سهم اجاره‌نشینی در شهرها کاهشی شد

کدخبر: ۶۷۶۳۷۹
اقتصادنیوز: آمارهای توزیع درآمد در سال 1402 نشان می‌دهد که در شهرها، درصدی از خانوارها که تصرف مسکن آن‌ها به صورت «اجاره‌نشینی» است نسبت به روستاها بالاتر است.
سهم اجاره‌نشینی در شهرها کاهشی شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که در مرداد امسال قیمت یک متر مربع مسکن، فقط در شهر تهران، به طور متوسط 88 میلیون و 500 هزار تومان بوده است. این رقم نسبت به مرداد سال قبل 16 درصد افزایش یافته است. تورم نقطه به نقطه‌ی اجاره‌بها در پایتخت طبق آمار بانک مرکزی نیز به 45.5 درصد رسیده و «اجاره‌نشینی» را هم برای پایتخت‌نشینان دشوار کرده است.

این ارقام مربوط به شهر تهران است اما از آن‌جایی که معمولا آثار قیمتی مسکن در پایتخت با فاصله زمانی به سایر شهرها نیز سرریز می‌کند می‌تواند نشان‌دهنده فضای کلی حاکم بر بازار مسکن در کشور باشد. با تداوم این وضعیت قیمتی در بازار مسکن، به نظر می‌رسد «تملک» خانه در شهرها نسبت به روستاها دشوارتر باشد. آمارهایی که به تازگی از مرکز آمار منتشر شده می‌تواند نماگری از این تفاوت در شهر و روستا باشد.

سهم اجاره‌نشینی در شهرها 5 برابر روستاها

طبق داده‌های مرکز آمار، در سال گذشته 68.9 درصد از خانوارهای شهرنشین، «مالک» خانه‌ای بوده‌اند که در آن سکونت داشتند. این در حالی است که در روستاها، 88.9 درصد از خانوارها در خانه خودشان سکونت دارند. بنابراین، اختلاف قابل توجهی از این نظر بین مناطق روستایی و شهری مشاهده می‌شود. همچنین، در سال گذشته 23.14 درصد از خانوارها شهرنشین، خانه محل سکونت خود را اجاره کرده‌اند در حالی که درصد خانوارهای اجاره‌نشین در روستاها تنها 4.4 درصد است.

خبر مرتبط
روش‌های گرفتن حق مسکن در سند ازدواج

یکی از مشکلات موجود برای زنان، انتخاب مسکن نامناسب از سوی مرد برای تشکیل خانواده است. قانونگذار برای حل این مشکل امتیاز حق مسکن را جزء شروط ضمن عقد پیش‌بینی کرده است. زن با قرار دادن این شرط مرد را متعهد می‌کند تا خانه‌ای مطابق با سلیقه و خواست خود انتخاب کند.

البته مقایسه این ارقام با سال‌های گذشته نیز نشان می‌دهد که حداقل تا 97، همین نسبت برقرار بوده و به طور کلی، سهم خانوارها مالک در روستاها بیشتر از شهرها بوده است. برای مثال، در سال 97 نیز سهم خانوارهای «مالک مسکن» در شهرها 64 درصد و در روستاها 85 درصد بوده است. سهم «اجاره‌نشینی» نیز در آن سال در شهرها 26 درصد و در روستاها 4.9 درصد بوده است.

به نظر می‌رسد این افزایش سهم «مالکیت» و «اجاره‌نشینی» مسکن در خانوارهای شهری و روستایی از 97 تا 1402 به دلیل کاهش سهم خانوارهایی باشد که نحوه تصرف مسکن آن‌ها در گروه «سایر» قرار گرفته است.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۳ بهمن

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید