تاخیر در ارسال ۹ میلیون بشکه نفت عربستان و عراق/ ماجرا چیست؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، نفتکشهای حمل نفت خام و فرآوردههای نفتی را در بنادر راس تنوره و جبیل عربستان سعودی و بندر بصره عراق بارگیری کردند و ابتدا از طریق دریای سرخ و کانال سوئز به سمت اروپا حرکت کردند. با این حال، بر اساس دادههای ردیابی کشتیها که توسط بلومبرگ گردآوری شده است، مسیر این نفتکشها در ۱۲ ژانویه یا پس از آن، از تنگه باب المندب منحرف شد.
در ۱۲ ژانویه، بزرگترین گروههای صنعت کشتیرانی و نفتکش جهان به اعضا توصیه کردند به دلیل نگرانیهای امنیتی در منطقه دریای سرخ، از باب المندب دوری کنند.
اقتصادنیوز: آژانس بینالمللی انرژی درآمد نفتی ایران در ۹ ماهه سال ۲۰۲۳ را ۳۴ میلیارد دلار اعلام کرد.
مسیر جایگزین که از طریق دماغه امید نیک در آفریقا است، زمان سفر بین خاورمیانه و اروپا را در مقایسه با مسیر کانال سوئز، حدود دو هفته افزایش میدهد.
اقتصادنیوز : تحلیلگران و منابع صنعتی می گویندکه کاهش قیمت فروش رسمی نفت عربستان سعودی به آسیا، ارتباطی به تغییر سیاست اوپک پلاس برای حفظ سهم بازار ندارد و تحت تاثیر تقاضای ضعیفتر، انجام شده است.
هفته گذشته، یک غول بزرگ نفتی دیگر ترانزیت نفتکش را از طریق دریای سرخ، متوقف کرد. روزنامه وال استریت ژورنال سه شنبه هفته گذشته به نقل از منابع آگاه نوشت: شرکت شِل حمل تمام محمولههای خود را از طریق مسیر دریای سرخ و کانال سوئز به دلیل افزایش تنشها در منطقه، به حالت تعلیق درآورده است.
شرکت بزرگ انگلیسی بریتیش پترولیوم (BP) در اواسط دسامبر، بهدلیل بدتر شدن وضعیت امنیتی برای کشتیرانی در دریای سرخ، موقتا عبور تمام محمولهها از این مسیر را به حالت تعلیق درآورد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، تنشها در منطقه دریای سرخ در پی حملات ارتش یمن که در پاسخ به حملات موشکی هفته گذشته آمریکا و انگلیس به بخشهایی از خاک این کشور صورت گرفت، تشدید شده است.