تدوین بسته کامل تامین سرمایه در کردش برای واحدهای تولیدی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرانا؛ فرهاد دژپسند در حاشیه بازدید از شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در گفت و گو با خبرنگاران افزود : در چند ماه اخیر به صورت میدانی مشکلات واحدهای تولیدی را بررسی کرده ایم و متوجه شده ایم واحدهایی که محصولات آنان با ارز ترجیحی وارد کشور می شود، با رکود زیادی مواجه شدند.
وی با ذکر این نکته که واردات کاغذ با ارز ترجیحی سبب شد تا تولیدات شرکت های داخلی بشدت تحت تاثیر قرار بگیرد ، اظهار داشت : با تدابیر دولت ، واردات انواع کاغذ نیز از لیست ارز ترجیحی خارج و اکنون تولید واحدهای داخلی اقتصادی شده است.
وزیر اقتصاد تصریح کرد : برای این که بار دیگر واحدهای مختلف کشور به ظرفیت کامل تولیدی برسند ، بسته جدیدی برای تامین سرمایه درگردش و توسعه واحدها در راه است که بزودی چگونگی بهره مندی واحدها از این تسهیلات قابل توجه در کار گروه جهش تولید ارائه می شود.
وی از شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران به عنوان « شرکتی بی نظیر » یاد کرد و گفت : به طور یقین با حمایت همه جانبه برای رساندن تولید این شرکت به ظرفیت کامل ، وابستگی کشور به واردات بشدت کاهش می یابد.
دژپسند با بیان این که شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با هدف قطع وابستگی کشور به واردات کاغذ تحریر ، روزنامه و کتب درسی طراحی شده است ، بیان داشت : از سوی دیگر اشتغال حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم در این شرکت برای استان مازندران بسیار مهم است .
وی افزود : اینکه چنین شرکت هایی در کشور وجود داشته باشند ، اما به دلایل مختلف از جمله واردات محصولات با ارز ترجیحی با مشکل مواجه شوند ، اصلا قابل قبول نیست.
خروج تولید از رکود
وزیر اقتصاد وضعیت خروج واحدهای تولیدی از رکود را در ۲ ماهه اخیر مطلوب تر توصیف کرد و گفت : گزارش های زیادی از تعطیلی شرکت چوب و کاغذ مازندران دریافت شده است ، اما با حمایت دولت و بخش خصوصی شرایط تولید بهتر شده و اکنون تا ۴۰ درصد رسیده است.
وی در پاسخ به طرح کمبود چوب به عنوان مواد اولیه شرکت چوب و کاغذ مازندران هم اظهار داشت : طبق برنامه مواد اولیه صنایع چوببر باید از روش کاشت و زراعت چوب و واردات چوب با پوست تامین شود و در دولت برای هر یک از این روش ها برنامه ریزی دقیقی کرده است.
شرکت چوب و کاغذ مازندران از سال ۱۳۷۶ در شهرستان ساری آغاز به کار کرد و مهمترین تولیدکننده کاغذ در کشور محسوب میشود .
این شرکت در حال حاضر سهامی خاص است که ۶۰ درصد سهام آن در اختیار شرکت آینده پویا ، ۲۰درصد صندوق بازنشستگی کشوری با ۲۰ درصد دیگر هم در اختیار شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی است.
شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران پارسال با کمک چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی دولت از محل اعتبارات ستاد تسهیل و رونق تولید از زیر تیغ اعمال ماده ۱۴۱ قانون تجارت نجات یافت.