فراز و نشیب بیثمر شاخص کل بورس تهران/ پیش بینی بازار سهام امروز 7 آذر
به گزارش اقتصادنیوز ، بازار سهام در روند معاملات روز گذشته شاهد افزایش تراز اندک شاخص کل و رشد تراز شاخص کل هموزن بود. دیروز روند معاملات در لحظات ابتدایی با رشد تراز شاخص کل و هموزن همراه بود که در نیمه معاملات اندکی آرام گرفت ولی در نیمه دوم معاملات بار دیگر شاهد ریزش شاخصها و پس از آن ثباتی نسبی تا انتهای معاملات بودیم. با وجود تشدید روند خروجی جریان پول حقیقی از موقعیتهای سهامی، بازار سهام روز دوشنبه تنها 7 درصد ریزش ارزش معاملات خرد داشت.
روز دوشنبه، تمام شاخصهای بورسی سبز پوش بودند اما در میان شاخصهای اصلی بازار فرابورس ایران تنها یک شاخص سبزپوش شد. شکاف بازدهی شاخص کل و هموزن که در بورس تهران نزدیک به 23 صدم درصد بود؛ در بازار فرابورس ایران رقم 4 صدم درصدی داشت و در هر دو بازار نمادهای سبک عملکرد بهتری داشتند. کمترین بازدهی را در میان شاخصهای اصلی فرابورس، شاخص بازار اول با 18 صدم درصد ریزش به ثبت رساند و بیشترین بازدهی نیز به شاخص بازار دوم فرابورس با 1 صدم درصد رشد تراز تعلق گرفت.
در بین شاخص صنایع نیز صنعت کاشی و سرامیک با 19.7 میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را در بین صنایع به ثبت رساند. صنعت محصولات غذایی با 18.3 میلیارد تومان و صنعت استخراج کانههای فلزی با 10.2 میلیارد تومان در جایگاههای بعدی قرار گرفتند. از سوی دیگر صنعت بانکها و مؤسسات اعتباری با 63.3 میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را به ثبت رساند و صنعت فرآوردههای نفتی با 30 میلیارد تومان و صنعت محصولات شیمیایی با 25 میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند.
روند معاملات سهامی 30 روز اخیر
دیروز ارزش معاملات خرد بازار سهام با 7 درصد ریزش، پس از افزایش 4 درصدی روز یکشنبه در تراز 3 هزار و 988 میلیارد تومانی متوقف شد. در حال حاضر عدم کشش رشدی ارزش معاملات خرد نیز به چشماندازهای کوتاه مدت بازار سهام و ارز و سکه باز میگردد که با افزایش تنشهای خاورمیانه تشدید شده است.
روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای چهارمین روز معاملاتی متوالی مثبت شد و در هفته گذشته شاهد ورود سرمایه حقیقی به بازار سهام بودیم. در روزهای اخیر روند معاملات نشان دهنده تداوم کاهش مالکیت حقیقی در بازار سهام بود و روز یکشنبه و دوشنبه شاهد آغاز روند خروجی جریان پول حقیقی و تشدید آن بود.
روز شنبه، بازار سهام با رشد ارزش صفهای فروش سهام و ریزش ارزش صفوف خرید همراه بود. ارزش صفهای خرید بازار سهام تا روز یکشنبه به 134 میلیارد تومان رسید و ارزش صفهای فروش پیشی گرفت. دیروز ارزش صفهای خرید سهام به نسبت روز یکشنبه 3 درصد افت کرد و به 130 میلیارد تومان رسید و ارزش صفوف فروش نیز با513 درصد رشد تا سطح 255 میلیارد تومانی افزایش داشت.
روز معاملاتی گذشته سرانه خرید هر کد حقیقی از 22.9 میلیون تومان روز یکشنبه تا 21.9 میلیون تومان کاهش داشت. دیروز سرانه فروش هر کد حقیقی نیز اندکی افزایش داشت و در سطح 22.7 میلیون تومانی ایستاد. با این اوصاف با وجود پیشی گرفتن سرانه فروش از سرانه خرید، این دو معیار در تعادل خاص نسبی قرار گرفتهاند.
پیش بینی بورس سهشنبه
با توجه به روند معاملات روزهای اخیر ، قیمتهای جهانی و خبرهای اثرگذار بر روند معاملات؛ معاملات روز سهشنبه با سقف مقاومتی 2 میلیون و 100 هزار واحدی شاخص کل بورس و 25 هزار و 200 واحدی شاخص کل فرابورس آغاز خواهد شد. در این روزها ریسک سیاسی بازار سهام رشد چشمگیری داشته و بازارهای موازی بازار سهام همچون بازار آزاد طلا و ارز با وجود رشد هفتههای قبل، ثبات اندکی دارند. همچنین بازارهای جهانی انرژی و فلزات شاهد رشد قیمت انس و نفت برنت هستند. با این اوصاف کاهش تکانههای شاخصهای سهامی برای واضحتر شدن چشمانداز کوتاه مدت و میان مدت بازار منطقی به نظر میرسد. لایحه بودجه ۱۴۰۳، تجدید ارزیابی داراییهای شرکتهای بزرگ بورسی و دیگر سیگنالهای حمایتی به نظر میرسد توان احیای بازار سهام را ندارند.
با این منوال پیش بینی میشود که بازار سهام امروز ارزش معاملات خردی در سطح 3 تا 5 همتی داشته باشد. بورس تهران احتمالاً معاملات امروز را با ریزش تراز ضعیف شاخصهای اصلی آغاز کند. احتمال بازدهی منفی شاخصهای اصلی بازار سهام و عملکرد بهتر شاخص کل هموزن به نسبت شاخص کل در انتهای معاملات امروز بالا است. جریان پول حقیقی در سهام برای معاملات امروز منفی و اندک پیش بینی میشود. صفوف خرید سهام اندکی افزایش مییابد و در سمت صفوف فروش سهام نیز احتمال رشد اندکی وجود دارد. احتمالاً در انتهای معاملات امروز سرانه خرید هر کد حقیقی در سطح 22 میلیون تومانی قرار گیرد و سرانه فروش نیز در بالای 23 میلیون تومان قرار گیرد. فرابورس تهران احتمالاً ریزش تراز بیشتری در شاخصهای اصلی خود به نسبت بورس داشته باشد؛ اما احتمالاً شکاف بازدهی در بین شاخص کل و هموزن بورس و فرابورس کاهش یابد.