وزیر نفت احمدینژاد: قرارداد کرسنت اشکال مهمی ندارد
![وزیر نفت احمدینژاد: قرارداد کرسنت اشکال مهمی ندارد](https://cdn.eghtesadnews.com/thumbnail/VnyC4peOtGi5/mW4TY_vzMeEG1fqb61-mcCKrGYGcOSm4SW9Yyhl5b2N1qvFeEPKLcFkzrdrrAcG9cg9gAf9kJWJmze2Es8GZhDlkJqwVKQrtWANr7_zfqm4,/%D9%81%D8%A7%D8%B2%2B11%2B%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3%2B%D8%AC%D9%86%D9%88%D8%A8%DB%8C%2B%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA%2B%D9%86%D9%81%D8%AA.jpg)
نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
25 بهمن 1354؛ ورود نقره ازاد شد
بانک مرکزی ایران به بانکهای کشور اطلاع داد ورود نقره خام با رعایت سایر مقررات نیاز به کسب موافقت قبلی از این بانک را ندارد.
بخشنامه بانک مرکزی براساس ماده 2 آیین ورود و صدور طلا و نقره خام مصوب 26 شهریورماه 53 شورای پول و اعتبار صادر شده است.
به موجب مصوبه فوق موافقت با ورود نقره که از طرف بازرگانان و اتحادیههای مصرفکننده و یا موسسات مالی تقاضا میشد، براساس تصمیم کمیسیون خاص که اعضای آن را رئیسکل بانک مرکزی تعیین میکرد، انجام میگرفت.
26 بهمن 1364؛ هیات بلندپایه سیاسی، نظامی و اقتصادی لیبی به ایران میآید
به هنگام بدرقه هیات لیبیایی که به تهران سفر کرده بود، آقای ولایتی وزیر راه خارجه کشورمان در مورد نتایج این سفر با اشاره به مذاکره تلفنی دو شب پیش سرهنگ معمر قذافی با حجتالاسلام والمسلمین خامنهای ریاست جمهوری گفت: ازجمله نتایج این سفر را میتوان سنجش راه های مختلف همکاری دو کشور در مبارزه با دشمنانشان اعلام کرد.
وی افزود: لیبی ازجمله کشورهایی است که از آغاز در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار داشته و همراه و همدل با ما در برابر انواع توطئهها و دسیسهگریها بوده است.
وی گفت: در مذاکرات دو کشور بهخصوص در مورد زمینه همکاریها دوجانبه در مقابله با بحران اخیر نفت و نیز تشکیل اجلاس آتی سهجانبه با شرکت وزرای نفت و خارجه ایران، لیبی و الجزایر به تفاهم رسیدیم.
وی در پایان گفت: در آینده نزدیک یک هیات بلندپایه سیاسی، نظامی، اقتصادی لیبیایی نیز دیداری از ایران خواهد داشت.
26 بهمن 1374؛ روند افزایش قیمت گوشت، مرغ و تخممرغ متوقف شد
توزیع فراوان و به موقع گوشت مرغ و تخممرغ از طریق تعاونیها و فروشگاههای زنجیرهای، از روند افزایش بی رویه این اقلام جلوگیری کرد.
به گفته مهندس حسن رکنی، معاون امور دام جهاد سازندگی استان تهران در حال حاضر روزانه 135 تن تخممرغ در تهران به قیمت هر کیلوگرم 2050 ریال توزیع میشود و از محل ذخیرهسازی شرکت سهامی گوشت کشور نیز مقداری مرغ به تعاونیها و فروشگاههای بزرگ به قیمت هر کیلوگرم 3950 ریال عرضه میشود تا بین مصرفکنندگان توزیع شود.
وی افزود: همچنین 10 درصد از کل تولید مرغ استان تهران برای ذخیرهسازی به شرکت سهامی گوشت کشور تحویل میشود.
تلویزیون رنگی در فروشگاههای تعاونی توزیع می شود
300 تن کره وارداتی و یک هزار دستگاه تلویزیون رنگی تولید داخل از طریق تعاونیهای سراسر کشور توزیع میشود.
مدیرعامل شرکت خدمات تعاون کشور افزود: تعداد قابلتوجهی انواع لاستیک اتوبوس و کامیون به ارزش بیش از یک میلیارد ریال خریداری شده است که طی دو هفته آینده در استانهای گیلان و کردستان بین متقاضیان توزیع خواهد شد.
26 بهمن 1384؛ 21 میلیون نفر سهام عدالت میگیرند
واگذاری سهام عدالت در چهار استان کشور از فردا آغاز میشود. این سهام در مرحله نخست به گروههای هدف یعنی افرادی که کمتر از 100 هزار تومان درآمد دارند (افراد تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و بعضی ایثارگران بیکار) به میزان 500 هزار تومان واگذار میشود و در ماههای آینده تا سقف دو میلیون تومان افزایش مییابد.
پس از اینکه واگذاری سهام عدالت به میزان دو میلیون تومان به هر فرد از اقشار درآمدی پایین جامعه انجام شد، واگذاری سهام به دهک دوم (افرادی که کمتر از 150 هزار تومان درآمد دارند) آغاز میشود و پس از آن با دهک سوم (افرادی که تا 250 هزار تومان درآمد دارند) ادامه مییابد.
سهام عدالت بهصورت اقساط 20 ساله بوده و هر سال 5 درصد ارزش سهام ازسوی دارنده سهام پرداخت میشود. گفته میشود در کشور 21 میلیون نفر مشمول دریافت سهام عدالت هستند.
در همین حال حداکثر به هر خانوار پنج نفره تا سقف 10 میلیون تومان (هر نفر دو میلیون تومان) سهام واگذار میشود.
وزیر نفت احمدینژاد: قرارداد کرسنت اشکال مهمی ندارد
سیدکاظم وزیری هامانه، وزیر نفت اعلام کرد: قرارداد «کرسنت» در دوران وزیر سابق نفت امضا شده است. این قرارداد بر مبنای پیشبینیهای قیمتی آن دوران تدوین شده و اشکال مهمی نداشت. همچنان که در این قرارداد پیشبینی شده در صورت شوک قیمتی، تغییر جدی رخ میدهد. بنابراین مذاکرات لازم در حال انجام است و تاکنون نیز گازی صادر نشده است. بنابراین هیچ اتفاق نگرانکنندهای در این زمینه رخ نداده است.
من در این زمینه پاسخ بندبند اظهارات رئیس دیوان محاسبات را دادهام و تا اصلاح قیمت صورت نگیرد، گاز به امارات صادر نخواهد شد.
وی در مورد آخرین وضعیت خط لوله صلح گفت: معاون وزیر نفت ایران به پاکستان رفت و تفاهم برای برگزاری اجلاس مشترک وزرای ایران، پاکستان و هند و توافق نهایی صورت گرفته است هرچند بزرگی این قرارداد باعث طولانی شدن مذاکرات مربوط به آن میشود.
وزیری هامانه گفت: کارت هوشمند توزیع سوخت تا اردیبهشتماه آماده نمیشود و امیدواریم تا شهریور آماده شود. اهمیت این مساله به این دلیل است که در سال آینده احتمال سهمیهبندی بنزین وجود دارد.
وی گفت: برای اصلاح قراردادهای خارجی، کمیتهای تشکیل شده تا بتواند اصلاحاتی در قرارداد بیع متقابل ایجاد کند و امید داریم تا پایان سال این مساله به نتیجه برسد.
هامانه گفت: از دولت خواستهایم که بتوانیم برای پروژههای نفتی از حساب ذخیره ارزی هم استفاده کنیم. امیدواریم مجلس و دولت برای این کار همکاری لازم را به عمل آورند.
وی تاکید کرد: پدیدهای به نام مافیای نفت را قبول ندارم که بخواهم با آن برخورد کنم.
26 بهمن 1394؛ بحران سه ضلعی در کمین اقتصاد ایران
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی در جمع فعالان اقتصادی حامل دو خبر خوش «اعطای وام جدید به بدهکاران بانکی» و «عدم فشار مالیاتی به بنگاهها به رغم افزایش سهم مالیات در بودجه 95» برای بخش خصوصی بود.
محمدباقر نوبخت با حضور در نهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در عین حال وضعیت «آب»، «محیط زیست» و «صندوق بازنشستگی» را بحرانی دانست و از این سه مورد، به عنوان سه اولویت در برنامه ششم توسعه یاد کرد.
وی برنامه ششم توسعه را مسالهمحور و متمرکز بر سه موضوع «آب، محیط زیست و صندوقهای بازنشستگی» دانست و گفت: صندوق بازنشستگی کشوری ورشکسته است بنابراین در برنامه ششم برای آن تصمیمگیری شده است. این سه مساله مهم به سمت بحران میرود؛ اگر برای آن فکری اساسی نشود مشکلات زیادی پیش میآید.
هماکنون دولت حقوق بازنشستگی لشکری و بخشی از کشوری را پرداخت میکند.