وزارت صمت منتشر کرد

معرفی متهمان اصلی موانع تولید از دیدگاه هزار فعال اقتصادی

کدخبر: ۴۰۳۴۴۴
اقتصادنیوز: براساس نتایج نظر سنجی منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از جمله مهم‌ترین موانع تولید که صاحب نظران به آن اشاره کرده اند به عدم ثبات اقتصاد کلان باز می‌گردد.
معرفی متهمان اصلی موانع تولید از دیدگاه هزار فعال اقتصادی

به گزارش اقتصادنیوز معاون طرح و برنامه وزارت صمت با اشاره به نظرخواهی که از حدود یک‌هزار نفر از فعالان صنعت، معدن و تجارت و صاحب‌نظران اقتصادی در خصوص موانع مرتبط با تولید، عنوان کرد: براساس نتایج نظر سنجی مهم‌ترین موانع تولید از سوی صاحب نظران به عدم ثبات اقتصاد کلان باز می گردد بطوریکه از مجموع شرکت کنندگان در این نظر سنجی ۶۳۰ نفر این گزینه را از جمله موانع تولید اعلام کرده اند.

 به گفته سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صمت، بانک‌ها با۷۶۰ نفر ، سازمان امور مالیاتی با۷۵۰ نفر  و سازمان تامین اجتماعی با۵۷۰ نفر به عنوان مهمترین دستگاه‌هایی از سوی این صاحب‌نظران اقتصادی ذکر شده‌اند که بیشترین اثر را بر روی فرآیند تولید دارند که نیازمند اصلاح و بازنگری در روابط با تولید هستند.

از دیگر مواردی که در این نظر سنجی مورد توجه صاحبنظران قرار گرفته است می توان به تورم بالا اشاره کرد که از مجموع شرکت کنندگان در این نظر سنجی 400 نفر این گزینه را یکی از عوامل مشکلات تولید مطرح کرده اند. از دیگر گزینه ها می توان به نبود نقدینگی مناسب با ۳۶۰ نفر، تحریم‌های خارجی با۳۳۰ نفر و جذاب بودن بازار‌های غیرمولد با۲۴۹نفر در جایگاههای بعدی موانع تولید انتخاب شده اند.

 در این نظر سنجی عوامل داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت که نیازمند اصلاح است نیز مورد توجه قرار گرفته است. طبق این نظر خواهی مهم‌ترین موارد  به ترتیب شامل صدور مجوز‌های صنعتی با۴۲۰ نفر ، موضوعات مرتبط با زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی با ۴۱۵ نفر  و موضوعات مرتبط با واردات با۳۵۰ نفر  عنوان شده است.

به گزارش شاتا معاون وزیر صمت در بخش دیگر سخنان خود گفت: از نظر این فعالان اقتصادی، مهمترین اولویت‌هایی که وزارت صمت باید در سال جدید پیگیری کند، پیگیری برای مقررات‌زدایی از بخش تولید (۶۲۰ نفر)، ارائه مشوق‌های سرمایه‌گذاری (۵۲۰ نفر)، جداسازی بخش تولید از بازرگانی (۳۸۰ نفر) و تفویض امور به تشکل‌ها (۳۵۰ نفر) ذکر شده است.

سه محور وزارت صمت در سال 1400

معاون طرح و برنامه وزارت صمت «تفویض اختیار به سازمان‌های استانی»، «شناسایی و رفع گلوگاه‌های اجرایی» و «اصلاح قوانین و مقررات زائد و مزاحم» را سه محور مهم اقدامات وزارت صمت در راستای تحقق شعار سال عنوان کرد.

زرندی معاون طرح و برنامه وزیر صمت با تاکید بر لزوم توجه همه دستگاه‌ها به بخش تولید به عنوان اولویت در سال جدید، و همچنین با اشاره به شعار سال ۱۴۰۰، گفت: «استفاده از ظرفیت خالی واحد‌های تولیدی، ممنوعیت وارادت برخی از کالاها، نهضت ساخت داخل و تسریع در تامین ارز واحد‌های تولیدی» چهار عامل اصلی مثبت شدن رشد صنعت در سال گذشته بود که باید تقویت شوند.

وی اضافه کرد: وزارت صمت یک حلقه از تولید است، باید سایر حلقه‌ها هم هماهنگ در حمایت از تولید عمل کنند.

 زرندی با اشاره به محور‌های قابل طرح در برنامه سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها» افزود: در این راستا، بسته «پشتیانی و مانع‌زدایی از تولید» که وظایف همه دستگاه‌ها را تبیین کرده، تهیه شده است و در بسته پیشنهادی، به‌طور شفاف وظایف وزارت صمت، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد (مالیات، بانک‌ها و گمرک)، وزارت کار (تامین اجتماعی)، سازمان حفاظت محیط زیست و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مشخص شده است.

معاون وزیر صمت ادامه داد: چالش‌های بخش تولید در بخش فرا کلان، کلان، بخشی، رشته فعالیت و بنگاهی احصا شده و راهکار‌های مبتنی به کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تهیه می‌شود.

 وی گفت: تسهیل استقرار واحد‌های تولیدی از مهم‌ترین اقدام‌هایی است که در سال ۱۴۰۰ دنبال می‌شود.

زرندی تاکید کرد: یک سرمایه‌گذار برای ایجاد واحد تولیدی برای شروع کار یا توسعه بنگاه، نباید از این سازمان به آن سازمان معطل شده و ماه‌ها درگیر اخذ مجوز بماند؛ این رویه باید تغییر کند؛ قوانین مزاحم توسعه سرمایه‌گذاری در سریع‌ترین زمان ممکن باید حذف شود یا به نفع سرمایه‌گذاری تغییر کند.

وی بیان داشت: نمی‌شود از سویی از وزارت صمت توقع توسعه سرمایه‌گذاری داشت، اما از طرف دیگر دست سازمان‌های توسعه‌ای مثل ایدرو و ایمیدرو را در سرمایه‌گذاری‌های جدید بست.

معاون وزیر صمت یادآور شد: منابع عظیم مالی در سیستم بیمه مثل بیمه عمر وجود دارد، اما چقدر از آن وارد سرمایه‌گذاری در بخش تولید شده است؟ این‌ها موضوعاتی است که باید در اقتصاد کلان به نفع تولید تغییر کند.

برنامه‌های وزارت صمت برای رفع موانع تولید

زرندی اضافه کرد: به‌منظور رفع موانع موجود در مقابل فعالیت‌های تولیدی و بهبود محیط کسب‌وکار، در سه محور «تفویض اختیار به سازمان‌های استانی»، «شناسایی و رفع گلوگاه‌های اجرایی» و «اصلاح قوانین و مقررات زائد و مزاحم»، اقدام‌های اجرایی و عملیاتی در دستور کار وزارتخانه قرار دارد.

 وی ادامه داد: همه دستگاه‌ها باید اولویت‌شان تولید باشد، یعنی اگر سازمان مالیاتی، گمرک، تامین اجتماعی و غیره، یک جا بین منافع سازمانی و منافع تولید به تعارض برخوردند، باید منافع تولید را اولویت قرار دهند که در این صورت شعار سال محقق می‌شود.

زرندی معتقد است: تا زمانی که بازار‌های غیرتولیدی سود ده و جذاب باشند، تولید روی خوش نخواهد دید و مسیر رشد در تولید محقق نمی‌شود.

 

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید