تکذیب شایعه فروش ارز به قیمتهای بالاتر
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
هشتم مهر 1354؛ دادگاهها همچنان گرانفروشان را محکوم میکنند
پروژه صاحب جوجه کبابی حاتم به اتهام افزایش مجدد قیمت به دادگاه رفت.
همایون شهنواز، مدیر رستوران معروف برج نیز به اتهام گرانفروشی تحت تعقیب قرار گرفت و پرونده وی به دادگاه فرستاده شده است.
نام رستوران سورنتو که صاحب آن ابوالقاسم اشتهاردی است نیز به اتهام گرانفروشی تحت تعقیب قرار گرفت و پرونده وی نیز به دادگاه فرستاده شده است.
هشتم مهر 1364؛ تکذیب شایعه فروش ارز به قیمتهای بالاتر
رئیسکل بانک مرکزی کشور در یک مصاحبه مطبوعاتی ضمن تشریح وضع اقتصادی کشور، شایعات مربوط به استقراض خارجی، فسخ اعتبارات ارزی و فروش ارز به قیمت بیشتر را تکذیب کرد.
دکتر نوربخش، رئیس کل بانک مرکزی در ابتدای این مصاحبه گفت: به طور کلی سیاست ما در زمینه مسائل ارزی بر مبنای حفظ تعادل تراز پرداختها بوده و این به عنوان یک الزام قانونی برای ما مطرح است.
براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی و آخرین اصلاحاتی که در آن به عمل آمده ما اجازه پرداختهای ارزی تا 15 میلیارد دلار در سال 64 را دادیم و علاوهبر این مبلغ، برای پروژههای سرمایهگذاری تا حدود 1.5 میلیارد دلار اجازه تخصیص ارز بیشتر را دادیم. به عبارت دیگر مجموعه تعهدات ارزی ما برای سال 64 میتواند تا 16.5 میلیارد دلار باشد.
وی شایعه فروش ارز به قیمتهای بالاتر را شدیدا تکذیب کرد و در پاسخ سوالی پیرامون مخارج جنگی گفت: هزینههای جنگی حدود 30 درصد بودجه کشور را به خود اختصاص میدهد.
بررسی محاسبه خرج کل جنگ باید حجم بودجه سال 59 به بعد را کنار یکدیگر بگذاریم و ببینیم 30 درصد کل آنها چقدر می شود.
وی در مورد دلایل کاهش تورم گفت: من دلیل اصلی کاهش تورم را اتخاذ سیاستهای مالی و پولی مناسب و هماهنگی آنها می دانم.
هشتم مهر 1374؛ انهدام 3 شبکه بزرگ قاچاق ارز
احد باقرزاده، معاون سازمان تعزیرات حکومتی و مدیرکل این سازمان در استان تهران به تشریح انهدام چند شبکه مهم ارزی و برخورد با متخلفان دارویی و گرانفروشی پرداخت و گفت: متخلفان صنفی تاکنون به پرداخت 160 میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شدهاند.
باقرزاده با اشاره به اینکه سودجویان اوایل فکر میکردند که مبارزه با گرانفروشی فقط یک موج زودگذر است، افزود: فعالیت گسترده این سازمان و همکاری مردم در برخورد قاطع با متخلفان نشان داد که این مبارزه تعطیلبردار نیست و متخلفان صنفی براساس قانون به مجازاتهای نقدی، حبس و شلاق محکوم میشوند.
وی به تشریح عملکرد شعبه ویژه رسیدگی به جرایم ارزی پرداخت و گفت: این شعبه از نیمه اول خرداد امسال تشکیل شد و 140 پرونده به آن ارجاع شده که 100 فقره آن بررسی و بعد از صدور حکم مختومه شده است.
تاکنون 500 نفر با بیش از یک میلیون دلار آمریکا و مقادیر قابل توجهی ارز عمده دستگیر و قاچاقچیان ارز به پرداخت 90 میلیارد و 620 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شدند.
هشتم مهر 1394؛ تورم پیشنگر تکرقمی شد
تورم (متوسط) شاخص بهای تولیدکننده در آخرین ماه تابستان تک رقمی شد براساس آمار بانک مرکزی تورم متوسط شاخص تولیدکننده در شهریورماه به 9.3 درصد رسید.