پیش بینی بورس در روز شنبه 20 دی ماه

پیچ حساس قیمتی در بورس تهران

کدخبر: ۳۸۴۶۰۳
شاخص کل تا شکست یک کف حمایتی مهم 10 هزار واحد فاصله دارد، برخی می گویند اتفاقات پیرامونی به نفع بورس است و کف مقاومت می کند اما تحلیل گران فنی می گویند شکست کف می تواند فاز جدیدی از نزول در بورس را شروع کند
پیچ حساس قیمتی در بورس تهران

به گزارش اقتصادنیوز، روز چهارشنبه شاخص کل بورس 39 هزار و 574 واحد افت کرد و شاخص هم‌وزن نیز 4 هزار و 812 واحد کاهش یافت. همچنین شاخص کل فرابورس  312 واحد نزول کرد و به رقم 19 هزار و 76 واحد رسید.

نزول 24 هزار و 39 هزار واحدی در دو روز پایانی هفته و رسیدن شاخص کل به سطح یک میلیون و 310 هزار سهامداران را دچار هراس کرده است، حواشی مربوط به قیمت‌گذاری دستوری و افزایش قیمت انرژی مصرفی صنایع فولاد و پتروشیمی نیز بر کاهش اعتماد به بازار افزوده است. در این جو نااطمینانی و ناپایدار بورس شواهد و نشانه ها چه می گوید.

عرضه و تقاضای بازار

عرضه و تقاضا بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز ‌شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد عرضه 542 میلیارد تومانی بسته شد که علامتی منفی برای سهام‌داران بورس است.

صف های بورس

کاهش ارزش صف های خرید

در پایان معاملات روز چهارشنبه، ارزش صف‌های خرید 891 میلیارد تومان شد که نسبت به روز ‌سه‌شنبه کاهش 37 درصدی را نشان می‌دهد. 

رشد ارزش صف های فروش

روز چهارشنبه ارزش صف‌های فروش 46 درصد افزایش یافت و به رقم هزار و 433 میلیارد تومان رسید. 

بیشترین تقاضاها

روز چهارشنبه  شرکت صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر) با صف‌ خرید 115 میلیارد تومان در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از چخزر، شرکت پگاه گیلان (غگیلا)  و پگاه آذربایجان غربی (غشاذر) بیشترین صف خرید را داشتند. 

بیشترین عرضه‌ها

روز چهارشنبه بیشترین صف فروش برای دومین روز پیاپی به نماد دی (بانک دی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 229 میلیارد تومانی داشت. پس از بانک دی، گدنا (تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک)  و شپنا (پالایش نفت اصفهان) بیشترین صف فروش را داشتند. 

صف های بورس

بیشترین افزایش قیمت

روز چهارشنبه در بورس شرکت‌های خوراک دام پارس (غدام)، کشت و صنعت پیاذر (غاذر) و همکاران سیستم (سیستم) با رشد 5 درصدی بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر)، سرمایه‌گذاری مس سرچشمه (سرچشمه) و توزیع داروپخش (دتوزیع) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نمادهای دزهراوی (داروسازی زهراوی)، وبملت (بانک ملت) و دفارا (داروسازی فارابی) در روز چهار‌شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت تهیه و توزیع غذای دناآفرین فدک (گدنا) و بانک دی (دی) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

پیش بینی بورس امروز

در روزی که 65 درصد نمادهای بازار سهام کاهش قیمت داشتند و شاخص هم‌وزن افت کرد، شاخص کل نیز سقوط 39 هزار واحدی را پشت سر گذاشت. در آخرین روز کاری هفته هم شرکت‌های کوچک و متوسط و هم شرکت‌های بزرگ بازار شاهد خروج پول حقیقی بودند. در این روز خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی هزار و 801 میلیارد تومان بود که رقم خروج نقدینگی حقیقی از نمادهایی با ارزش بازار کمتر از 40 هزار میلیارد تومان 817 میلیارد تومان بود و 985 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از نمادهای با ارزش بازار بیش از 40 هزار میلیارد تومان خارج شد.

همچنین در پایان معاملات چهارشنبه ارزش صف‌های فروش 46 درصد افزایش یافت و ارزش صف‌های خرید افت 37 درصدی داشت. در نتیجه عوامل درونی بازار سهام مثل رشد عرضه و کاهش تقاضا، حکایت از نزول بیشتر شاخص‌های بورس دارد. علاوه بر این نزول 24 هزار و 39 هزار واحدی در دو روز پایانی هفته سهام‌داران را دچار هراس کرده است، حواشی مربوط به قیمت‌گذاری دستوری و افزایش قیمت انرژی مصرفی صنایع فولاد و پتروشیمی نیز بر کاهش اعتماد به بازار افزوده است. در نتیجه به نظر می‌رسد در اولین روز هفته نیز شاهد رشد صف‌های فروش و خروج پول حقیقی از بورس باشیم، مگر آن که نهاد ناظر و سیاست‌گذاران بازار سرمایه مانع دخالت در بازار سهام شوند و به قواعد بازار احترام بگذارند. 

برخی از تحلیل‌گران تکنیکی معتقدند رقم یک میلیون و 300 هزار واحد سطح حمایت مهمی است که اگر شکسته شود شاخص تا محدوده یک میلیون و 220 هزار واحدی پایین‌ خواهد رفت. این تحلیل‌گران سطح کمینه‌ای که کف حمایتی بعدی خواهد بود را رقم یک میلیون و 100 هزار واحد معرفی می‌کنند. نکته‌ای که تحلیل‌گران بر آن تاکید دارند این است که شاخص بورس برای بازگشت به سمت بالا به نقدینگی نیاز دارد که در شرایط فعلی به دو علت این نقدینگی به بازار وارد نخواهد شد، علت اول بدبینی و بی‌اعتمادی سهام‌داران حقیقی به بازار سهام و علت دوم کمبود نقدینگی بازارگردان‌هاست که منابع لازم برای افزایش محسوس تقاضای خود ندارند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید