الزامات جدید برای ترانزیت ریلی به ترکیه

کدخبر: ۶۸۳۶۸۲
اقتصادنیوز: واگن‌های اعزامی به ترکیه باید طوری تنظیم و اعزام شوند که هر 10 واگن صرفا به یک مقصد ترکیه بارنامه شده باشند.
الزامات جدید برای ترانزیت ریلی به ترکیه

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، افزایش تقاضا برای ترانزیت کالا از طریق مرز رازی و کمبود ظرفیت قطارهای باری ترکیه‌ای، امکان بارگیری با واگن‌های ایرانی از ایران به ترکیه و بالعکس را فراهم کرد.

این اقدام، ضمن تسهیل تجارت برای بازرگانان ایرانی، به توسعه زیرساخت‌های ریلی کشور و کاهش هزینه‌های حمل و نقل کمک خواهد کرد.

خبر مرتبط
جزئیاتی از ترانزیت ریلی در ایران/ ۷۷۳ هزار تن کالا جابه‌جا شد

اقتصادنیوز: از ۷۷۳ هزار تن کالای ترانزیت شده در سال جاری، ۶۳۷ هزار تن به کالاهای غیرنفتی و ۱۳۶ هزار تن به کالاهای نفتی اختصاص داشته است.

براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته ورود واگن‌های ایرانی به ترکیه با رعایت مقررات و شرایط خاص صورت خواهد گرفت. براساس اعلام اتاق بازرگانی ایران «واگن‌های مورد استفاده باید دارای شرایط و مقررات فنی و بهره‌برداری، مقررات RIV و دستورالعمل‌های مربوطه باشند».

از سوی دیگر «واگن‌های اعزامی به ترکیه باید طوری تنظیم و اعزام شوند که هر 10 واگن صرفا به یک مقصد ترکیه بارنامه شده باشند».

یکی دیگر از الزمات در نظر گرفته شده «شرکت مالک واگن و یا فوروار در حمل مسیر ایران، باید نسبت به تهیه و تدارک واگن تامپون دار با قابلیت اتصال قلاب (یونی کوبلر یا زنجیری) به تعداد کافی و متناسب با آرایش و تنظیم قطار در هر پارتی حمل برابر مقررات و دستورالعمل‌های مربوطه اقدام کند».

همچنین «واگن‌های مختص حمل‌ونقل بین‌المللی باید موارد فنی و بهره‌برداری و استاندارد لازم برای حمل‌ونقل را داشته باشند». از سوی دیگر «واگن‌های واگذاری باید تمیز، کاملا سالم و عاری از هرگونه آلودگی بوده و کلیه شرایط لازم جهت سیر ایمن را داشته باشند» و « همه واگن‌ها باید در تمام دوره مسیر دارای تاریخ تعمیرات اساسی و جاری معتبر باشند».

براساس مقررات در نظر گرفته شده «بارچینی و باربندی باید مطابق استانداردهای مربوطه بوده و از اضافه‌بار اکیدا خودداری شود».

در ادامه به این نکته نیز اشاره شده که «نحوه تعامل فی‌مابین شرکت مالک واگن و شرکت فورواردر در استفاده از واگن‌های مذکور، ارتباطی به راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نداشته و در صورت بروز مشکل باید توسط طرفین حل‌وفصل شود» و «راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران حقوق خود را در مسیر ریلی ایران مطابق مقررات و دستورالعمل‌ها و مصوبات مربوطه محاسبه و از شرکت فورواردر دریافت خواهد کرد».

از سوی دیگر «چنانچه شرکت مالک واگن خود نیز فورواردر باشد یا واگن‌های خود را در اختیار سایر فورواردرها قرار دهد در خصوص کلیه موارد و مشکلات احتمالی و هزینه‌های مربوطه توامان مسئولیت و تعهد داشته و پاسخگو هستند و مسئولیتی متوجه راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود».

در الزامات در نظر گرفته شده همچنین آمده «واگن‌های ایرانی تحت هر شرایطی در قلمرو ریلی شبکه راه‌آهن ترکیه تابع مقررات حاکم بر واگن‌های خصوصی خواهند بود و کلیه اقدامات مربوط به هماهنگی و نحوه استفاده از واگن‌ها و برگشت خالی و سایر موارد در شبکه ریلی راه‌آهن ترکیه تماما در تعهد مسئولیت مالک واگن و یا فورواردر حمل بوده و هیچ‌گونه مسئولیتی متوجه راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود».

از سوی دیگر «لازم است شرکت مالک واگن و یا فورواردر قبل از هرگونه اقدام به حمل هماهنگی لازم با راه‌آهن ترکیه مبنی بر قبول واگن‌ها بدون محدودیت در مرز را انجام دهد، بدیهی است در صورت توقف واگن‌ها و عدم پذیرش از سوی ترکیه بنا به هر دلیلی، کلیه مسئولیت‌ها و توقفات بر عهده فورواردر خواهد بود و راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران حقوق خود را از فورواردر دریافت و مسئولیتی در این خصوص نخواهد داشت» و «همه بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های صادره از سوی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران باید رعایت شود».

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید