نوسازی بافتهای فرسوده در کشور به کجا رسیده است؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، ساخت مسکن یکی از اولویتهایی است که باید دولت آن را در دستور کار خود قرار دهد در این بین عرضه زمین به متقاضیان و ساخت مسکن تدریجی توسط خود متقاضیان و همچنین نوسازی بافتهای فرسوده باید در دستور کار تمامی دولتها باشد چراکه این موضوع قانون است و اجرای آن هم باید همواره به عنوان یک اولویت قرار گیرد.
در حال حاضر ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی که در قالب قانون جهش تولید مسکن توسط دولت سیزدهم اجرایی شده باید در دستور کار سایر دولت ها هم قرار گیرد.
دولت سیزدهم با شعار ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی وارد حوزه ساخت وساز مسکن شد و تا به امروز از این تعداد ۲میلیون و۶۰۰ هزار واحد مسکونی اجرایی شده واین موضوع هم باید توسط دولت های دیگر پیگیری شود.
نوسازی مسکن یکی از مهم ترین برنامه های مسکنی کشور است که در طول سال های گذشته رکورد پروانه های ساختمانی شکسته شده و این موضوع هم باید توسط دولت های دیگر هم اجرایی شود.
در همین رابطه محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه میزان صدور پروانه در بافت های فرسوده شهری برای سال ۱۴۰۲ که ثبت همگی آنها تا پایان خردادماه امسال ادامه دارد هم اکنون به بیش از ۹۴ هزار واحد رسیده است گفت: این عدد بالاترین عدد در تاریخ نوسازی ایران به شمار میرود.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: به گواه آمار، رکورد میزان صدور پروانه در بافتهای فرسوده شهری شکسته شده و بالاترین عددی که تاکنون به ثبت رسیده مربوط به سال ۱۳۹۰ با عدد ۸۹ هزار و ۶۸۳ واحد مسکونی بوده است.
وی با بیان اینکه پیش بینی میشود تا رقم صدور پروانه در سال ۱۴۰۲ در بافتهای فرسوده افزایش یابد گفت: برخی از شهرها میزان نوسازی را وارد نکردهاند و تا پایان خردادماه به تمامی شهرها فرصت دادهایم تا میزان پروانه صادر شده در سال گذشته را وارد کنند تا با ثبت تمامی پروانهها به عدد واقعی صدور پروانه برای بافتها دست یابیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه زیرساخت ها و تمامی خدمات در بافت های فرسوده شهرها وجود دارد و بنابراین تولید مسکن در این بافت ها به نفع مردم و همچنین دولت است، گفت: بسته ۱۹ بندی نوسازی بافتهای فرسوده نقش بسیار موثری در حوزه نوسازی این بافتها داشته است و در طی چند سال گذشته رکورد نوسازی بافتهای فرسوده شکسته شده است.
وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم به دلیل پیگیریهای شخص رئیس جمهور و تشکیل منظم جلسات شورای عالی مسکن شاهد تسریع در نوسازی بافتهای فرسوده بودیم.
آیینی با بیان اینکه در سامانه ستاد بازآفرینی ۶۰۰ شهر پیگیر صدور پروانه ساختمانی بودهاند و این رشد بیسابقه همچنان ادامه دارد گفت: همچنین توجه به سکونتگاههای غیر رسمی هم یکی از موارد مهمی بود که در جلسه شورای عالی مسکن بسیار مورد توجه قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه توجه به بخش مسکن و برگزاری جلسات منظم شورای عالی مسکن و اختصاص زمین به متقاضیان از مهم ترین مواردی بود که آقای رئیسی همواره به آن توجه می کرد گفت: باید دولت جدید هم برای رونق بخشیدن به بازار مسکن به این موارد توجه کند و آن را در اولویت برنامه ریزی های خود قرار دهد.
وی افزود: نوسازی بافتهای فرسوده به عنوان یکی از رویکردهای دولت سیزدهم در بخش مسکن به رقم ۲۷۷ هزار و ۶۰۵ واحد رسیده است که به گواه آمار این میزان نوسازی نسبت به برنامه ابلاغی تحقق ۷۵ درصدی داشته است.