تورم کالاهای وارداتی نزولی شد+ نمودار

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، همچنین تورم این اقلام با مبنای دلاری نیز روندی نزولی داشته و از 3.5 درصد در ابتدای امسال به 1 درصد در پاییز رسیده است.
بررسی روند تورم اقلام وارداتی نشان میدهد تحریمها و تغییرات قیمت در بازارهای جهانی تاثیر زیادی بر افزایش قیمت یا کاهش بهای این کالاها دارند.
تورم کالاهای وارداتی را میتوان بر اساس ارزش دلاری و ارزش ریالی بررسی کرد. تورم دلاری زمانی رخ میدهد که قیمت کالاها در بازار جهانی افزایش یابد، در حالی که تورم ریالی علاوه بر قیمت جهانی، تحت تأثیر نوسانات نرخ ارز در داخل نیز قرار دارد.
در ایران، افزایش نرخ دلار معمولا تأثیر بیشتری بر قیمت کالاهای وارداتی دارد تا تغییرات قیمت جهانی، زیرا وابستگی بالای اقتصاد به واردات باعث میشود حتی بدون تغییر در قیمت جهانی، نوسانات ارزی موجب افزایش هزینههای واردات و در نتیجه افزایش قیمت کالاها در داخل کشور شود. این مسئله بر تورم مصرفکننده، هزینههای تولید و وابستگی ارزی کشور تأثیر منفی میگذارد.
همانطور که اشاره شد در اقتصاد ایران تغییرات قیمت کالاهای وارداتی براساس ارزش ریالی، وابستگی شدیدی به تغییرات نرخ ارز دارد. این امر به دلیل نوسانات زیاد نرخ ارز در اقتصاد ایران است. به طور مثال بعد از امضای توافق برجام در تیرماه سال 94 و کاهش نرخ ارز موجب شد تا تورم کالاهای وارداتی منفی شده و در بهار سال 95 به منفی 17 درصد برسد. در واقع شاخص قیمت کالاهای وارداتی در بهار این سال نسبت به زمستان 94 ، 17 درصد کاهش یافته است.
مشروح این گزارش را در اکوایران با تیتر «تورم کالاهای وارداتی نزولی شد؛ هم دلاری هم ریالی+ نمودار» بخوانید.