افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به کجا رسید؟

کدخبر: ۶۱۳۴۷۵
اقتصادنیوز: ​عضو فراکسیون کارگری در مجلس از الزام دولت براساس قانون برنامه هفتم درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان تا سقف ۹۰ درصد حقوق شاغلان همتراز خبر داده و این در حالیست که رئیس کانون عالی کارمندان دولتی بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی، این مصوبه‌ مجلس را به ضرر بازنشستگان تأمین اجتماعی می‌داند.
افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به کجا رسید؟

به گزارش اقتصادنیوز؛ فاطمه محمدبیگی، عضو فراکسیون کارگری در مجلس شورای اسلامی در مورد جزییات افزایش حقوق بازنشستگان تا سقف ۹۰ درصد حقوق شاغلان همتراز به خبرگزاری خانه ملت گفت: بند ۲ الحاقی ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم با عنوان متناسب سازی حقوق بازنشستگان تا سقف ۹۰ درصد حقوق شاغلان همتراز به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، براساس این بند الحاقی دولت مکلف است طی ۳ سال در ابتدای برنامه هفتم این موضوع را اجرایی کند، به گونه‌ای که در سه سال نسبت مستمری بازنشستگی به اولین حقوق و دستمزد سال برقراری به عنوان حقوق مستمری بگیران به این عزیزان پرداخت شود.

تمام بازنشستگان مشمول افزایش حقوق می‌شوند

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با اجرایی شدن این بند الحاقی بخشی از قانون کار که سالیان دراز مغفول مانده بود به مرحله عملیاتی شدن می‌رسد، افزود: با عملیاتی شدن این بند الحاقی برنامه هفتم توسعه، بی تردید شاهد افزایش حقوق و مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی خواهیم بود، یعنی تمام بازنشستگان مشمول این بند برنامه خواهند شد.

 قسمتی از ظرفیت قانون کار مغفول مانده است

محمدبیگی با بیان اینکه اجرای این مصوبه قسمتی از ظرفیت مغفول مانده قانون کار را عملیاتی خواهد کرد،یادآور شد: با این مصوبه قسمتی از قانون کار که اجرای آن مدتی مغفول مانده بود به عملیاتی شدن می‌رسد و سطح دستمزد مستمری بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی ارتقاء پیدا می‌کند.

ناترازی بین صندوق‌های بازنشسته وجود دارد

 عضو فراکسیون کارگری در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، اظهار داشت:در کنار معیشت ناخوش کارگران و در سایه تورم بالا با ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی روبرو هستیم که یکی از چالش‌های اصلی است، بدهی دولت به تامین اجتماعی و همچنین تامین اجتماعی به بیمارستان‌ها و مراکز دیگر از مسائل و مشکلات صندوق‌ها محسوب می‌شوند، که همگی طی یک بسته سیاستی در حال رفع و رجوع هستند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دولت سیزدهم و مجلس یازدهم با پیگیری‌های صورت گرفته بخشی از بدهی دولت به تامین اجتماعی پرداخت شد، یادآور شد: در کنار پرداخت بخشی از بدهی دولت به تامین اجتماعی بخشی از  بدهی تامین اجتماعی به بانک رفاه هم پرداخت شده است.

رئیس فراکسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در مجلس شورای اسلامی در پایان این گفتگو با تاکید بر اینکه با سیاست‌های صورت گرفته درصدد رفع بخشی از مشکلات صندوق‌های بازنشستگی هستند، خاطرنشان کرد: در مورد افزایش و متناسب سازی حقوق بازنشستگان مجلس گام بلندی در برنامه هفتم توسعه برداشت تا امیدی برای  بازنشستگان باشد، مجلس به عنوان سیاستگذار و قانونگذار در فکر آینده بازنشستگان است. قطعاً نسل آینده اگر ببیند که سیاستگذاران امروزی کم کاری داشته‌اند بی تردید آنها ما را مواخذه خواهند کرد پس از امروز در اندیشه فردای نیامده باشیم. 

مصوبه‌ همسان‌سازی مجلس را اصلاح کنید

امروز نیز عباسعلی سلطانی‌کیا، رئیس کانون عالی کارمندان دولتی بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی، در گفتگو با ایلنا، در خصوص مصوبه‌ی مجلس برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: دولت همانطور که به صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و دیگر صندوق‌ها کمک می‌کند، در مورد صندوق‌‎های تأمین اجتماعی نیز باید از منابع ملی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی کمک بگیرد. در واقع این عملکرد دولت‌هاست که سبب بالا رفتنِ نرخ تورم شده و وضعیتِ اقتصادی را به این‌جا رسانده است، پس این دولت است که باید هزینه‌ی این سیاستگذاری‌ها را بدهد. هرچند عدم کمک دولت مانع انجام وظایف تامین اجتماعی نسبت به بازنشستگان نمی‌شود.

وی بیان کرد: سازمان تأمین اجتماعی باید ابتدای سال همه‌ی حقوق را بر اساس ماده ۹۶ متناسب‌سازی کند، حقوق بازنشستگان حداقل‌بگیر را به سطح حداقل شاغل بیمه‌پرداز برساند و همچنین درصدِ افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح را مطابق با نرخ تورم و هم‌اندازه‌ی بازنشستگان حداقل‌بگیر افزایش دهد. 

سلطانی‌کیا گفت: نحوه‌ی افزایش دستمزدها سبب شده بود که تا سال ۹۹ بازنشستگان سایر سطوح حدود ۱۱۴درصد کاهش دریافتی داشته باشند که با متناسب‌سازیِ سال ۹۹ و ۱۴۰۰ بخشی از این کاهش جبران شد، اما برای تکمیل این عقب‌ماندگی باید متناسب‌سازیِ دیگری صورت بگیرد.   

رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی، مصوبه‌ی مجلس برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را به ضرر بازنشستگان تأمین اجتماعی دانست و گفت: این مصوبه بدون مطالعه و بدون توجه به مدل بیمه‌پردازی بازنشستگان تأمین اجتماعی تصویب شده است. اینکه گفته می‌شود. حقوق بازنشستگان طی سه سال به ۹۰ درصد شاغلان متناظر برسد، در واقع به ضرر بازنشستگان سایر سطوح تأمین اجتماعی است که این کار نه تنها حقوق آن‌ها را افزایش نمی‌دهد که باعث کاهش حقوق این بازنشستگان نیز می‌شود. 

سلطانی‌کیا گفت: برای متناسب‌سازی مجلس باید مصوبه‌ی خود را اصلاح کند؛ مجلس باید سازمان تأمین اجتماعی را مکلف کند تا در طول سه سال اول برنامه، نسبت به متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان اقدام کند، به نحوی که در پایان سال سوم نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزدِ هر سال برابر نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزدِ سال برقرار مستمری باشد. 

وی تأکید کرد: در واقع باید کلمه‌ی «۹۰ درصد» را بردارند و به جای آن کلمه‌ی «برابر» بگذارند که حقوق هر بازنشسته‌ای مطابق با ضریبی که در ابتدای بازنشستگی شامل حالش می‌شده، در طول دوره‌ی بازنشستگی نیز مطابق با این ضریب متناسب شود. به عبارتی دیگر، اگر فردی در دوران بازنشستگی حقوقش سه و نیم برابر حداقل حقوق بوده، در همه‌ی  دوران بازنشستگی باید این ضریب برایش رعایت شود. 

سلطانی‌کیا گفت: دولت علاوه بر اینکه باید از منابع نفتی به تأمین اجتماعی کمک کند تا متناسب‌سازیِ حقوق انجام شود، باید بدهی خود را نیز پرداخت کند و همچنین می‌بایست از تحمیل تعهداتِ جدید به این سازمان دست بردارد. همچنین باید منابع سازمان را با انجام اقداماتِ لازم برای بیمه‌پردازیِ واقعی بالا ببرد. اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، کم کردن از تعداد مشاغل غیر رسمی و… از جمله این اقدامات است. 

وی همچنین گفت: سازمان تامین اجتماعی یک سازمان مستقل است و باید به صورت مستقل اداره شود. این سازمان نباید زیر مجموعه‌ی یک وزارتخانه باشد. باید مستقل بر اساس محاسبات بیمه‌ای عمل کند. 

سلطانی‌کیا در پایان تاکید کرد: دولت باید مطابق بند (د) ماده ۳ قانون جامع ساختار رفاه اجتماعی نسبت به تشکیل صندوق بازنشستگی گروههای ۲۸گانه حمایتی اقدام و آنان را از سازمان تامین اجتماعی جدا نماید.  

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید