آیا بورس تهران سبزپوش گام به 1400 میگذارد؟ + نمودار
به گزارش اقتصادنیوز، بورس در هفته اخیر نسبتا پر فراز و نشیب بود و با آنکه همچنان شاهد صفهای فروش طویل در بازار هستیم اما سبزپوشی شاخص بورس در سه روز میانی هفته موجب امیدواری سهامداران شد. شاخص کل بورس در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه رشد کرد و به کانال 1.2 میلیونی برگشت اما در روز چهارشنبه با افت 3 هزار و 365 واحدی مواجه شد.
در هفته اخیر شاخص کل بورس در مجموع 28 هزار و 865 واحد بالا آمد و به رقم یک میلیون و 206 هزار واحد رسید. همچنین شاخص هموزن نیز رشد 544 واحدی را ثبت کرد. اما علی رغم این که این دو شاخص اصلی بازار سهام نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل رشد داشتند، در سراسر هفته شاهد مازاد عرضه و خروج پول حقیقی از بازار بودیم. دو مشکلی که موانع اصلی صعود بازار هستند.
رشد بازدهی هفتگی
شاخص کل در آخرین روز هفته 3 هزار و 365 واحد افت کرد و به رقم یک میلیون و 206 هزار واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 28 هزار و 865 واحد بالاتر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 2.4 درصد شود. در هفته اخیر روند تغییرات شاخص کل تنها در سه روز میانی هفته صعودی بود و شاخص کل پس از 3 روز پیاپی در روز چهارشنبه نزول کرد.
رشد شاخص هم وزن
شاخص کل هموزن نیز به استثنای روزهای دوشنبه و سهشنبه در باقی روزهای هفته اخیر نزولی بود، با این حال شاخص هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 544 واحد بالاتر ایستاد و به رقم 431 هزار و 808 واحد رسید و بازدهی مثبت 0.13 درصدی را ثبت کرد.
پیش بینی بورس هفته
در هفته سوم اسفند ماه شاخص بورس رشد کرد اما روند خروج سهامداران حقیقی از بازار ادامه داشت. در تمام روزهای هفته شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم. بورس تهران در روز چهارشنبه برای نوزدهمین روز پیاپی با خروج پول حقیقی مواجه بود. در مجموع کل هفته 3 هزار و 407 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین هفته خروج پول حقیقی 681 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین رشد 8.6 درصدی داشته است. بالاترین رقم خروج در روز چهارشنبه رخ داد که 894 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.
علاوه بر این در هفته اخیر همانند هفتههای گذشته صفهای فروش طویل و مازاد عرضه چند هزار میلیارد تومانی بازار برقرار بود. به طوری که در پایان معاملات روز شنبه مازاد عرضه بیش از 4 هزار میلیارد تومان بود و در روزهای یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه بیش از 3 هزار میلیارد تومان و در روز سهشنبه که کمترین رقم مازاد عرضه را داشت بالغ بر 2 هزار و 981 میلیارد تومان شد.
در هفته اخیر که شاخص بورس به کانال یک میلیون و 200 هزار واحدی برگشت بخشی از فعالان بورس به صعود بازار امیدوار شدند اما آمار ورود و خروج حقیقیها نشان میدهد که همچنان خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی است. آن عده از سهامداران حقیقی نیز که زمان را برای خرید مناسب دیدند و در سمت تقاضا فعال شدند با احتیاط عمل کردند و دیگر خبری از صفهای خرید بازار مشابه نیمه اول سال نیست. همواره وقتی بورس در مسیر نزول است با پدیدار شدن اولین نشانههای صعود عدهای سیگنال خرید میدهند و میگویند قیمتها به کف رسیده و حالا وقت خرید است. هرچند که برخی از گزارشهای مالی شرکتها نشان از صحت این ادعا دارد اما نباید تاثیر عوامل روانی، جو کلی بازار و چشمانداز وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور را از نظر دور داشت. انتظار سهامداران از وضعیت اقتصادی کشور در آینده عاملی مهم در روند بازار سهام است. در روزهایی که بازار خرید و فروش رمز ارزها داغتر و پر سر و صداتر از بورس است، بخشی از نقدینگی موجود در بازار سهام به سمت بازار رمزارزها سوق پیدا کرده است. بازاری که دانش و اطلاعات عموم مردم درباره آن نسبت به بورس کمتر است و از آن جایی که تحت نظارت دولت نیست ریسکهای بیشتری در آن وجود دارد اما سودای کسب بازدهی بیشتر بسیاری را به سرمایهگذاری در این بازار متمایل کرده. شاید اگر بی اعتمادی به بورس تا این اندازه کاهش نیافته بود، امروز بسیاری از مردم ریسک سرمایهگذاری در رمزارزها را به جان نمیخریدند.
با این حال با توجه نامتقارن بودن دامنه نوسان قیمت سهام، بورس در روزهای صعود میتواند نزول –دست کم- سه روز را جبران کند. اتفاقی که از یکسو موجب طولانی شدن فرایند تعدیل قیمتها شده و از سوی دیگر از هیجانات بازار کاسته است. در نتیجه فعالان بازار به آینده امیدوارند تا با بهبود انتظارات نسبت به آینده صنایع بورسی، سهام شرکتها با تقاضای بیشتری مواجه شود.