نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 24 اردیبهشت

پیکان جدید با 85 تغییر به بازار می‌آید

کدخبر: ۶۴۵۴۷۲
اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.
پیکان جدید با 85 تغییر به بازار می‌آید

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

خبر مرتبط
پیکان به تاریخ پیوست

اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.

24 اردیبهشت 1354؛ میزان حقوق بازنشستگی کارمندان تغییر می‌کند

حقوق بازنشستگی کارمندان دولت براساس دریافتی زمان اشتغال آنها - یعنی مجموع حقوق و فوق‌العاده شغل – پرداخت می شود.

لایحه نهایی قانون استخدام کشوری برای تصویب به مجلس تقدیم شد. به دنبال اعلام نکاتی از این لایحه در شماره دیروز روزنامه اطلاعات امروز نیز موارد مهم دیگری از قانون استخدام که در لایحه نهایی قید شده است، مشخص شد.

در لایحه نهایی قانون استخدام کشوری امکان کار نیمه وقت برای خانم‌ها در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی پیش‌بینی شده است تا بدینوسیله زنان خانه‌دار بتوانند در ضمن کار به خانه‌داری و به‌خصوص تربیت فرزندان خود نیز برسند.

براساس مقررات فعلی قانون استخدام هر ماه هشت و نیم درصد کسور بازنشستگی از حقوق و مزایای کارمندان برداشت می شود، ولی حقوق زمان بازنشستگی فقط بر مبنای آخرین حقوق تعیین می شود، درحالیکه در مدت اشتغال از مزایای کارمند نیز کسور بازنشستگی برداشت شده است.

در لایحه نهایی قانون استخدام مقررات سابق اصلاح شده و حقوق بازنشستگی کارمندان براساس دریافتی زمان اشتغال آنان یعنی مجموع حقوق و فوق‌العاده شغل تعیین و به آنان پرداخت خواهد شد تا تعادلی بین کسور بازنشستگی و حقوق بازنشستگی به وجود آید.

24 اردیبهشت 1364؛ اعلام کلیات طرح واگذاری سهام کارخانجات به‌ کارگران

وزیر صنایع اعلام کرد: هم اکنون بیش از 6 هزار واحد تولیدی در کشور از وزارت صنایع، خدمات ارزی دریافت می‌کنند و نیاز ارزی این کارخانجات فقط برای تامین مواد اولیه سالانه حدود 4 میلیارد دلار است. بنابراین پیش‌بینی نیاز سالانه ارزی صنایع برای مواد اولیه، قطعات یدکی و جایگزینی ماشین‌آلات فرسوده و مستهلک بیش از 6 میلیارد دلار است.

مهندس شافعی به تشریح طرح عرضه سهام کارخانجات دولتی و ملی‌شده غیراستراتژیک به کارکنان واحدها و در مرحله بعد به عموم مردم پرداخت و با اشاره به سابقه چنین اقدامی گفت: در سال 1354 عرضه سهام کارخانجات (دولتی و خصوصی) از تصویب مجلس شورای ملی رژیم پهلوی گذشت. اصل فکر که بخشی از سهام کارخانجات به کارکنان آن واگذار شود، بسیار خوب است و پیش از این در کشورهای دیگر نیز تجربه شده که در مواردی موفق و در مواردی نیز ناموفق بوده است.

در رژیم گذشته از این فکر خوب سوء‌برداشت شد و سرمایه‌داران با ارزیابی غیرواقعی واحدهای تولیدی چند برابر ارزش واقعی آن واحد، از کارکنان پول گرفتند. در این طرح یقینا باید سرمایه‌گذاری مجدد و ایجاد کار و تولید با استفاده از پول سهام عرضه شده به کارکنان واحدهای تولیدی هدف باشد که نبود.

سازمان مالی سازمان گسترش واحدهای تولیدی که به همین مناسبت تشکیل شده بود، توانست نیمی از سهام را عرضه کند. این کار پس از انقلاب متوقف شده تا اوایل سال 63 که قرار شد بقیه سهام به کارگران و کشاورزان واگذار شود.

اواسط سال گذشته عرضه سهام کارخانجات به عموم (با اولویت اول به کارکنان واحد تولیدی) از طرف من عنوان شد؛ چراکه معتقدم واقعا لازم نیست دولت، کارخانجات ریز و متوسطی را اداره کند و از کار اصلی خود که سیاستگذاری و برنامه‌ریزی است، بازبماند. اگر دولت خودش را سبکبار کند یقینا فرصت کافی برای پرداختن به وظیفه اصلی خود را خواهد داشت.

24 اردیبهشت ۱۳۷۴؛ پیکان جدید با 85 تغییر به بازار می‌آید

پیکان 1600 با 85 تغییر نسبت به پیکان موجود تا چند سال دیگر به بازار عرضه خواهد شد.

با انجام بهینه‌سازی پیکان 1600 و افزایش ساخت داخل قطعات آن، میزان ارزبری این خودرو از 2207 دلار در سال 73 به حدود 516 دلار در سال 75 کاهش خواهد یافت و در صورت تامین ورق آهن موردنیاز، این میزان ارزبری به 180 دلار خواهد رسید.

بهینه سازی پیکان 1600 تعداد 85 تغییر صورت می‌گیرد که عبارتند از: ایجاد سیستم خنک‌کننده مدار بسته، اصلاح سیستم کلاچ و ترمز، تغییر در سیستم تعلیق جلو، میل سندل و موج‌گیر، جعبه فیوز جدید، رادیوپخش کشویی، کیف ابزار، افزودن 3 چراغ اخطار به جلوی آمپر، اصلاح دسته موتور، نصب کولر، نصب گیربکس 5 دنده و اتوماتیک، اصلاح اگزوز، فرمان شانه‌ای، تعلیق عقب با فنرلول، کاهش حجم باطری، دو جداره کردن دیسک ترمز جلو، فرمان هیدرولیک، پیچی کردن سرباطری، تغییر مکانیزم ساسات، سیم گاز جدید، چند قطعه شدن سیم‌کشی اصلی، سپر جدید، قلاب بکسل عقب، سینی محافظ زیر موتور، پدارل گاز، پانل الکتریکی، گرمکن شیشه عقب، کنسول جدید، گیربکس، موکت یکپارچه کف، تغییر صندلی‌های، نصب سقف کاذب، اصلاح مکانیزم بازکن درب موتور، اصلاح مکانیزم شیشه‌شور، تغییر محل زاپاس بند، تغییر باک و نصب تایمر برف‌پاک‌کن و...»

24 اردیبهشت 1384؛ خط تولید پیکان فردا متوقف می‌شود

تولید خودرو پیکان فردا یکشنبه طی مراسمی در شرکت ایران‌خودرو با حضور اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع و معادن رسما و برای همیشه متوقف می شود.

گفتنی است پس از چند بار تعویق تولید پیکان، وزیر صنایع و معادن چندی پیش تاکید کرده بود که تولید خودرو باید تا پایان اردیبهشت‌ متوقف شود.

گفته می شود قرار است آخرین پیکان تولیدشده با امضای رئیس‌جمهوری روی بدنه آن به موزه خودرو اهدا شود. تولید پیکان از سال 1345 در شرکت ایران ناسیونال سابق آغاز شد و به مدت 39 سال ادامه یافت.

جزئیات تصمیم جدید در مورد نرخ سود بانکی

معاون اقتصادی بانک مرکزی در گفت‌و‌گو با مهر، جزئیات سیاست‌های پولی کشور در سال 84 و جزئیات تصمیم جدید شورای پول و اعتبار در مورد نرخ یکسان بهره را اعلام کرد.

اکبر کمیجانی افزود: نرخ های سود موردانتظار تسهیلات، ناظر بر تسهیلات جدید بانک‌ها بوده و تسهیلات قبلی بانک‌ها تا سررسید و تسویه با نرخ‌های قبلی به قوت خود باقی است. همچنین نرخ‌های سود علی‌الحساب سپرده‌های بانکی نزد بانک‌های دولتی در سطح مصوب سال 1383 بدون تغییر خواهد بود.

وی ادامه داد: خوشبختانه در طی سال‌های برنامه سوم، تورم روند نزولی به خود گرفت و لذا امکان کاهش نرخ‌های سود بانکی فراهم گردید. به گونه‌ای که در این مدت نرخ سود سپرده‌ها یکبار در سال 79 و نرخ سود موردانتظار تسهیلات بانکی هر سال کاهش داده شد.

وی خاطرنشان کرد: در این مدت و در راستای اصلاح ساختار نرخ‌های سود بانکی، هر ساله بخشی از منابع بانک ها از سیاست سهمیه‌بندی مستثنی گردید و در آخرین سال اجرای برنامه به 45 درصد رسید و از تعدد نرخ بخش‌های اقتصادی و دامنه آن کاسته و برای هر بخش یک نرخ اعمال گردید.

ساخت سومین فروند هواپیمای ایران 140 پایان یافت

مدیرعامل شرکت صنایع هواپیماسازی ایران گفت: هم‌اکنون دو فروند از این هواپیماها در ناوگان هوایی کشور پرواز می‌کنند.

وی قیمت تمام‌شده این نوع هواپیما را در ایران 8.5 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: نمونه‌های مشابه خارجی این هواپیما 13 تا 16 میلیون دلار فروخته می شود. همچنین وی از آمادگی این شرکت برای ساخت جت 100 نفره خبر داد و گفت: مجوز ساخت و تامین اعتبار ساخت و تولید این هواپیما آغاز می شود.

یارانه واردات بنزین تعیین شد

هیات وزیران مبلغ 4180 میلیارد ریال برای یارانه واردات بنزین اختصاص داد.

براساس مصوبه، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است مبلغ 13 هزار و 343 میلیارد ریال در قسمت سوم قانون بودجه سال 1384 کل کشور منظور و حداکثر تا معادل ریالی 1500 میلیون دلار از موجودی حساب ذخیره ارزی برداشت و به حساب شماره 1531 خزانه نزد آن بانک واریز کند. براساس این گزارش شرکت ملی نفت ایران نیز بدهی خود را به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بابت واردات بنزین در سال 1383 تسویه کرده و بانک مرکزی جمهوری اسلامی موظف است در مقابل دریافت وجه براساس اعلام شرکت ملی نفت ایران نسبت به گشایش اعتبار اسنادی برای واردات بنزین موردنیاز کشور در سال 1384 اقدام کند.

امضای قرارداد صادرات گاز میدان یادآوران به هند

قائم‌مقام شرکت ملی نفت ایران گفت: قرارداد صادرات گاز «ال‌ان‌جی» میدان نفتی یادآوران به هند به امضا رسید.

سیدمهدی حسینی اظهار کرد: چینی‌ها درخصوص میدان نفتی یادآوران و در بخش ال ان جی طرح فنی خود را ارائه کرده‌اند.

وی ادامه داد: کارشناسان ایرانی در حالی بررسی طرح فنی چینی‌ها در زمینه همکاری با ایران در یادآوران هستند.

5 هزار دستگاه تویوتا وارد می‌شود

هم‌اکنون حدود دو هزار نفر برای خرید تویوتا ثبت‌نام کرده‌اند و اولین محموله خودروهای وارداتی تویوتا شامل هزار دستگاه در حال بارگیری به سمت ایران است.

فریدون شربیانی، مدیر فروش تویوتا افزود: قصد واردات 5 هزار دستگاه تویوتا را تا پایان سال جاری داریم. هم‌اکنون سه مدل کرولا، کمری و پرادو در تیپ‌های مختلف به فروش می‌رسانیم و مجوز واردات تویوتا لندکروز و های‌لوکس نیز از سه سازمان محیط زیست، موسسه استاندارد و سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت اخذ شده و به زودی این خودروها را نیز ثبت‌سفارش می‌کنیم.

تویوتا کرولا با موتور 1.8 لیتری 24 میلیون و 900 هزار تومان، کمری 2.4 لیتری 29 میلیون و 800 هزار تومان، کمری 3 لیتری 37 میلیون و 200 هزار تومان و تویوتا کمری دنده‌ای اتوماتیک 3 لیتری 31 میلیون و 400 هزار تومان قیمت دارد. پرادو 2.7 لیتری بنز 47 میلیون و 700 هزار تومان قیمت خواهد داشت.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید