نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲۵ فروردین

چند هزار یخچال خارجی وارد می‌شود

کدخبر: ۶۴۰۰۶۷
اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.
چند هزار یخچال خارجی وارد می‌شود

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

25 فروردین 1354؛ ساخت شاهراه کرج-قزوین آغاز شد

وزارت راه و ترابری خبر داد که قرارداد ساخت شاهراه 6 باندی کرج-قزوین با پیمانکار به امضا رسید و پیمانکار موظف شد ظرف مدت دو سال این شاهراه را تحویل دهد.

طول این شاهراه 94 کیلومتر و 228 متر و هزینه آن بالغ‌بر 4 میلیارد و 119 میلیون و 560 هزار ریال می‌باشد.

شاهراه شش خطه (از هر طرف 3 باند) ساخته خواهد شد و پیمانکار آن تعهد سپرده است که در مدت دوسال شاهراه مذکور را ساخته و تحویل نماید.

چند هزار یخچال خارجی وارد می‌شود

امسال برخلاف سال گذشته که قریب دو هزار یخچال بزرگ خارجی وارد کشور شد، چندین هزار یخچال از انواع مختلف وارد می‌شود.

بانک مرکزی پریروز ضمن بخشنامه‌ای به کلیه بانک‌ها اطلاع داد که می‌توانند ثبت‌سفارش برای واردات یخچال و تلویزیون خارجی بدون مطالبه اجازه کتبی ازسوی وزارت بازرگانی بپذیرند، به این ترتیب ورود یخچال امسال آزادشد.

مدیران کارخانه‌های سازنده یخچال در مورد تصمیم دولت اظهار عقیده کردند در حال حاضر سازنده وسائل خانگی به آن حد از رشد رسیده‌اند که بتواند در مقابل اجناس مشابه خارجی رقابت کنند. مشکل ما در حال حاضر تسهیلاتی است که برای واردات فراهم شده و برعکس تولیدکننده داخلی مجبور به انجام دستوراتی است که امکان رقابت را از وی سلب می‌کند.

به عبارت دیگر برای ساخت یخچال داخلی سازنده موظف است برخی از قطعات و وسایل را از تولیدکنندگان داخلی  بخرد که متاسفانه این قطعات از نظر قیمت گران‌تر و از نظر کیفیت پایین‌تر از مشابه خارجی است.

25 فروردین 1364؛اولین سمینار بین‌المللی بانکداری اسلامی در ایران برگزار می‌شود

مجله «اینکواری» چاپ لندن نوشت: ایران اولین کشور ارائه‌کننده سیستم بانکداری اسلامی قصد دارد سمیناری پیرامون سیستم بانکداری اسلامی برپا کند.

به نوشته این نشریه، محسن نوربخش رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دعوت‌نامه‌هایی برای تشکیل این سمینار که در ماه ژوئیه 1985 برپا می‌شود برای روسا و معاونین بانک‌های مرکزی، محققان و استادان دانشگاهی که در زمینه بانکداری و اقتصاد اسلامی تخصص دارند ارسال داشته است.

مجله مذکور با تاکید بر اینکه این سمینار درست یک سال بعد از ارائه سیستم بانکداری اسلامی در ایران تشکیل می‌شود، افزوده است.

25 فروردین 1384؛ «ترک‌سل» مخالف افزایش سهم «بنیاد» و «صاایران» است

فعالیت اپراتور دوم تلفن همراه (ایران‌سل) با وجود مصوبه مجلس شورای اسلامی به دلیل اختلاف‌نظر شرکت‌های عضو این کنسرسیوم هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

یک منبع مطلع در این خصوص گفت: شرکت ترک‌سل که سرمایه‌گذار خارجی این طرح است، با وجود مشکلات و تغییرات ایجادشده در قرارداد اولیه با پذیرش مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی‌بر کاهش سهم طرف خارجی تمایل خود را برای آغاز کار اعلام کرد، اما مشخص نشدن سرنوشت 21 درصد سهامی که مجلس شورای اسلامی از سهم ترک‌سل کسر کرد تبدیل به یک مساله و مانع برای اجرای این طرح بزرگ شده است.  

مجلس شورای اسلامی پیش از پایان سال گذشته سهم شرکت ترک‌سل در قرارداد با دولت ایران را از 70 درصد به 49 درصد کاهش داد که بر این اساس 21 درصد سهم این شرکت باید به یک شرکت غیردولتی ایرانی واگذار شود. در حال حاضر شرکت‌های «صاایران» و «بنیاد مستضعفان» که شرکای ایرانی ترک‌سل در کنسرسیوم ایران‌سل هستند، تلاش می کنند این 21 درصد سهم را از آن خود سازند، اما شرکت ترک‌سل با این واگذاری مخالف است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید