نمیتوان انتظار داشت کسی سرمایهگذاری کند؛ مگر اینکه هدف، استفاده از رانت باشد
به گزارش اقتصادنیوز مرتضی افقه، اقتصاددان و استاد دانشگاه اهواز، به «شرق» میگوید: «تورم حال حاضر اقتصاد کشور حاصل ساختار ضد تولید و ضد توسعه است که مجموعهای از افراد ناکارآمد، فاقد تخصص و استراتژی بهعنوان تصمیمگیران و تأثیرگذاران این بخش از کشور در پیش گرفتهاند و سیاست خارجی هم مرتب متشنج است. در این شرایط نمیتوان انتظار داشت کسی در کشور سرمایهگذاری کند؛ مگر اینکه هدف، استفاده از رانت باشد. بنابراین در شرایطی که خروج سرمایه از کشور رخ داده، جمعیت کشور هم نسبت به سالهای قبل از انقلاب بیش از دوونیمبرابر شده است».
این اقتصاددان با تأکید بر اینکه اقتصاد کشور صحنه آزمون و خطای افراد ناکارآمد و ناکارشناس شده است، ادامه میدهد: «بانک مرکزی دادههای تورم در سالهای مختلف را آرشیو کرده است و افراد نمیتوانند بدون سند، ادعایی درباره این دادهها مطرح کنند. بر اساس دادههای موجود، بیشترین تورم در سالهای پیش از انقلاب مربوط به سال ۱۳۲۰ و در بحبوحه جنگ جهانی است که تورم به ۱۱۵ درصد رسیده بود. اما پس از آن نرخ تورم کشور دههها تکرقمی بود و بار دیگر در بحبوحه وقوع انقلاب به ۲۵ درصد رسید که اگر بخواهیم رشد اقتصادی ۱۸درصدی آن زمان را در نظر بگیریم، تورم خالص حدود هفت درصد بوده است».
افقه تأکید میکند: «نفت ایران نفرینشده نیست، بلکه این متولیان اجرائی و دولتها هستند که نتوانستهاند از فرصت طلایی سرمایه نفت به نفع توسعه کشور و توسعه زیرساختهای آن و صنعتیکردن ایران بهرهبرداری کنند و درواقع درآمد نفت عامل پنهانکردن ناکارآمدیهای مدیریتی بوده است».