کاهش سرعت رشد بورس
به گزارش اقتصادنیوز، بازار سهام در روزهای اخیر متاثر از تثبیت نرخ ارز، رشد قیمت محصولات صادراتی، افزایش روزانه حجم نقدینگی در اقتصاد و قرار گرفتن قیمت سهام بسیاری از شرکتها در کمترین سطح تاریخی در سال جاری، با رشد تقاضا و افزایش ارزش معاملات روبهرو شد. اما در معاملات روز یکشنبه 25 آبان، با وجود رشد ارزش معاملات، افزایش عرضهها در بازار مانع تداوم رشد نیم ساعت ابتدایی بورس شد.
در پیش گشایش بورس، تعداد نمادهای صف خرید 288 نماد بود و 189 نماد صف فروش داشتند. صنایع «خودرو» شامل شرکتهایی مثل ایران خودو و سایپا و «فلزات سنگین» شامل شرکتهایی مثل باما و ملی صنایع مس ایران، برای دومین روز متوالی بیشترین صف خرید را در پیش گشایش داشتند. در سمت عرضه بازار، صنایع «بانک» شامل بانکهایی مثل آینده و سرمایه، «سرمایهگذاریها» شامل شرکتهایی مثل هلدینگ ملی و سرمایهگذاری استان کرمان و «انبوهسازی» شامل شرکتهایی مثل کیسون بیشترین صف فروش را داشتند.
تحت تاثیر مازاد تقاضا در بازار، شاخص کل بورس تهران در 5 دقیقه ابتدایی 14 هزار واحد صعود کرد و به رقم یک میلیون و 261 هزار واحد رسید. این روند صعودی ادامه یافت تا جایی که در ساعت 9 و 30 دقیقه شاخص کل رقم یک میلیون و 268 هزار واحد را لمس کرد اما پس از آن روندی نزولی یافت و در نهایت در پایان معاملات روز یکشنبه شاخص کل در رقم یک میلیون و 257 هزار واحد ایستاد.
رشد اندک شاخصهای بورس
در پایان معاملات یکشنبه بازار سهام، 199 نماد رشد قیمت داشتند و 251 نماد کاهش قیمت داشتند و شاخص کل بورس تهران با رشد 9 هزار و 717 واحدی در رقم یک میلیون و 257 هزار واحد ایستاد. شاخص کل هموزن نیز با رشد اندک 66 واحدی، رقم 369 هزار و 599 واحد را ثبت کرد. شاخص کل فرابورس نیز با رشد اندک 44 واحدی به 16 هزار و 39 واحد رسید.
تاپیکو (سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین) و فارس (صنایع پتروشیمی خلیج فارس) نمادهای قرمزرنگ تاثیرگذار بر شاخص بودند و فولاد (فولاد مبارکه) و فملی (ملی صنایع مس ایران) نمادهای سبزرنگ بازار روز یکشنبه بودند که بیشترین تاثیر را بر رشد شاخص داشتند.
رشد کمسابقه ارزش معاملات
در معاملات روز یکشنبه، ارزش معاملات کل بازار با افزایش 63 درصدی در رقم 17 هزار و 111 میلیارد تومان قرار گرفت که بالاترین رقم در 7 روز معاملاتی گذشته است. ارزش معاملات خرد بورس نیز با رشد 91 درصدی به قله 14 هزار و 194 میلیارد تومانی رسید که بالاترین رقم در آبان ماه است.
پیش از این بالاترین رقم ارزش معاملات خرد بازار سهام در آبان ماه، 7 هزار و 633 میلیارد تومان بود که در روز چهارشنبه هفته گذشته ثبت شد. رشد ارزش معاملات میتواند به نقدشوندگی بازار را افزایش دهد و موجب تغییر روند بازار به سمت بالا شود.
خروج 329 میلیارد تومان پول حقیقی
بورس در روز یکشنبه با خروج پولهای حقیقی همراه بود، در معاملات امروز، خالص پول حقیقی خروجی 329 میلیارد تومان بود. بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای خودرو (ایران خودرو) و ومعادن (توسعه معادن و فلزات) اختصاص داشت.
امروز در سمت تقاضا، 87 درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و 13 درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، 89 درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و 11 درصد توسط حقوقیها انجام شد.
رشد عرضهها در بورس
پس از آنکه بورس تهران در روزهای چهارشنبه و شنبه شاهد رشد 139 درصدی و 133 درصدی ارزش صفهای خرید بود، امروز ارزش صفهای خرید 73 درصد کاهش یافت و به رقم 635 میلیارد تومان رسید.
همچنین پس از چهار روز کاری پیاپی روند کاهشی صفهای فروش متوقف شد. ارزش صفهای فروش در پایان معاملات امروز هزار و 934 میلیارد تومان بود که نسبت به دیروز 17 درصد افزایش یافته است.
توقف فروش سهام عدالت
پس از بالا گرفتن اعتراضها به رویه رو به رشد عرضهها توسط معاملهگران حقوقی در بورس، گفته میشود که فروش سهام عدالت در بورس متوقف شده است، به نظر میرسد دلیل اتخاذ چنین تصمیمی کاهش عرضه در بازار و جلوگیری از تصاحب ارزان سهام عدالت از سوی برخی معاملهگران است.
معاملات سنگین سهام ایران خودرو
در معاملات روز یکشنبه، بیشترین حجم معاملات بازار به خودرو (ایران خودرو) اختصاص داشت که تعداد 3 میلیارد و 695 میلیون و 50 هزار و 259 سهم این شرکت معامله شد. پس از ایران خودرو، دو نماد خودرویی دیگر، خساپا (سایپا) و خگستر (گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو) بیشترین حجم معاملات بازار را داشتند. در رتبه چهارم بالاترین حجم معاملات، نماد وبصادر (بانک صادرات) قرار گرفت و رتبه پنجم به ثامید (توسعه و عمران امید) اختصاص داشت.
بیشترین ارزش معاملات بازار نیز به نماد خودرو (ایران خودرو) تعلق داشت که رقمی معادل هزار و 297 میلیارد تومان داشت. پس از ایران خودرو، سهام شرکت سایپا، دیگر خودروساز بزرگ کشور بیشترین ارزش معاملات را داشت. پس از این دو شرکت خودروساز، نماد فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد. حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) و فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.