سبقت بازار طلا از دلار؛ سکه صدرنشین بازدهی هفته/ بورس؛ تنها بازنده بازارهای مالی+ نمودار
به گزارش اقتصادنیوز، بازارهای پس از یک هفته نزولی در انتهای دی ماه، دوباره به مسیر صعودی بازگشتند و در هفته اول بهمن سبزپوش شدند.
بازار طلا و سکه در پی رشد همزمان قیمت دلار و طلای جهانی، بازدهی بالاتری را در این هفته به ثبت رساند و سکه با رشد 7.8 درصدی در صدر بازدهی هفتگی قرار گرفت و در روز پنجشنبه وارد کانال 60 میلیون شد.
قیمت طلای آبشده هم با افزایش 5.7 درصدی در هفته اول بهمن ماه، به یک قدمی کانال 24 میلیون رسید. بازار ارز اعم از تهران، هرات و درهم امارات هم بالای 4 درصد رشد کردند و در رتبههای بعدی بازدهی قرار گرفتند.
نکته قیمتی بازار ارز رشد بیشتر دلار نسبت به درهم بود که نشان میدهد فشار از سمت تقاضای تجاری نیست و بیشتر تقاضای سرمایهای در بازار وجود دارد و از سوی آن انتظارات ارزی شارژ میشود؛ موضوعی که کاهش حباب دلاری درهم نیز مهر تاییدی بر آن میزند.
نمودار: اکوایران
با این همه، معاملهگران رویکردهای تیم جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را درباره ایران رصد میکنند و در مقابل نیمنگاهی به سیاستهایی که ایران اتخاذ می کند دارند.
همچنین راه اندازی بازار ارز تجاری از 24 آذر و پایان فعالیت بازار ارز نیما از ابتدای بهمن ماه، از جمله اتفاقات مهم هفته اخیر بود و در پی آن، قیمت دلار نیما در بازار ارز تجاری در هفته اول بهمن ماه بین 66 هزار و 390 تومان تا 66 هزار و 700 تومان نوسان داد.
برخی معامله گران در بازار مدعیاند در آستانه سال نوی چینی فشار تقاضای تجاری در بازار دیده نمیشود و این موضوع نشون میدهد که بازار ارز تجاری برای تجار در مسیر درستی قرار دارد. اما نقدهایی هم نسبت به این بازار وجود دارد. مانند مهدی دارابی، پژوهشگر ارزی که در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: حذف ارز اشخاص در این شرایط و الزام به فروش ارز همه صادرکنندها با نرخ دستکاری شده بازار ارز تجاری، بی ملاحظگی بانک مرکزی را نشان میدهد.
این پژوهشگر ارزی در توییت دیگری نوشته است: کار فنی و ساختاری خوب بازار ارز تجاری را نباید با سیاستگذاری بد خراب کرد. منظور از دستکاری، محدود کردن تقاضای ورودی به بازار ارز تجاری از کانال ثبت سفارش و تخصیص و عرضه ارز توسط فروشندگان عمده، به نحوی که نرخ پایانی رشد نکند، است.
در نهایت، درباره روند پیش روی بازارهای مالی نگاهها به روندهای سیاسی است و از نظر معاملهگران روندهای سیاسی از کانال انتظارات میتواند تقاضا را تحت تاثیر قرار دهد و از مسیر تفاهمات روی ورودی ارز اثر بگذارد.
گروهی تصور میکنند رفتارهای این هفته میتواند کج دار و مریز دنبال شود و بازار با اشاره و نشانه، تغییر نوسان دهد.