واکنش سخنگوی شهرداری به انتقادات/ برخی تغییرات مدیریتی قهری است

کدخبر: ۶۸۸۱۴۵
اقتصادنیوز: سخنگوی شهرداری تهران گفت:، نرم و متوسط تغییرات مدیریت شهری در مقایسه با ادوار قبلی عدد کمتری است. همچنین برخی از این تغییرات قهری و ناگزیر است برای نمونه شهردار سابق منطقه ۲۲ به سازمان شهرداری های وزارت کشور رفت و باید جای خالی ایشان پر می شد.
واکنش سخنگوی شهرداری به انتقادات/ برخی تغییرات مدیریتی قهری است

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، محمدخانی درخصوص واردات وسایل حمل و نقل عمومی به پایتخت هم گفت: در پرونده برقی سازی و بسته حمل و نقلی طبق قراردادی که با طرف چینی داشتیم، پیگیری های مدیریت شهری با دولت سیزدهم و دولت فعلی در حال انجام است. شهرداری در این زمینه به طور ویژه امور را پیگیری کرده است. ۱۰ دستگاه اتوبوس و ۱۵۰ تاکسی به زودی در سطح شهر تهران تردد خواهند کرد. دستگاه های دولتی و نظارتی همکاری خوبی در این زمینه دارند و امیدواریم این مسیر به سرعت ادامه داشته باشد. البته در تلاشیم تا پایان امسال یا ابتدای سال آینده تعداد اتوبوس ها را به ۵۰۰ دستگاه برسانیم.

محمدخانی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درخصوص انتصابات مدیران در شهرداری و نقدهایی که به این انتصابات می شود، عنوان کرد: درباره عبارتی که یکی از اعضای شورا درباره انتصابات شهرداری به کار بردند، تاکید شهردار تهران و مدیران این است که در عین رعایت شان نظارتی نهاد شورا، برای پرهیز از اختلاف افکنی، پاسخ به عبارت های توهین آمیز را ندهیم و دلیلی برای پاسخ به این عبارت توهین آمیز وجود ندارد.

رئیس مرکز ارتباطات و اموربین‌الملل شهرداری تهران ادامه داد: با بررسی های انجام شده، نرم و متوسط تغییرات مدیریت شهری در مقایسه با ادوار قبلی عدد کمتری است. همچنین برخی از این تغییرات قهری و ناگزیر است برای نمونه شهردار سابق منطقه ۲۲ به سازمان شهرداری های وزارت کشور رفت و باید جای خالی ایشان پر می شد. یک مدیریت پویا و دقیق برای حل مسائل شهر و سرعت دادن به روند تحولی، این مسیر را باید با قدرت ادامه دهد. بنابراین با نظر شهردار و بر اساس بررسی نهایی کمیته ارزیابی، این تغییرات انجام می شود و این تغییر به معنای پویایی و سرعت در تصمیم گیری است. برای یک مجموعه گسترده مانند شهرداری که در حوزه های متنوعی خدمات می دهد، این موضوع امری طبیعی و منطقی است.

سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به پرسش  اکو ایران در رابطه با تفاهم نامه شهرداری با وزارت کشور جهت ساخت مسکن با بیان اینکه در پروژه های مسکن بزرگ مقیاس، شروع کار بدون صدور پروانه اقدام رایجی است و به صورت طبیعی تفاوت هایی برای انبوه سازی و اقدامات جهشی وجود دارد، گفت: در بخش های دولتی، حاکمیتی و نهادهای عمومی با رعایت ملاحظات و نظارت های قانونی، این اتفاق می افتد. برای تسریع در ساخت، مجوز اولیه برای تجهیز کارگاه و تیم های فنی و مهندسی صادر می شود و تمام این موارد ذیل کمیسیون ماده پنج صورت می گیرد.

وی ادامه داد: در هماهنگی با دولت در انبوه سازی مسکن شرایطی دیده شده که اقدامات صورت بگیرد. ما بحران بافت فرسوده را در تمام شهرهای بزرگ کشور شاهد هستیم و اگر تدبیری اندیشیده نشود بحران و وضعیت خطیرتری رخ خواهد داد.

محمدخانی در ادامه درخصوص پروژه های مهم مدیریت شهری، یادآور شد: در حوزه های مختلف پروژه های بزرگ در آستانه افتتاح است. در هفته های گذشته افتتاح روددره فرحزاد را شاهد بودیم که فاز اول آن در مساحت ۵۴ هکتار به بهره برداری رسید و به تعبیر بازدیدکنندگان، با طی مسافت کوتاه در شهر تهران می توان تجربه جنگل های هیرکانی شمال کشور را داشت.

وی افزود: دو سال تلاش ویژه برای ساماندهی معتادان متجاهر و فضای جرم‌خیز این محدوده صورت گرفت. در بازدیدهای اولیه شهردار تهران از روددره، تیراندازی اتفاق افتاد و منازلی که در آن فضا وجود داشت بیشتر شبیه سنگر بود تا واحد مسکونی. امروز شرایطی برای طبیعت گردی و تفریحات خانوادگی فراهم شده است.

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران از آغاز به کار پایانه شرق در هفته های آینده خبر داد و افزود: باغ راه حضرت زهرا به طول ۹ کیلومتر بین مناطق ۱۷ و ۱۸ در ماه های آینده به بهره برداری خواهد رسید. راه اندازی آزمایشی تراموا نیز در ماه های پیش رو در یکی از خطوط اتوبوسرانی انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه حل مشکل معارضین پروژه یادگار امام(ره) با تلاش مدیریت شهری و صرف هزینه ای بالا اتفاق افتاد، گفت: امیدواریم در خردادماه سال آینده این پروژه به بهره برداری برسد و یک بزرگراه سراسری همچون بزرگراه امام علی (ع) را شاهد باشیم و یک مسیر مواصلاتی شمالی- جنوبی در غرب شهر به بهره برداری برسد.

محمدخانی اظهار کرد: پروژه ساختمان خانه شهر یا بلدیه در ماه های آتی به عنوان یکی از نشانه های برجسته شهر تهران به بهره برداری خواهد رسید.

محمدخانی  در رابطه با رفع ابهامات قرارداد شهرداری تهران با چین، یادآور شد: در مورد قرارداد چین و سازمان بازرسی، خبری هفته گذشته توسط یکی از رسانه ها منتشر شد که یک روایت سینمایی پرکششی بود که بر اساس آن در جلسه سازمان بازرسی دعوایی صورت گرفته و غیر از این روایت فانتزی موضوع مورد توجه این بود که هیچ منبع معتبری برای آن خبر وجود نداشت و ما از هر مدیری پرسیدیم، اظهار بی اطلاعی کرد.

وی افزود: شهرداری تهران قطعا و حتما خود را تابع ۱۰۰ درصدی دستگاه های نظارتی می داند. این دستگاه ها از جمله سازمان بازرسی ممکن است سوالاتی داشته باشند که در فضای کارشناسی به آن پاسخ داده می شود. بر اساس آخرین گزارشات، همکاری سازنده و همراهی مثبت و رو به جلو در برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی بین شهرداری و سازمان بازرسی وجود دارد و مسیر رو به جلو است و این موضوع از دغدغه های آنهاست.

سخنگوی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه شرایط کشور در حوزه تجارت بین الملل و مسیر گمرکی مصائبی دارد که خوشبختانه در حال رفع است، گفت: در تمام طول این مسیر در عین همکاری دستگاه های دولتی، مجلس و سازمان بازرسی، رد پای مافیای خودرو در داخل کاملاً قابل لمس است. تفاوت قیمت خرید این اتوبوس ها با نمونه های مشابه با فرایندی غیرمنطقی و غیر مناسب که به ضرر بیت المال و اموال عمومی شهرها اتفاق افتاده، قابل توجه است. ۸۰ هزار یورو تفاوت قیمت وجود دارد که می توان با قیمت روز یورو و تعداد اتوبوس ها، حساب کرد که چه میزان عدم النفع خواهد داشت.

وی با بیان اینکه مواجهه با مافیا غیرقابل کتمان است اما امیدواریم بتوانیم با آن مقابله کنیم، گفت: بخشی از تولیدات اولیه در حال ورود است که در بسته های بعدی تعداد دستگاه های وارداتی افزایش خواهد یافت. با توجه به اینکه مدلی که شهرداری تهران در واردات این اتوبوس ها داشته، طبیعی است که چالش هایی وجود داشته باشد اما ما به نفع مردم و صرفه جویی در اموال شهر، این مسیر را انتخاب کردیم و عامدانه تصمیم گرفتیم این راه پر پیچ و خم را طی کنیم. اگر از مسیرهایی که برخی دوستان بر آن اصرار دارند، اتوبوس وارد می کردیم به جای دو هزار و ۵۰۰ دستگاه درنهایت هزار و ۸۰۰ دستگاه اتوبوس وارد می شد.

 رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در رابطه با موضوع انتخاب شهردار تهران توسط مردم، یادآور شد: تصمیم گیری در مورد این موضوع در اختیار مجلس شورای اسلامی است و طبیعتاً هر قانونی در مجلس تصویب شود، همه مجموعه ها و شهروندان ملزم به رعایت آن هستند و اگر چنین تصمیمی بگیرند، مدیریت شهری تابع آن خواهد بود. گرچه مشخص نیست که این موضوع به انتخابات بعدی شوراها خواهد رسید یا خیر؟

وی ادامه داد: در این دوره مدیریت شهری ما پویش بزرگ من شهردارم را اجرایی کردیم و بخش قابل توجهی از اختیارات مدیریت شهری را به شهروندان دادیم که در سال اول بیش از سه همت، سال دوم نزدیک به ۹ همت و امسال بیش از ۱۰ همت اعتبار برای پروژه های این طرح اختصاص داده شده است. پویش من شهردارم ۳ از دهم آذرماه آغاز و پروژه ها با رأی مردم انتخاب می شود و این طرح ها را شهرداری در قالب لایحه بودجه به شورا ارائه می دهد. این نوع از مدیریت یکی از اصول دموکراسی است که شهرداری به آن عمل می کند.

محمدخانی به پرسشی درباره آلودگی هوا و راه حل های کاهش آن هم پاسخ داد و گفت: در کنار بسیاری از راه حل ها مانند افزایش مراکز معاینه فنی و توجه به کاهش الاینده های زیست محیطی و خروج کارخانه ها، بهترین و سریعترین راه حل، گسترش و توسعه حمل ونقل عمومی برقی است و میزان استفاده از حمل ونقل عمومی و خصوصی که ۳۵ به ۶۵ است باید برعکس شود و حمل و نقل عمومی هم باید با سوخت پاک اتفاق بیفتد که اگر این کارها را انجام دهیم بخش زیادی از این مساله را حل کردیم.

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران در پاسخ به سوالی درباره لاین ویژه در بزرگراه همت و استفاده خودروهای شخصی از لاین بی. آر.تی در خطوط مختلف بیان کرد: نظارت در مورد لاین های فعلی اتوبوس های تندرو برعهده مجموعه راهور است و گاهی ممکن است با تدبیر خودشان برای حل مقطعی ترافیک از ظرفیت مسیر برای کاهش ترافیک استفاده کنند. اما با نصب دوربین های بیشتر در سال‌های آتی بخشی از ورود غیرقانونی خودروهای شخصی به مسیر ویژه بی‌آر.تی برطرف می شود.

وی ادامه داد: درباره خط HOV در اتوبان همت، چندبار اعلام شد که این خط بی آرتی نیست و یک روش جدیدی برای عبور و مرور و برای کمک به تسهیل خودروهای پرسرنشین است. این مدل در بسیاری از کشورهای دنیا استفاده می شود تا هزینه استفاده از خودروهای تک سرنشین را بالا ببرند. این روش شبیه طرح ترافیک است که در ابتدا با نارضایتی هایی مواجه شود. در مجموع نیاز به فرهنگ سازی در مورد آن وجود دارد.

سخنگوی شهرداری تهران اضافه کرد: نباید با اتوبان سازی و بدون هیچگونه قانون گذاری در اتوبان ها افراد را به استفاده از خودروهای شخصی تشویق کنیم زیرا اگر ترافیک در بزرگراه ها کاهش پیدا کند به نفع همه شهروندان است.

محمدخانی در خصوص نحوه مدیریت پسماند در سطح شهر نیز پاسخ داد و گفت: گزارشات ما در سامانه ۱۳۷ از افزایش نارضایتی ها خبر نمی دهد بلکه میزان رضایتمندی در مورد جمع آوری پسماند افزایش یافته است. بعد از طرح تحولی شهرداری تهران رضایت از اقدامات افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در شهرهای شمالی برای پسماند تر بحران زیست محیطی بسیار بزرگی داریم، یادآور شد: با تدبیر دولت سیزدهم قرار شد زباله سوز در ساری نصب شود. برای مراحل پایانی نصب این زباله سوز، در یک بازه زمانی یک هفته ای، شهر ساری از برخی شهرهای بزرگ اطراف برای انتقال زباله کمک خواست.

سخنگوی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه درست است انتقال این پسماند مشکل بزرگی از ساری حل می کرد اما تأثیر خاصی در میزان پسماند پایتخت نداشت، گفت: این برداشت پیش آمد که تهران در مدیریت پسماند مشکل دارد و پسماند دیگر شهرها را نیز پذیرفته است. این خبر به غلط منتشر شد و اعلام کردند که شهر تهران جمع آوری پسماند ساری را نیز پذیرفته که اولاً تنها تهران نبود و چهار شهر دیگر هم بودند، دوماً بخشی از پسماند به دلیل نصب زباله سوز به تهران منتقل شده و چند روز است که انتقال پسماند کاملاً به پایان رسیده است. بهتر بود فعالان محیط زیستی از شهرهایی که همراهی کردند، حمایت می کردند.

محمدخانی در ادامه یادآور شد: بخشی از وعده های سازمان مدیریت پسماند کاملاً محقق شده که از جمله می توان به طرح نوماند اشاره کرد و پسماند خشک در قالب برنامه شهرزاد، از درب منازل مردم جمع آوری می شود که نوعی تحول محسوب می شود و میزان پسماند خشک جمع اوری شده عدد قابل توجهی است.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ هزار مخزن پسماند در سطح شهر وجود دارد، گفت: در دوره ششم ۲۳ هزار مخزن نو جایگزین مخازن قبلی شده است. داده های ما در سامانه ۱۳۷ نیز نشان می دهد که وضعیت رو به بهبودی است؛ با این وجود ادعا نمی کنیم که در برخی محلات و در برخی ساعات شبانه روز، مشکل وجود ندارد. در هر فرایندی نیم درصد خطای کار قابل قبول است اما در ماه های آینده با گسترش استفاده از طرح نوماند، این وضعیت بهبود خواهد یافت.

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با بیان اینکه استفاده از اتباع در جمع آوری پسماند موضوع پیچیده ای است، یادآور شد: مهاجرت های قانونی و بسیار گسترده در سالهای اخیر و ناامنی و جنگ در منطقه، باعث حضور اتباع در تهران شده است. جرائم سنگینی برای پیمانکاران جهت استفاده از اتباع پیش بینی شده و در مواردی با پیمانکاران برخورد شده و اتباع غیرمجاز با همکاری قرارگاه اجتماعی و وزارت کشور در مسیر رد مرز قرار گرفته اند. تعداد قابل توجهی نیز از مسیر گزارشات مردمی شناسایی و رد مرز شده اند. در هر صورت وقتی مرزها به سوی آنها باز است، در نقطه آخر نمی توانیم به راحتی جلوی فعالیت اتباع را بگیریم.

سخنگوی شهرداری تهران در مورد ساماندهی دست فروشان در قالب فعالیت وانت بارها در سطح معابر، گفت: موضوع دست فروشان و خرده فروشان کاملاً اختلافی است و موضوع به سادگی قابل حل نیست.

وی ادامه داد: گروه های ذی‌نفع نیز پشت پرده این اتفاق هستند و همکاران ما در شهرداری بیشترین آسیب را از دست فروشان دیده اند. موارد متعددی در این زمینه وجود دارد و تنها راه آن ساماندهی از مسیر یک بستر الکترونیکی است که ماجرا را مدیریت کند. در مجموعه شهرداری مراحل آزمایشی این موضوع را انجام داده و در مرحله نهایی قرار دارد. در مواردی نیز موضوع حل شده و در چهارراه ولیعصر، سد معبر سنگینی که به دلیل این مسئله ایجاد شده بود، رفع شد. نمی توان تنها از شهرداری انتظار داشت که در نقطه آخر با دست فروشی برخورد کند اما با این وجود سعی دارد که در قالب یک نرم افزار کاربردی ساماندهی دست فروشان را انجام دهد.

  عبدالمطهر محمدخانی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در نشست خبری با اصحاب رسانه با اعلام اینکه در هفته های آتی خانه روزنامه نگاران شهر به بهره برداری خواهد رسید، گفت: بنای اصلی خانه روزنامه نگاران به پایان رسیده و اقدامات اجرایی آن رو به اتمام است و حداکثر یک ماه آینده در اختیار اهالی رسانه قرار خواهد گرفت. این فضا محل گردهمایی های اهالی مطبوعات خواهد بود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید