کدام کالاها ارز وارداتی بیشتری دریافت کردند؟

کدخبر: ۶۸۷۶۶۱
اقتصادنیوز: بیش از نیمی از ارزهای تامین شده برای واردات از ابتدای سال تا کنون برای کالاهای تجاری و بازرگانی بوده است.
کدام کالاها ارز وارداتی بیشتری دریافت کردند؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، مقدار ارز تامین شده برای واردات از ابتدای سال تا ۳۰ آبان ماه، بیش از ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده است. از این مقدار ارز بیش از ۵۰ درصد برای واردات کالاهای تجاری و بازرگانی، برای کالاهای اساسی و دارو و واردات در مقابل صادرات هر کدام بیش از ۲۱ درصد و برای خدمات تنها ۲ درصد تامین شده است.

از ابتدای سال تا پایان آبان ماه، مجموعا ۴۵ میلیارد و ۵۲۹ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. به گزارش بانک مرکزی، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۹ میلیارد و ۷۵۴ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۴ میلیارد و ۹۱۴ میلیون دلار، برای خدمات ۹۶۲ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۹ میلیارد و ۸۹۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.

در ۸ ماه سال جاری، به طور متوسط حدود ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار در هر ماه ارز برای واردات تامین شده است. کمترین مقدار ارز برای واردات در فروردین ماه تامین شده که برابر با ۲ میلیارد و ۷۷۲ میلیون دلار بوده است. بیشترین مقدار ارز تامین شده نیز در آبان ماه با ۶ میلیارد و ۶۷۷ میلیون دلار اتفاق افتاده است.

سهم کدام گروه از کالاها ارز ارز تامین شده بیشتر بوده است؟

اگر سهم هر یک از این گروه‌های اصلی را از مجموع ارز تامین شده در ۸ ماه گذشته بررسی شود، می‌توان مشاهده کرد که کالاهای تجاری و بازرگانی بیش از نیمی ارز تامین شده را به خود اختصاص داده است. سهم این گروه فقط در تیر ماه به زیر ۵۰ درصد رسیده و در مقابل سهم واردات در مقابل صادرات افزایش یافته است.

خبر مرتبط
کالای تجاری؛ مشتری اول ارز وارداتی/ سهم کالاهای اساسی و دارو چقدر است؟+‌ نمودار

اقتصادنیوز:‌ بررسی‌ها نشان می‌دهد در فروردین ماه امسال 2.8 میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات تامین شده است. در اردیبهشت همین سال میزان تامین ارز واردات افزایش یافته و به 5.9 میلیارد دلار رسیده است.

ارز وارداتی

همچنین، سهم کالاهای تجاری و بازرگانی در خرداد ماه به بیشترین مقدار خود در ۶۰.۷ درصد رسیده است. سهم گروه خدمات از کل ارز تامین شده در یک ماه همیشه پایین و زیر ۲ درصد بوده، بجز در مرداد که سهم آن به ۴.۵ درصد رسیده است.

کالاهای اساسی و دارو به طور میانگین حدود یک پنجم از کل ارز تامین شده را دریافت کرده‌اند. لازم به ذکر است به این کالاها ارز ترجیحی با نرخ ۲۸۵۰۰ تومانی تعلق گرفته است. سهم این گروه از کالاها در اردیبهشت ماه بیشترین مقدار خود را در حدود ۳۰ درصد و کمترین خود را با ۱۷ درصد در شهریور ماه تجربه کرده است.

در روش واردات در مقابل صادرات، با استفاده از ارز تامین شده مواد اولیه مورد نیاز برای تولید وارد شده و کالای نهایی صادر می‌شود. سهم ارز تامین شده برای واردات در مقابل صادرات در ۸ ماه گذشته به طور متوسط ۲۰ درصد بوده که بیشترین سهم آن در تیر ماه با ۲۹ درصد  و کمترین آن با ۱۶ درصد در اردیبهشت ماه ثبت شده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید