آخرین تصمیمات درباره آرامستانهای جدید تهران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، جلسه کمیسیون عمران و حمل و نقل با موضوع ارائه گزارش مطالعات انجام شده در خصوص احداث آرامستان های جدید شهر تهران با حضور سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران،حسین نظری معاون خدمات شهری شهرداری تهران و محمد جواد تاجیک مدیرعامل سازمان بهشت زهرا تهران برگزار شد.
در ابتدای این جلسه تاجیک مدیرعامل سازمان بهشت زهرا تهران گفت: در سالهای آینده بهشت زهرا دیگر گنجایش دفن را نخواهد داشت و برهمین اساس باید مکانی مناسب برای احداث آرامستان جدید در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که مکان آرامستان جدید در نقطه ای دیگر از شهر تهران باشد تا همه شهروندان مجبور نباشند به جنوب غرب تهران بیاند.
در ادامه حسین نظری معاون خدمات شهری شهرداری تهران نیز گفت: مبنای فکری احداث آرامستان جدید انطباق با مبانی فنی و علمی است و بر اساس سیاست های مدیریت شهری اقدامات خود را انجام میدهدیم البته تاکید به این موضوع نیز ضروری است که بگویم شرایط مکان یابی پیرامون تهران به دلیل شرایط تهران از لحاظ بعد و حرایم کار بسیار سخت است.
در ادامه سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران ضمن تشکر از معاون حمل و نقل، مدیریت و کارکنان سازمان بهشت زهرا(س)، با اشاره به پیشنهاد جانمایی آرامستان های جدید در خارج از شهر گفت: در کدام قانون گفته شده است که در بافت شهری نمیتوان آرامستان جدید احداث کرد؟ در بسیاری از شهرها آرامستان ها با رعایت مسائل بهداشتی، زیست محیطی و فرهنگی، در داخل بافت شهری بوده و شهروندان نیازی به طی کیلومترها پیمایش برای رسیدن به آن نیستند.
وی تاکید کرد: مشاور باید در مورد اراضی محدوده شهری هم مطالعه و ارزیابی لازم را انجام دهد در آن صورت بهتر می توان تصمیم گرفت.
وی ادامه داد: طبق موازین شرعی بعد از سی سال میتوان قبور را احیا کرد و باید در این خصوص نیز توضیحاتی ارائه کرد همانطور که نگران کمبود جا برای تدفین هستیم باید نگران این هم باشیم که فضایی در اطراف شهر به مرور زمان به محدوده ای متروکه تبدیل خواهد شد و با احیای قبور خیلی قدیمی می توان از ظرفیت بهشت زهرا برای دهه های آینده بهره برد .
تشکری هاشمی گفت: طرح تفصیلی با دیدگاه سنتی درخصوص عدم تدفین متوفی در داخل شهر صحبت کرده است. طبق ماده ۱۴ آیین نامه آرامستان های کشور مصوب هیئت وزیران، احداث آرامستان باید در محدوده و حریم شهر باشد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای با بیان اینکه روند و شاخص های انتخاب 4 زمین معرفی شده نیاز به بررسی بیشتری دارد، بر ضرورت بررسی بیشتر در احداث آرامستان های جدید تاکید کرد.