مدیران بوئینگ در راه تهران

در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری اخبار اقتصادی سالهای ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار میگیرد.
22 فروردین 1355؛ طرح رفع مشکلات مسکن تهیه شد
ایران از 20 سال آینده به حدود 13 میلیون واحد مسکونی جدید احتیاج دارد و برای ایجاد این تعداد واحد مسکونی باید سالانه حدود 650 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در کشور ساخته شود.
کمیته حزبی بررسی مشکلات و مسائل 20 سال آینده ایران طرح مسکن کشور را تهیه و برای بررسی و مطالعه به قسمت طرح و بررسیهای حزب رستاخیز ملت ایران فرستاد.
در این طرح مشکلات مهمی که در امر تامین مسکن در کشور وجود دارد زمین، مصالح ساختمانی، اعتبارات موردنیاز، نیروی انسانی، تکنیک و روشها، پیچ و خمهای اداری و مشکل عدمتشکیل شرکتهای اجارهدهنده مسکن ذکر شده است.
کمیته در طرح خود ضمن اشاره به اینکه کمبود کارگر ساختمانی، بنا، معمار و گچکار روز به روز زیادتر به چشم میخورد و دولت نیز برای تربیت کارگران ساختمانی تا به امروز برنامه چشمگیری ارائه نداده است تاکید کرده که به جای استفاده از روشهای سنتی برای ساخت واحدهای مسکونی در آینده از مصالح و لوازم پیشساخته که به کارگر کمتری احتیاج دارد، استفاده شود.
22 فروردین 1375؛ حمایت دولت از تاسیس شرکتهای ساختمان و مسکن
دولت از شکلگیری شرکتهای سهامی عام در بخش ساختمان و مسکن حمایت میکند و تسهیلاتی از قبیل کاهش ارقام مالیاتی و ورود سریعتر به بازار بورس برای آنها در نظر می گیرد.
مهندس آخوندی، وزیر مسکن و شهرسازی در دیدار با اعضای هیات موسس شرکت «توس گستر» که به منظور فراهم کردن زمینههای مشارکت و سرمایهگذاری مردم در طرح نوسازی و بازسازی مرکز شهر مشهد تاسیس شده، گفت: با توجه به اینکه هر سال حدود 12 میلیون زائر به مشهد سفر میکنند، یکی از وظایف دولت تهیه امکانات موردنیاز این جمعیت است.
نفت ایران در آفریقای جنوبی ذخیره می شود
«آلفرد انزو» وزیر خارجه آفریقای جنوبی که برای گفتوگو پیرامون گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران و گشایش سفارت آن کشور به تهران آمده است، عصر روز سهشنبه در وزارت نفت با آقای غلامرضا آقازاده، وزیر نفت کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که سفیران دو کشور در تهران و پورتوریا نیز حضور داشتند، وزیران دو کشور با اشاره به اهمیت روابط دو کشور در بخش نفت و انرژی بر اجرای توافقهای قبلی در زمینه استفاده از امکانات ذخیرهسازی نفت در بندر «سالوانا» در آفریقای جنوبی برای نگهداری نفت ایران و بازاریابی نفت در آفریقا و قاره آمریکا تاکید کردند.
مقامات دو کشور این طرح را برای دو کشور با اهمیت خواندند و اعلام کردند: در صورت پایان یافتن بررسیهای زیستمحیطی، توافق دو کشور در مورد استفاده از امکانات نگهداری نفت در آفریقای جنوبی از اواسط تابستان آینده قابل اجرا خواهد بود.
کرسنت: فسخ قرارداد خرید گاز از ایران غیرممکن است
شرکت اماراتی کرسنت با اشاره به رو به پایان بودن احداث تاسیسات صادرات گاز ایران به امارات قرارداد منعقده میان ایران و این کشور را از نظر حقوقی غیرقابلفسخ دانست.
سخنگوی شرکت نفتی کرسنت که مقر آن در شارجه امارات قرار دارد در گفتوگو با این نشریه فسخ قرارداد خرید گاز از ایران را از نظر قوانین بینالمللی غیرممکن دانست.
وی گفت: در سال 2001 و پس از هفت سال بحث و مذاکره قراردادی میان ایران و شرکت کرسنت به امضا رسید که براساس آن ایران در طی 25 سال 600 تا 900 میلیون فوت مکعب گاز به امارات صادر خواهد کرد.
وی با اشاره به عزم دو طرف برای تکمیل این پروژه گفت: بیش از 90 درصد عملیات احداث تاسیسات برای انتقال گاز ایران به امارات انجام شده است و با توجه به سرمایهگذاریهای انجامشده فسخ قرارداد مذکور غیرمنطقی به نظر میرسد.
به گفته وی، تاکنون یک میلیارد دلار ازسوی دو طرف در این پروژه سرمایهگذاری شده است که حجم عمده آن مربوط به احداث خطوط انتقال گاز از زیر آب از میدان گازی سلمان تا مناطق ساحلی مبارک در شارجه است.
22 فروردین 1395؛ مدیران بوئینگ در راه تهران
هیات مذاکرهکننده بوئینگ هفته آینده به تهران میآید. با سفر این هیات به تهران قرار است ابعاد همکاریهای احتمالی بوئینگ با ایران با حضور مدیران ارشد هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و مدیران سایر شرکتهای هواپیمایی ایرانی در بخش خصوصی مورد بررسی قرار گیرد. اول اسفندماه سال گذشته بود که شرکت بوئینگ اعلام کرد، دولت آمریکا مجوز مذاکره با ایرلاینهای ایرانی به منظور فروش هواپیما برای این شرکت صادر کرده است.
مجوزی که بسیاری از کارشناسان آن را گامی رو به جلو تلقی کردند تا این شرکت آمریکایی از رقیب اروپاییاش (ایرباس فرانسه) در به دست آوردن بازار ایران عقب نیفتد.