اعلام آمادگی ایران برای برقراری پرواز مستقیم به آمریکا
نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
هشتم بهمن 1364؛ کمیته بررسی استراتژی جدید اوپک در «وین» تشکیل میشود
شیخ علی الخلیفه الصباح، وزیر نفت کویت به منظور گفتوگو با احمد زکی یمانی همتای سعودی خود رهسپار ریاض شد.
به گزارش رویتر، انتظار می رود وزرای نفت دو کشور در مورد کاهش اخیر بهای نفت و راههایی که اوپک برای اتخاذ یک سیاست جدید بازار در پیشروی دارد، گفتوگو کنند.
یادآوری میشود وزیر نفت کویت یکی از اعضای کمیته پنج نفری است که اوپک آن را در ماه گذشته برای تصمیمگیری در مورد استراتژی جدید بازار نفت تشکیل داد.
نشریه بررسی اقتصادی خاورمیانه نوشت، عربستان سعودی میکوشد سه میلیون بشکه نفت خام روزانه خود را به قیمت روز بازار آزاد نفت بفروشد.
این نشریه از قول منابع سعودی نوشت عربستان مشتریانی برای دو میلیون بشکه نفت خام خود که به بازارهای غرب صادر می شود در اختیار دارد و مذاکره برای فروش یک میلیون بشکه دیگر به بازارهای خاور دور در جریان است.
هشتم بهمن 1374؛ حداقل دستمزد کارگران باید براساس تورم واقعی و سبد هزینه تعیین شود
شورای عالی کار باید حداقل دستمزد کارگران در سال 75 را براساس میزان واقعی تورم و سبد هزینه خانوار تعیین کند.
حسن صادقی، مسوول کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران افزود: تاکنون شورای عالی کار فقط براساس میزان تورمی که بانک مرکزی اعلام می کرد، میزان دستمزد کارگران را تعیین کرده است.
وی گفت: شورای عالی کار برای تعیین دستمزد سال آینده میزان تورم سال 74 را مبنا قرار میدهد، در صورتی که آمارها نشان می دهد میزان تورم در کشور مسیر صعودی دارد.
به گفته وی، عدم تعیین حداقل دستمزد کارگران براساس میزان واقعی تورم و سبد هزینه قدرت خرید کارگران را در سال آینده به نصف کاهش خواهد داد.
هشتم بهمن 1384؛ اعلام آمادگی ایران برای برقراری پرواز مستقیم به آمریکا
سازمان هواپیمایی کشوری با ارسال نامهای به سازمان هواپیمایی آمریکا اعلام آمادگی کرد تا خط پروازی مستقیم تهران – نیویورک و یا تهران – لسآنجلس برقرار شود.
گفته می شود، دستور برقراری پرواز مستقیم به آمریکا را رئیسجمهوری و بهمنظور پاسخ به درخواستهای ایرانیان مقیم آمریکا صادر کرده است.
مشاور رسانهای سازمان هواپیمایی کشوری با تایید این خبر گفت: از آنجایی که پروازهای بینالمللی ما از تهران به بسیاری از پایتختهای کشورها بهطور مستقیم برقرار میشود، برقراری این خط پروازی در اولین مرحله پاسخ مثبت به هموطنان مقیم آمریکا است.
برداشت 14 میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برای تسریع در اجرای پروژههای عمرانی
مدیرکل دفتر اقتصاد کلان سازمان مدیریت و برنامهریزی از تمهیدات جدید دولت برای تسریع در اجرای پروژههای عمرانی که عمر اجرایی آنها بعضا به طور میانگین تا 9 سال افزایش یافته بود، خبر داد و گفت: پیش بینی شده است که در بودجه سال آینده 14 میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی به همین منظور مورد بهره برداری واقع شود. وی کل میزان برداشت از این حساب را در سال آینده 16.4 میلیارد دلار عنوان کرد.
کردبچه گفت: عمر متوسط اتمام پروژه های عمرانی در کشور به 9 سال رسیده بود و زمان اجرای پروژهها به دلیل عدمتامین اعتبار لازم به درازا میکشید. اما با این اقدام تلاش شده است طرح های عمرانی از جهت تامین اعتبار تحتفشار قرار نگیرد و علاوهبر این اگر در سال آینده با عدم تحقق درآمد مواجه شدیم همانند سالهای قبل اعتبارات بخشهای عمرانی با کسری بالا مواجه نشوند.
هشتم بهمن 1394؛ ماراتن هواپیماسازان برای ورود به ایران
مذاکرات و رایزنی هواپیماسازان در تهران به بهانه اجلاس بینالمللی هوانوردی ایران 2016، اگرچه پشت درهای بسته انجام شد اما به نظر میرسد با توافقهای اولیه، متولیان حوزه هوایی کشور تمایل پیدا کردهاند که جزئیات بیشتری از این مذاکرات را اعلام کنند. در جریان سفر هیات بلندپایه ایرانی و در راس آن حسن روحانی، رئیس جمهوری به فرانسه، نمایندگان سازمان هواپیمایی به پاریس رفتند. براساس جدیدترین اطلاعات، ایران ایر احتمالا قرارداد خرید 8 فروند ایرباس 380، 16 فروند ایرباس 350، 45 فروند ایرباس 33 و 45 فروند ایرباس 320 را به امضا میرساند.
در همین حال، معاون سازمان هواپیمایی کشور نیز از ورود 10 فروند هواپیمای ایرباس و بوئینگ دست دوم با در نظر گرفتن دو شرط سنی و تعداد نشست و برخاستها تا پایان سال خبر داده است.
اداره اقتصاد با 60 میلیون دلار
سال 92 هنگامی که دولت یازدهم سکان اداره کشور را دست گرفت، کمتر کسی فکر می کرد درآمد فروش نفت کشور به کمتر از 60 میلیون دلار در روز برسد؛ اما کاهش شدید قیمت جهانی نفت ظرف این مدت و تحلیل رفتن توان تولید و صادرات این ماده خام در سایه تحریمها باعث شد میزان درآمدهای فعلی ایران از محل فروش طلای سیاه در سطحی باشد که 13 سال پیش قرار داشت.
با و جودی که سقوط قیمت در بازار جهانی سهم بسزایی در کاهش ارزش نفت داشته، اما بخش قابل ملاحظهای از کاهش درآمدهای نفتی ایران به علت افت چشمگیر میزان تولید و نیز از دست دادن سهم خود از بازار جهانی این ماده از حدود چهار سال پیش تاکنون بوده است.
دولت یازدهم تا پاییز سالجاری غیر از مساله تحریمهای بانکی و نفتی که باعث افت میزان صادرات نفت و عدمدسترسی کشور به ارز این صادرات شده بود، با موضوع غیرمترقبه دیگری که کاهش بی سابقه قیمت نفت است نیز مواجه شد و برآیند این دو شرایط بیسابقهای را برای اداره کشور رقم زد.
درآمد روزانه صادرات نفت ایران که در دولتهای نهم و دهم ارقامی بین 100 تا حتی 300 میلیون دلار در روز را تجربه کرده است، در دومین سال کار دولت یازدهم به کمتر از 60 میلیون دلار در روز تنزل یافته و از این نظر تنها با دولت های ششم و هفتم که قیمتهای نفت کمتر از 20 دلار بود، میتواند رقابت کند و در حالی که در آغاز زمستان 94 تحریم های بینالمللی به طور رسمی لغو می شود، می توان کارنامه نفتی دولت یازدهم را در دوره تحریم مرور کرد و در یک نما میزان خسارتی را که تحریمها بر مهمترین بخش درآمدهای ارزی کشور در سالهای اخیر وارد آوردهاند، مشاهده کرد.