5 اتفاق منفی بورس امروز
به گزارش اقتصادنیوز، روز شنبه شاخص کل بورس 43 هزار واحد سقوط کرد تا بازار سهام هفته را نزولی آغاز کند. شاخص هموزن نیز افت 8 هزار و 539 واحدی را پشت سر گذاشت.
شوک حقیقی ها به بورس به روایت اکوایران
پیش گشایش بازار
در پیش گشایش معاملات امروز بورس، 93 نماد بازار صف خرید و 230 نماد صف فروش داشتند. مقایسه تعداد نمادهای صف خرید و فروش پیش گشایش بازار نشان از وضعیت نزولی بورس امروز داشت. بیشترین صف خرید به شرکتهای صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر)، پگاه گیلان (غگیلا) و کشت و دامداری فکا (زفکا) تعلق داشت و شرکت بیمه کوثر (کوثر)، بیمه دانا (دانا) و پتروشیمی بوعلی (بوعلی) بیشترین صف فروش را داشتند.
5 اتفاق منفی بورس
اما در معاملات بورس امروز شاهد 5 اتفاق منفی بودیم. شاخص کل به قعر 30 روزه سقوط کرد، بیشترین میزان ریزش در 3 هفته اخیر ثبت شد، قیمت سهام 74 درصد نمادهای بازار افت کرد، پایینترین رقم ارزش معاملات خرد در 3 هفته اخیر رقم خورد و برای ششمین روز پیاپی شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم.
اتفاق اول؛ سقوط به قعر 30 روزه
از ابتدای معاملات بورس امروز، شاخص کل روندی نزولی داشت و در نیم ساعت ابتدایی 27 هزار واحد پایین آمد. در پایان معاملات، شاخص کل 43 هزار و 683 واحد پایینتر از رقم روز چهارشنبه ایستاد و با افت 3.13 درصدی به رقم یک میلیون و 354 هزار واحد رسید که این رقم پایینترین سطح در 30 روز کاری گذشته از اول آذرماه تاکنون است.
شاخص کل هموزن نیز امروز روندی نزولی را طی کرد و 8 هزار و 539 واحد افت کرد و در رقم 455 هزار و 168 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس با کاهش 503 واحدی به رقم 19 هزار و 222 واحد رسید.
اتفاق دوم؛ بیشترین میزان ریزش در 3 هفته اخیر
امروز شاخص بورس 43 هزار واحد معادل 3.13 درصد ریزش کرد. آخرین بار که شاخص کل افت بیش از 40 هزار واحد را تجربه کرد به 13 روز کاری قبل برمیگردد که در 25 آذرماه شاخص 55 هزار واحد معادل 3.76 درصد ریزش کرد.
اتفاق سوم؛ افت قیمت 74 درصد بازار
در پایان معاملات روز شنبه، 106 نماد رشد قیمت داشتند که 69 نماد بورسی و 37 نماد فرابورسی بودند. همچنین 363 نماد کاهش قیمت داشتند که 267 نماد بورسی و 96 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 21 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 74 درصد بازار افت قیمت داشتند.
لیدرهای بازار
در معاملات امروز قیمت سهام فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) 4.6 درصد افت کرد و به تنهایی 3 هزار و 277 واحد شاخص کل بورس را پایین کشید. سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه اصفهان) دیگر غول صنعتی کشور نیز 4.7 درصد کاهش قیمت داشت و 3 هزار و 267 واحد شاخص را پایین آورد. پس از این دو، فارس (صنایع پتروشیمی خلیج فارس)، شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی) و کگل (شرکت معدنی و صنعتی گلگهر) دیگر بزرگان قرمزرنگ تاثیرگذار بر شاخص بودند که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.
اتفاق چهارم؛ پایینترین رقم ارزش معاملات خرد در 3 هفته اخیر
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام رقم 17 هزار و 97 میلیارد تومان بود که نسبت به روز چهارشنبه 38 درصد کاهش یافته است. ارزش معاملات خرد نیز 29 درصد کاهش یافت و به رقم 11 هزار و 516 میلیارد تومان رسید که پایینرین رقم در 12 روز کاری گذشته از 26 آذرماه به این سو است.
اتفاق پنجم؛ ششمین روز پیاپی خروج پول حقیقی
امروز برای ششمین روز پیاپی شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم. در روز شنبه هزار و 783 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که بالاترین رقم در 12 روز کاری گذشته از 25 آذر تاکنون است. همچنین آخرین بار که 6 روز پیاپی معاملات بورس با خروج پول حقیقی همراه بوده به 10 هفته پیش یعنی هفته اول آبان ماه برمیگردد.
بیشترین خروج پول حقیقی را سهام شستا داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 108 میلیارد تومان بود. پس از شستا، شرکت فولاد مبارکه (فولاد) و ایران خودرو (خودرو) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
بیشترین ورود پول حقیقی نیز به نماد کلر (شرکت کلر پارس) تعلق داشت که 36 میلیارد و 900 میلیون تومان پول حقیقی را جذب کرد. پس از کلر، شرکت دارویی برکت با 35 میلیارد و 800 میلیون تومان ورود پول حقیقی در رتبه دوم قرار گرفت و شرکت سرمایهگذاری توسعه آذربایجان (وآذر) با 29 میلیارد و 200 میلیون تومان رتبه سوم بیشترین ورود پول حقیقی را به خود اختصاص داد.
امروز در سمت تقاضا، 76 درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و 24 درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، 92 درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و 8 درصد توسط حقوقیها انجام شد.
رشد عرضه بازار
در پایان معاملات امروز، ارزش صفهای فروش 177 درصد رشد یافت و به رقم هزار و 515 میلیارد تومان رسید. همچنین ارزش صفهای خرید 858 میلیارد تومان شد که نسبت به روز چهارشنبه کاهش 8 درصدی را نشان میدهد.
عرضه و تقاضای بورس
در پایان معاملات امروز شرکت صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر) با صف خرید 157 میلیارد تومان در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از چخزر، شرکت پگاه گیلان (غگیلا) و رایان هم افزا (رافزا) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش نیز به نماد خبهمن (گروه خودروسازی بهمن) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 116 میلیارد تومانی داشت. پس از خبهمن، پالایش نفت اصفهان (شپنا) و ایران خودرو (خودرو) بیشترین صف فروش را داشتند.
برکت در صدر جدول ارزش معاملات
در معاملات روز شنبه شرکت دارویی برکت بوعلی (با نماد معاملاتی برکت) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد. ارزش معاملات سهام برکت 710 میلیارد تومان بود.
پس از برکت، شستا بیشترین ارزش معاملات را داشت و فولاد مبارکه رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن ایران خودرو و شپنا در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
ایران خودرو صدرنشین جدول حجم معاملات
در جدول حجم معاملات امروز، ایران خودرو با تعداد 754 میلیون و 936 هزار و 784 سهم در صدر قرار گرفته است. سایپا در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به شرکت دارویی برکت تعلق داشت. بانک پارسیان و شرکت بینالمللی توسعه ساخت (ثاخت) نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.