از کدال خبر می‌رسد

3 خودروساز بزرگ ایران در تله رکود؛ کامبک ناکام ایران خودرو و سایپا/ سورن اوج گرفت، پژو عقب نشست

کدخبر: ۷۱۳۲۷۶
اقتصادنیوز: اطلاعات سه خودروساز بزرگ کشور مربوط به سال 1403 در سایت کدال بروز رسانی شد.
3 خودروساز بزرگ ایران در تله رکود؛ کامبک ناکام ایران خودرو و سایپا/ سورن اوج گرفت، پژو عقب نشست
عکس: اکوایران/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، سه خودروساز بزرگ کشور طی سال 1403 نزدیک به 969 هزار و 450 دستگاه انواع خودروی سواری و وانت را در خطوط تولید خود تکمیل کردند. با توجه به اطلاعات منتشر شده در سایت کدال، در مجموع ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو حول و حوش 979 هزار و 500 دستگاه انواع محصولات خود را در سال 1402 تولید کرده بودند.

بنابراین شاهد هستیم که تیراژ تولید خودرو در سال 1403 به نسبت سال 1402 اُفتی بیش از 10 هزار دستگاهی را تجربه کرده است. این کاهش تیراژ تولید به زبان درصد از ریزش حدود یک درصدی حکایت می‌کند. 

با توجه به افت تولید خودرو در سال 1403 به نسبت سال پیش از آن، می‌توان گفت که سه خودروساز بزرگ کشور نتوانستند در تولید محصولات خود کامبک بزنند.

این امیدواری وجود داشت ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو بتوانند در سال 1403 بیش از تیراژ تولید سال 1402 خودروی سواری و تجاری سبک(وانت) تولید کنند اما این مهم اتفاق نیفتاد.

به گزارش اقتصادنیوز، بررسی وضعیت تولید ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو نشان می‌دهد ایران خودرویی‌ها با تیراژ تولید حدود 537 هزار و 450 دستگاه در صدر جدول قرار گرفتند. سایپایی‌ها با تولید حول و حوش 328 هزار و 800 دستگاه دوم شدند و پارس خودرویی‌ها هم با تولید 103 هزار و 200 دستگاه در جایگاه سوم قرار گرفتند. 

آبی‌های جاده مخصوص در سال 1403 حدود 55 درصد از کل تولید خودروهای سواری و وانت تولید شده را در خطوط خود نهایی کردند.

سایپایی‌ها هم حدود 34 درصد از تیراژ تولید کل خودروهای سواری و تجاری سبک را محقق کردند. پارس خودرو به عنوان سومین خودروساز بزرگ کشور، حول و حوش 11 درصد باقی مانده از تولید کل را در خطوط تولید خود تکمیل کردند. 

گروه پژو در میان تمام محصولات تولید شده در شرکت‌های خودروساز بیشترین افت تولید را به خود دیده است. ایران خودرویی‌ها طی سال گذشته در مجموع حدود 169 هزار و 300 دستگاه انواع محصولات خود با برند پژو را در خطوط تولید خود نهایی کرد. این تیراژ تولید گروه پژو در مقابل تیراژ تولید محقق شده در سال 1402 از اُفتی حدود 37 درصدی حکایت می‌کند. خودروساز ساکن کیلومتر 14 جاده مخصوص در سال 1402 در مجموع نزدیک به 269 هزار دستگاه پژو تولید کرده بودند. 

بنابراین شاهد هستیم گروه پژو در بازه مورد بررسی با کاهش تیراژی حدود 99 هزار و 650 دستگاهی روبرو شده است. اما برویم سراغ بیشترین رشد تولید در میان محصولات تولید شده سه خودروساز بزرگ کشور، آبی‌های جاده مخصوص باز هم در این زمینه رکوردار بودند. به گزارش اقتصادنیوز، ایران خودرویی‌ها در تولید گروه سورن توانستند بیشترین رشد را نصیب خود کنند. 

اطلاعات منتشر شده آبی‌های جاده مخصوص در سایت کدال نشان می‌دهد این خودروساز در سال 1403 در مجموع نزدیک به 136 هزار دستگاه انواع سورن را در خطوط تولید خود تکمیل کرده است.

آبی‌های جاده مخصوص در سال 1402 حدود 62 هزار و 850 دستگاه سورن تولید کرده بودند. بنابراین شاهد هستیم که تولید اعضای خانواده گروه سورن در سال 1403 به نسبت سال پیش از آن رشدی بیش از 115 درصدی را تجربه کرده است. 

باید منتظر ماند و دید با توجه به تغییر و تحولات صورت گرفته در راس هرم مدیریتی ایران خودرو و باز شدن پای بخش خصوصی در مباحث مدیریتی این خودروساز وضعیت تولید آبی‌های جاده مخصوص چه سمت و سویی به خود می‌گیرد و سه خودروساز بزرگ کشور در پایان سال 1404 چه تیراژ تولیدی را در کارنامه خود ثبت می‌کنند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید