گزارش سازمان جهانی کار از غزه/شغلهایی که با جنگ از بین رفت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، سازمان جهانی کار در اولین بولتن خود در مورد تأثیر جنگ کنونی اسرائیل و فلسطینیان در غزه بر بازار کار و معیشت سرزمینهای اشغالی، به آمارهای تکان دهنده اشتغال این منطقه اشاره کرد.
گزارش جدید سازمان جهانی کار تخمین میزند که از زمان آغاز حملات، حداقل ۶۱ درصد از اشتغال (معادل ۱۸۲۰۰۰ شغل) در نوار غزه از بین رفته است. درگیری در غزه همچنین در کرانه باختری رود اردن تأثیرات گستردهای دارد، جایی که تخمین زده میشود ۲۴ درصد از اشتغال، معادل ۲۰۸۰۰۰ شغل، در همین مدت زمان از بین رفته است.
طبق اعلام پایگاه خبری ILO، مجموع از دست دادن ۳۹۰ هزار شغل در دو منطقه که شامل سرزمین فلسطین اشغالی میشود به از دست دادن درآمد نیروی کار روزانه ۱۶ میلیون دلار تبدیل میشود.
پیشبینی میشود در صورت تشدید عملیات نظامی در غزه و ادامه بحران انسانی در غزه، این ارقام افزایش یابد.
سازمان جهانی کار گزارش میدهد که بحران انسانی در غزه پیامدهای شدیدی بر بازار کار، چشمانداز اشتغال و معیشت در این منطقه و در سراسر سرزمین اشغالی فلسطین دارد.
روبا جرادات، مدیر منطقهای سازمان جهانی کار در کشورهای عربی، گفت: ارزیابی اولیه ما از پیامدهای بحران غمانگیز کنونی در بازار کار فلسطین نتایج بسیار نگرانکنندهای به همراه داشته است که در صورت ادامه درگیری بدتر خواهد شد.
او خواستار درخواست اعضای هیئت رئیسه سازمان جهانی کار "ILO" از سازمان ملل متحد برای ارائه کمکهای فوری، مطابق با قوانین بشردوستانه بینالمللی، به غیرنظامیان در سراسر غزه شد.
وی افزود: ما در حال گفتگو با دولتها، شرکای اجتماعی کارگر و کارفرما، سایر آژانسهای سازمان ملل و بازیگران نهادهای جهانی حقوق بشری برای ارائه کمک به کارگران و مشاغل آسیب دیده نیز هستیم.
مدیر منطقهای ILO تصریح کرد: ما همچنین در بلندمدت در جهت جمع آوری اطلاعات حیاتی بازار کار و احیای مشاغل، همراه با طرحهای حمایت اجتماعی، اقدام خواهیم کرد.
این گزارش خاطر نشان میکند که کل محلهها در غزه ویران شده، زیرساختها به شدت آسیب دیده، کسبوکارها تعطیل شدهاند، جابجاییهای داخلی در مقیاس بزرگ رخ داده است و کمبود آب، غذا و سوخت فعالیتهای اقتصادی را فلج میکند.
ILO میگوید که منابع داخلی خود را بسیج کرده و در حال حاضر حدود ۱.۱ میلیون دلار را به مداخلات امدادی اضطراری و جمعآوری دادههای اولیه اختصاص داده است. همچنین این سازمان در حال کار بر روی تخصیص منابع داخلی بیشتر برای اجرای طرح واکنش امدادی خود است.
سازمان جهانی کار قرار است در حاشیه سیصد و چهل و نهمین اجلاس هیئت حاکمه، جلسهای برای شرکای توسعه برگزار کند. در این نشست درخواستی برای دریافت ۲۰ میلیون دلار برای منبع تأمین بودجه اجرای کل طرح واکنش سه مرحلهای ILO برای فلسطین آغاز خواهد شد.