حتی اگر 100 شهر مثل دوبی در جنوب ایران ساخته شود نمیتوان پایتخت را به آنجا انتقال داد
به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه شرق نوشت: معاون اول با آن فیگور جدی، حتما شوخی نمیکند و قصد ردگمکنی ضعف برنامهریزی پنهانکاری گرانی و کمبود نان و آبوهوا را هم ندارد.
انتقال پایتخت آنهم از تهران با عظمت فرهنگی تاریخی و تمدنی و با وجود دهها دانشگاه معتبر بینالمللی و وجود صدها استاد برجسته و مراکز علمی و پژوهشی متعدد و هزاران نفر کارکنان باسواد و باتجربه و آموزشدیده وزارتخانهها و مراکز تحقیقی و تولیدی و تجاری و صنایع نظامی و دفاعی و پادگانها و چند میلیون جوان تحصیلکرده و ساختاری که در چندین دهه شکل گرفته، چگونه ممکن است.
منظور از پایتخت وجود رئیسجمهور و همان چند صد نفر وزیر و معاونان و کارکنان وزارتخانهها و سازمانها نیست. دولت بدون دانشگاه و نهادها و مراکز علمی-تخصصی و دفاعی و صنعتی و تولید و بهداشت و درمان و بازار و مردم و دانشجویان و محصلان و محققان و تجربه اندوخته تاریخی و تجمعیافته در شهر تاریخی مثل تهران چه کاری میتواند بکند.
صاحبنظران معتقدند تهران هوشمندانه بهعنوان پایتخت انتخاب شده و به مرور زمان همه امکانات لازم برای مرکزیت و پایتختی مهیا شده. تهران به لحاظ کانونی و موقعیت جغرافیایی و استقرار در دامنه البرز شکوهمند و پرنعمت و آبوهوای معتدل راههای دسترسی به سراسر کشور بیبدیل است. اگر ترافیک سنگین و هوای آلوده و جمعیت نامتوازن و ساختار فیزیکی نامتقارن دارد، تهران مقصر نیست. دولتها و شهرداران و برخی سیاستگذاران ناکارآمد از نظر توسعهای و آیندهنگری و بیتوجهی به حقوق شهروندی و نادیدهگرفتن حق شهروندان به نفع سرمایه و سرمایهداری و مبادلهایشدن زمین و هوا و عرصه و اعیان و میادین و خیابان و پیادهرو، و پیادهراه و مراکز خدماتی و گردشگری و پارک و محله و فضافروشی بوده و هست.