نگاه بازار سهام به ارزش معاملات!/ پیشبینی بازار سهام امروز 27 تیر 1403
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، در معاملات روز یکشنبه بازار سهام، شاخص کل بورس 882 واحد رشد کرد و به رقم 2 میلیون و 201 هزار و 139 واحد رسید تا در کانال 2.2 میلیونی باقی بماند. شاخص کل هموزن نیز 442 واحد پایین آمد و در رقم 703 هزار و 443 واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس 50 واحد رشد کرد و به رقم 22 هزار و 583 رسید. شاخص هم وزن فرابورس نیز افزایش 501 واحدی داشت و به سطح 123 هزار و 688 واحد رسید.
در پایان معاملات روز سهشنبه، 48 درصد بازار رشد قیمت داشتند و قیمت سهام 52 درصد از نمادهای بازار افت کرد.
بیشترین تغییر قیمت
روز سهشنبه در بورس شرکت سیمان فارس (سفار)، شرکت ایران مرینوس (نمرینو) و شرکت لبنیات پاک (غپاک) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا)، شرکت سرمایه گذاری مسکن شمال غرب (ثغرب) و شرکت سرمایه گذاری اقتصاد شهر طوبی (وطوبی) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
در بورس نمادهای ثامان (شرکت سامان گستر اصفهان)، دامین (شرکت داروسازی امین) و چکاوه (شرکت صنایع کاغذسازی کاوه) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت تولید ژلاتین کسپول ایران (دکپسول)، شرکت شیر پاستوریزه پگاه گلپایگان (غگلپا) و شرکت مجتمع سیمان غرب آسیا (سجام) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
در معاملات یکشنبه، 43 نماد صف خرید داشتند و 73 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 7 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 195 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز در رقم مشابه روز گذشته بالغ بر 184 میلیارد تومان بود.
پیش بینی بورس چهارشنبه
پس از ریزش شاخص در 4 روز متوالی، روز یکشنبه شاخص کل بورس تهران اندکی رشد کرد تا در کانال 2.2 میلیونی باقی بماند. سطحی که پیش از این به عنوان سطح مقاومت مهم بازار شناخته میشد و پس از بالا آمدن شاخص تحت تأثیر انتظارات مثبت پس از انتخابات ریاست جمهوری، تحلیلگران تکنیکی آن را سطح حمایت جدید شاخص نامیدند. روز یکشنبه شاخص کل بورس تهران با پیشرانی نمادهای تاپیکو، شستا و شپدیس 882 واحد معادل 0.04 درصد رشد کرد. اما شاخص کل هم وزن 0.06 درصد کاهش یافت.
همچنین برای ششمین روز متوالی پول حقیقی از بورس خارج شد که رقم آن 108 میلیارد تومان بود. نمادهای وشهر، شپدیس، وبملت، خاور، دامین، خساپا، حکشتی، ثفارس، شگستر و خکاوه بیشترین خروج سرمایه بازار را داشتند. ارزش معاملات خرد سهام نیز در دو روز ابتدایی هفته در سطح پایینی قرار گرفت. روز شنبه ارزش معاملات خرد سهام 2 هزار و 979 میلیارد تومان بود و روز یکشنبه با رشد اندک 4 درصدی به 3 هزار و 106 میلیارد تومان رسید.
ناظران مشکل کمبود برق صنایع را یکی از عوامل اصلی ریزش بازار و افت معاملات میدانند. مشکلی که با گرمتر شدن هوا در دو هفته اخیر جدیتر شد و با خبر قطع برق شرکت سایپا و تعطیلی خط تولید شرکت فولاد ارفع به سرتیتر اخبار رسانهها رسید. حتی در مقاطعی از برق منازل مسکونی نیز با قطعی مواجه است. از سوی دیگر، حبس سرمایه در حسابهای وکالتی ثبت نام خودرو، یکی دیگر از عوامل افت معاملات و خروج سرمایه از بورس تهران است. در نهایت تعطیلی دو روزه میان هفته نیز مزید علت شد تا معاملات به رکود بنشیند. در چنین شرایطی به نظر میرسد در معاملات امروز نیز شاهد رکود نسبی معاملات باشیم.