بسته جدید حمایتی برای مشاغل گرفتار کرونا

کدخبر: ۳۷۵۳۰۴
امید علی پارسا رئیس ‌کل سازمان امور مالیاتی کشور از تصویب و اجرای بسته جدید مالیاتی در حمایت از مشاغل به ‌شدت آسیب‌ دیده از کرونا خبر داد.
بسته جدید حمایتی برای مشاغل گرفتار کرونا

به گزارش اقتصادنیوز؛ باتوجه به تعطیلی های روزهای گذشته که ممکن است ادامه دار هم بشود حالا دولت قصد دارد با بسته حمایت های جدیدی از کسب و کارها در شرایط سخت کنونی محافظت کند.

 دراین خصوص امید علی پارسا رئیس ‌کل سازمان امور مالیاتی کشور از تصویب و اجرای بسته جدید مالیاتی در حمایت از مشاغل به ‌شدت آسیب‌ دیده از کرونا خبر داد. او در این خصوص به پایگاه خبری اتاق تهران گفت:« براساس این مصوبه، موارد مقرر در قانون مالیات‌های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش‌افزوده برای مهلت زمانی اعتراض به اوراق مالیاتی که آخرین‌مهلت آن از تاریخ یکم آذرماه۱۳۹۹ لغایت یکم بهمن‌ماه۱۳۹۹ باشد، و نیز احکام اجرای ماده۲۳۸ قانون مالیات‌های مستقیم و ماده۲۹ قانون ارزش‌افزوده برای مدت مذکور، به‌مدت یک و نیم‌ماه تمدید می‌شود.»

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تمدید یک‌ ماهه مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش‌افزوده دوره سوم و چهارم سال ۱۳۹۹ و سررسید پرداخت مالیات آن برای همه مؤدیان مالیاتی براساس این مصوبه، گفت:« بخشودگی جرائم پرداخت نشده بدهی مالیات و عوارض قانون موسوم به تجمیع عوارض مصوب 22دی‌ماه1381 به‌شرط پرداخت اصل مالیات و عوارض تا پایان سال۱۳۹۹ تمدید می‌شود. صدور یا تجدید پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی موضوع ماده۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم تا پایان سال۱۳۹۹ نیز براساس این مصوبه، نیاز به اخذ گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی نخواهد داشت. او همچنین تأکید کرد: تمامی عملیات اجرایی موضوع فصل نهم از باب چهارم قانون مالیات‌های مستقیم (وصول مالیات) تا ۱۰بهمن‌ماه۱۳۹۹ برای اشخاص حقیقی متوقف می‌شود.»

براساس این گزارش حدود دو میلیون واحد صنفی باتوجه به اعمال محدودیت های شدید چند روزی است که به تعطیلات اجباری رفته اند و همین موضوع نگرانی های بسیاری را در بین فعالان اقتصادی به خصوص صاحبان صنفی به وجود آورده است که آینده شغلی آن ها باتوجه به چالش های اقتصادی چه می شود؟ نگرانی از اینکه چگونه در روزهای کرونایی باید چرخ کسب و کارشان را بچرخانند، حقوق و دستمزد پرداخت کنند و مالیات و حق بیمه و ... بدهند و چک برگشتی هم نداشته باشند؟ در ماه های گذشته آن چه در بین فعالان صنفی و صاحبان کسب و کارها بیش از همه درخواست می شود حمایت های دولتی و صنفی از این کسب و کارها باتوجه به ماه های کرونایی است. حمایت هایی که قول هایی برای اجرایی شدن آن داده شده ولی بسیاری از فعالان اقتصادی می گویند با سختی امکان دریافت آن را دارند یا توان بازپرداخت قسط هایش باتوجه به شرایط اقتصادی ندارند. البته در این بین مسئولان وزارت رفاه با انتشار گزارشی (هفته گذشته) تلاش کردند تا ثابت کنند که حامی کسب و کارها بوده اند.

در گزارش وزارت رفاه آمده است:« تاکنون بیش از ۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات حمایتی کرونا از سوی دولت پرداخت شده که بیش از ۵۵۰۰ میلیارد تومان از آن را کسب و کارهای به شدت آسیب دیده از کرونا دریافت کرده اند. پرداخت تسهیلات کرونا به دو گروه از بنگاه ها صورت گرفت؛ اول کارگاه‌هایی که مستقیم از کرونا لطمه دیده و به اجبار تعطیل شده‌اند که به ازای هر نیروی انسانی در این کارگاهها، مبلغ ۱۶ میلیون تومان وام اختصاص یافت و در واحدهای کسب‌وکاری که فعال بوده، تعطیل نشده و غیر مستقیم از کرونا آسیب دیده‌اند، مبلغ ۱۲ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شد.

مطابق گزارش ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در سی امین جلسه کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا تاکنون ۵۶ درصد از کل درخواست های رسته‌های چهارده گانه  مجموعا بیش از ۵۵۸۳ میلیارد تومان به مرحله پرداخت رسیده و ۴۴ درصد دیگر که معادل ۴۲۰۰ میلیارد تومان است، در فرایند پرداخت قرار دارد. از این مقدار، قرارداد پرداخت ۱۶۴ میلیارد تومان منعقد شده و قرارداد پرداخت ۲۵۳ میلیارد تومان نیز به تصویب رسیده که آماده انعقاد است. همچنین ۳۵۱۲ میلیارد تومان قرارداد توسط شعب بانکی در دست بررسی است که مراحل پایانی را می گذراند و علاوه بر این قرارداد تسهیلات ۳۷۳ میلیارد تومان هم مراحل اولیه تایید را در استان‌ها طی می‌کند.»

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲۴ آبان

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید