عربستان قیمت نفت خود را گران کرد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، عربستان سعودی قیمت فروش نفت در آوریل به آسیا را به بالاترین حد از دوران پیش از آغاز جنگ قیمت کوتاه مدت در سال گذشته رساند. این صادرکننده در دو ماه گذشته قیمت فروش نفت به آسیا را در بالاترین میزان هشت ماه اخیر نگه داشته بود و اکنون نرخ مازاد فروش نفت سبک عرب لایت به بالاترین حد از مارس سال ۲۰۲۰ رسیده است که نشان می دهد سعودیها انتظار دارند حتی پس از تصمیم غافلگیرکننده وزیران اوپک پلاس برای عدم افزایش تولید در آوریل و صعود بیشتر قیمت نفت برنت، رشد تقاضا ادامه پیدا کند.
شرکت آرامکوی سعودی قیمت فروش عرب لایت به مقصد آسیا را ۴۰ سنت در هر بشکه افزایش داد و یک دلار و ۴۰ سنت بالاتر از قیمت پایه منطقه ای تعیین کرد. پیش از تصمیم غیرمنتظره اوپک پلاس، تحلیلگران در نظرسنجی بلومبرگ پیش بینی کرده بودند قیمت فروش این گرید نفتی تغییر نمی کند.
آرامکو قیمت فروش سایر گریدهای نفتی به جز نفت سنگین خود به مقصد آسیا را هم افزایش داد.
وزیران اوپک و متحدانشان شامل روسیه پنج شنبه گذشته تصمیم گرفتند به محدودیت عرضه فعلی پایبند بمانند. سعودیها هم کاهش تولید یکجانبه یک میلیون بشکه در روز را به مدت یک ماه دیگر تمدید کردند. این تصمیم کمک کرد نفت برنت به مرز ۷۰ دلار در هر بشکه صعود کند که تقریبا بالاترین قیمت در حدود دو سال گذشته است.
عربستان سعودی قصد داشت تولیدش را در ماه میلادی آینده افزایش داده و یک میلیون بشکه در روز کاهش داوطلبانه ای که در ماههای فوریه و مارس برنامه ریزی کرده بود را احیا کند. در عوض تصمیم گرفت جانب احتیاط را در پیش گرفته و در شرایطی که رشد تقاضا در اقتصادهای آسیب دیده از همه گیری کووید ۱۹ ضعیف مانده است، به رشد قیمت لطمه نزند. روسیه از تصمیم اوپک پلاس معاف شده و اجازه یافته است تولیدش را ماه آینده اندکی افزایش دهد.
آرامکو قیمت فروش به اروپا را کاهش داد. این منطقه به قیمت نفت اورال روسیه حساس است. روسیه می خواهد با افزایش تولید، مانع از بهره برداری رقیبان آمریکایی و تصرف سهم بیشتری از بازار نفت توسط آنها شود. اما سعودیها نگران بهره برداری تولیدکنندگان شیل آمریکا از قیمتهای بالاتر نیستند و آرامکو قیمت فروش نفت به مقصد آمریکا را افزایش داده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، قیمت گذاری نفت عربستان معمولا تعیین کننده روند قیمت سایر صادرکنندگان خاورمیانه از جمله عراق و امارات متحده عربی است که دومین و سومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک هستند.