جهان در آستانه انقلاب انرژی؛ گذر از سوخت فسیلی به انرژی خورشیدی/ چین گوی سبقت را ربود+ اینفوگرافیک
به گزارش اقتصادنیوز، مقامات ایران میگویند؛ برنامهریزی برای راهاندازی نیروگاههای تجدیدپذیر صورت گرفته تا حدود 12 هزار و 600 مگاوات برق از این نیروگاهها استحصال شود. ایران البته بیش از این ظرفیت دارد. برای مثال مساحت چهارمیلیونهکتاری کویر لوت در ایران ظرفیت راهاندازی سه میلیون مگاوات برق خورشیدی را دارد که با این ظرفیت برق کل خاورمیانه را میتوان تامین کرد.
اما کدام کشورها در طی سالیان اخیر توانسته اند از انرژی فسیلی به انرژی پاک شیفت کنند و سرآمد این حوزه باشند؟ طبق آخرین گزارش های منتشر شده در رسانه های معتبر جهان، آمریکا، چین و هند بزرگترین کشورهای تولیدکننده تجهیزات و برق پاک هستند. در اتحادیه اروپا آلمان در صدر است. کشورهای عربستان، امارات و قطر نیز در اطراف ما در این زمینه سرمایهگذاریهای مفصلی کردهاند.
قطر یکی از بزرگترین نیروگاههای خورشیدی خاورمیانه را میسازد. نیروگاه ۸۰۰ مگاواتی «الخرسه» در غرب دوحه در کشور قطر به بهرهبرداری رسید که یکی از بزرگترین نیروگاههای خورشیدی در منطقه است. این نیروگاه در مساحت ۱۰ کیلومترمربع احداث شده، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار پنل خورشیدی را در خود جای داده و مجهز به فناوری دنبالکننده حرکت خورشید از شرق به غرب است.
اینفوگرافیک: تجارت فردا/ علیرضا تاجیک
با توجه به مزایای بیشمار انرژی خورشیدی، ساخت نیروگاههای جدید خورشیدی در جهان رشد بسیار بالایی داشته است.
علاوه بر این مزرعه خورشیدی سین کیانگ در چین به تازگی با ظرفیت پنج گیگاوات (پنج هزار مگاوات) به بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان تبدیل شده است.
عربستان سعودی از ابتدای سال جاری 2024 پروژههای تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر را با ظرفیت سالانه 20 گیگاوات، بسته به رشد تقاضا برای برق در دست اجرا دارد تا ظرفیت کلی تولید را تا سال 2030 به 100 تا 130 گیگاوات برساند.
بخش اعظم پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر اعلامشده از نظر تعداد، با تامین مالی صندوق توسعه ابوظبی (ADFD) در کشورهای جزیرهای اقیانوس آرام اجرا شدهاند که شامل 11 پروژه انرژی تجدیدپذیر به ارزش 50 میلیون دلار است.