نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 11 مهر

تصمیم دولت برای حل بحران بورس

کدخبر: ۶۷۵۹۵۴
اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.
تصمیم دولت برای حل بحران بورس
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

11 مهر 1364؛ لیست اموال و کارخانه‌های واگذارشده به بنیاد شهید

در یک مصاحبه مطبوعاتی، فعالیت‌های واحد امور اقتصادی بنیاد شهید توسط برادر آزادانی، مدیرعامل این واحد تشریح شد.

مدیرعامل امور اقتصادی بنیاد شهید در ابتدا پیرامون نحوه تشکیل این واحد گفت: با آغاز جنگ تحمیلی و گسترش خدمات بنیاد شهید در اواخر سال 59 با کسب اجازه از محضر امام است، توسط حاکم شرع دادگاه‌های انقلاب اسلامی، بخشی از احکام استرداد اموال طاغوتیان به نفع بنیاد شهید صادر شد و در پی آن طی حکمی ازسوی سرپرست و نماینده امام در بنیاد شهید اداره این اموال به هیات امنای امور اقتصادی محول شد و براساس این احکام، 68 کارخانه صنعتی، 79 شرکت تجاری، 19 شرکت تولید مصالح ساختمانی و 17 شرکت و موسسه کشاورزی که به دلیل زیان‌های انباشته ناشی از استقراض صاحبان فراری آنها اکثرا به حالت راکد درآمده بود، به هیات امنای امور اقتصادی سپرده شد. این هیات نیز که پس از چندی به واحد امور اقتصادی بنیاد شهید تغییر نام یافت توانست پس از مدت کوتاهی، با به‌کارگیری متخصصان و مسوولان متعهد، این کارخانه‌ها را از زیان‌دهی به سوددهی رسانده و علاوه‌بر آن از جهت کیفی نیز تغییرات مهمی ایجاد نماید.

11 مهر 1374؛ ظرف چینی ایران به اروپا و کانادا صادر شد

50 تن انواع ظروف چینی به ارزش 330 هزار دلار در یک ماه گذشته به کشورهای اروپایی، آسیایی و کانادا صادر شد.

مهندس صادق جمالیان، رئیس انجمن مدیران چینی مظروف کشور به خبرگزاری جمهوری اسلامی اعلام کرد.

وی گفت: ظروف چینی ایران به دلیل کیفیت برتر و دریافت چند مدال طلا از نمایشگاه‌های جهانی، محصول شناخته‌شده‌ای است و به لحاظ قیمت تمام‌شده مناسب آن قابل رقابت با تولیدات ایتالیا و ژاپن است.

وی با اشاره به صادرات چینی به کشورهای آفریقای جنوبی، کانادا، لبنان، اتیوپی و ارمنستان گفت: در یک ماه گذشته 150 هزار دلار ظروف چینی به آفریقای جنوبی صادر شد و چینی ایران به تازگی بازارهای جدیدی در کانادا، ارمنستان و نیجریه به دست آورده است.

11 مهر 1384؛ بازار مرغ متعادل می‌شود

معاون امور دام جهاد کشاورزی اعلام کرد، بازار مرغ متعادل می‌شود. سجادی گفت: مرغ منجمد به قیمت هر کیلوگرم 14 هزار و 900 ریال در همه میادین میوه و تره‌‌بار عرضه می‌شود و تعاونی‌های مصرف‌ کارمندی و کارگری و مراکز عمده توزیع می‌توانند برای عرضه مرغ با این قیمت اقدام کنند.

وی افزایش قیمت گوشت مرغ در روزهای اخیر را ناشی از رشد تقاضا در آستانه ماه مبارک رمضان دانست و افزود: تدابیر لازم برای عرضه مرغ مورد نیاز مردم پیش بینی شده است و با توجه به حجم جوجه‌ریزی انجام شده هیچ مشکلی برای تامین نیاز مردم در این ایام وجود ندارد.

تصمیم دولت برای حل بحران بورسی

نشست هیات دولت به منظور بررسی راهکارهای خروج بورس از رکود، شب گذشته با حضور مدیران و مقامات ارشد بورس برگزار شد.

در این نشست که بیش از دو ساعت طول کشید، آخرین وضعیت بازار و افت ارزش سهام مورد بررسی قرار گرفت، گزارش وزارت اقتصاد درباره وضعیت بورس به هیات وزیران ارائه شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور پس از پایان جلسه دولت در مورد حل بحران بورس گفت: دولت نهم طرفدار توسعه بازار سرمایه در قالب معاملات شفاف و روشن است که باید به صورت قوانین روشنی تنظیم شود تا کارایی و شفافیت بازار را به حداکثر ممکن برساند.

دکتر فرهاد رهبر گفت: دولت نهم به هیچ عنوان مخالف سازوکارهای دادوستد سهام و اوراق بهادار نیست، اما نگران کیفیت معاملات است که باید با اصلاح قوانین و تدوین آیین‌نامه‌های شفاف به سمت سلامت هرچه بیشتر گام بردارد.

11 مهر 1394؛ تحریک بازار خودرو از کانال دولت

دیو رکود این روزها در حالی پنجه در پنجه اقتصاد کشور انداخته و گلوی تولیدکنندگان داخلی را می‌فشارد که «خودروسازی» نیز از ضربات این دیو، زخمی شده و بازار خودرو خرابی سنگین را تجربه می کند.

در این شرایط کارشناسان معتقدند این وظیفه دولت است که با در نظر گرفتن راهکارهای کوتاه‌مدت، میان مدت و بلندمدت بر دیو رکود غلبه کرده و با بالا بردن توان خرید مشتریان بازارهای کشور را در این جنگ نابرابر (جنگ رکود با بازارها) یاری کند.

در این میان، بازار خودرو کشور نیز این روزها یکی از راکدترین دوران عمر خود را سپری می‌کند، چه آنکه بسیاری از مشتریان، خرید خودرو را تحریم کرده و سبب شده‌اند غول‌های جاده مخصوص در شرایطی سخت (از نظر تامین نقدینگی) قرار بگیرند.

هرچند مسائل حاشیه‌ای مانند کمپین «خودرو نخرید» نیز در رکود فعلی بازار اثرگذار بوده، اما به باور کارشناسان، علت اصلی قهر مشتریان در بازارهای مختلف ازجمله خودرو را نمی‌‌دهد و با وجود آنکه خیلی‌ها تمایلی به خرید یا تعویض خودرو دارند، اما نقدینگی لازم در جیب آنها نیست. به اعتقاد کارشناسان در این شرایط، دولت باید وارد عمل شده و با در نظر گرفتن راهکارهایی مناسب و اصولی تقاضای خرید را تحریک کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید