گزینه احتمالی تصدی وزارت صمت دولت پزشکیان کیست؟
به گزارش اقتصادنیوز، همزمان با آغاز به کار رسمی دولت چهاردهم به ریاست مسعود پزشکیان، گمانه زنی ها درباره چهره هایی که قرار است بر مسند وزارت صمت قرار بگیرند حسابی داغ شده است و نام اسامی متعددی هم به میان آمده است. یکی از چهره هایی که طی روزهای اخیر نامش به عنوان نامزد کسب کرسی ریاست وزارت صمت مطرح شده است، سعید زرندی است؛ چهره ای که سابقه ای طولانی در این وزارتخانه دارد و پیش از این در سمت های متعدد مرتبط با این حوزه حضور داشته است. زرندی دانش آموخته رشته مهندسی معدن دانشگاه تهران و دارای کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات از دانشگاه تهران است؛ او دکتری خود را در رشته مدیریت دولتی گرایش توسعه از دانشگاه علامه طباطبایی دریافت کرده است و هم اکنون عضو هئیت علمی دانشگاه علامه طباطبایی است.
اما فعالیت رسمی زرندی در وزارت صمت از مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) که یکی از زیر مجموعه های وزارت صمت است؛ آغاز شد و او سپس در دفتر آمار وزارت صنایع و معادن به عنوان کارشناس مشغول به فعالیت شد و در سال 1384 به عنوان معاون دبیرخانه ستاد فولاد به فعالیت تخصصی خود ادامه داد. او در سال 1387 به عنوان مدیر کل دفتر آمار و فرآوری داده های وزارت صنایع و معادن وقت منصوب شد و همزمان مسئولیت دبیر ستاد پایش تولید و سرمایه گذاری وزارتخانه را برعهده گرفت. این فعال حوزه اقتصادی با تاسیس استان البرز به عنوان اولین رییس سازمان صنایع و معادن این استان معرفی شد و تا سال 1391 در این مسئولیت فعالیت کرد.
زرندی در ادامه به عنوان مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان البرز و سپس معاون تجاری سازی فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در وزارت علوم منصوب شد. ارتباط صنعت، دانشگاه و تجاریسازی موضوعات فناورانه از جمله موضوعاتی بود که او طی دوران مسئولیت خود دنبال کرد.
این چهره فعال حوزه صنعت و معدن مدتی بعد به عنوان معاون امور شرکت ها و سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد انتخاب شد و ماموریت راهبری شرکت های وابسته به صندوق را پیگیری کرد. او برای 2 سال در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام به عنوان مدیرعامل مشغول به فعالیت شد و در ادامه در سال 1397 به عنوان معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب شد. زرندی همچنین تا سال 1400 بعنوان جانشین وزیر در کمسیون اقتصادی دولت، شورای اقتصاد مقاومتی، شورای عالی بورس، شورای توسعه مناطق آزاد، شورای عالی بیمه، شورای سرمایه گذاری خارجی و شورای پول، اعتبار، ایفای نقش داشت.
راهبری برنامه وزارت صمت به تفکیک بخش های صنعت، معدن و تجارت خارجی و بازرگانی داخلی، تفویض بخشی از وظایف قابل واگذاری وزارتخانه به تشکل ها، تدوین برنامه های سالانه وزارتخانه، تدوین سیاست صنعتی، طراحی مدل های تامین مالی تولید از طریق بازار سرمایه، تدوین دستورالعمل راه اندازی شرکت های سهامی عام پروژه و ترغیب و تشویق شرکت ها برای ورود به بازار سرمایه و یا استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی از دیگر فعالیت های او در طی سال های اخیر بوده است.