محصولات استراتژیک همچنان درگیر قیمت گذاری

قیمت‌گذار گندم چه نهادی است؟

کدخبر: ۴۰۳۶۳۲
در حالی که اعلام کرده شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک دوشنبه هفته آینده در جلسه‌ای فوری قیمت خرید تضمینی گندم را بررسی و در این زمینه تصمیم گیری می‌کند، شرکت بازرگانی دولتی ایران چندی پیش اعلام کرد قرار است از نیمه دوم فروردین‌ماه، خرید تضمینی گندم را آغاز کند.
قیمت‌گذار گندم چه نهادی است؟

به گزارش اقتصادنیوزبه نق از اتاق بازارگانی ایران؛  با این شرایط این سوال مطرح می شود که تصمیم گیرنده قیمت گندم چه سازمان و یا نهادی است؟ همه سال گندم کاران با این چالش مواجه بودند و شواهد نشان دهند آن است که این مشکل در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.

در این خصوص شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک امروز اعلام کرد که قرار است در جلسه‌ای فوری که دوشنبه هفته آینده (۲۳ فروردین) برگزار می‌شود، درباره قیمت خرید تضمینی گندم تصمیم گیری کند.

کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی طی نامه‌ای به اعضای این شورا از تشکیل جلسه در تاریخ مذکور خبر داده و از اعضا خواسته در این جلسه حضور یابند.

در این نامه دستور کار جلسه، «بررسی درخواست برخی از اعضای شورا برای اصلاح قیمت تضمینی گندم در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹» اعلام شده است.

این دستور کار در حالی اعلام شده که شرکت بازرگانی دولتی ایران در گزارشی که هفته دوم سال منتشر کرده بود اعلام کرد قرار است از نیمه دوم فروردین‌ماه، خرید تضمینی گندم علاوه بر استان‌های فارس و کرمان، در استان‌های خوزستان، سیستان‌وبلوچستان و بوشهر نیز آغاز و به دنبال آن در سایر استان‌ها عملیات خرید تضمینی انجام شود.

شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه برآورد اولیه از خرید تضمینی گندم در سال جاری بیش از ۹ میلیون تن است، طبق نظر شورای اقتصاد قیمت مصوب خرید تضمینی گندم را چهار هزار تومان برای هر کیلوگرم اعلام کرد.

برپایه این گزارش، امسال بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، ۶ میلیون و ۱۵۲ هزار هکتار زمین زراعی زیر کشت گندم رفته که نسبت به سال گذشته کشت این محصول ۲.۳ درصد افزایش داشته است.

میزان خرید تضمینی گندم در سال 99

در سال ۹۹ مقدار خرید تضمینی گندم از کشاورزان ۳۱ استان به هشت میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید که ارزش ریالی گندم‌های خریداری شده بیش از ۲۰۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بود.

شورای اقتصاد قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جاری را ۴ هزارتومان به ازای هر کیلوگرم تعیین کرده؛ اما گندمکاران و تشکل‌های بزرگ بخش کشاورزی به استناد آنالیز قیمت انجام شده معتقدند با توجه به افزایش قیمت عوامل تولید، حداقل قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم باید ۵ هزارتومان باشد.

در این بین نگرانی‌هایی نسبت به وضعیت گندم و مواجه شدن با آنچه درباره بازار مرغ و تخم مرغ روی داد، وجود دارد. به نقل از خبرگزاری مهر رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون در این مورد ابراز نگرانی کرده و با اشاره به اینکه سرکوب قیمتی، چالش مهم بخش کشاورزی است، از دولت خواسته که راه رفته درباره مرغ را در مورد گندم تکرار نکند.

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید