وضعیت تجارت خارجی ایران در اولین ماه 1400
به گزارش اقتصادنیوز؛ گزارشی که از سوی از سوی ارونقی- معاون فنی گمرک ایران منتشر شده است، وضعیت تجارت خارجی ایران در فروردین ماه نشان داد که ۱۰ میلیون و ۳۴۳ هزار تن کالا به ارزش پنج میلیارد و ۷۶۲ میلیون دلار بین ایران و شرکای تجاری آن مبادله شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزن ۳۲ درصد و از حیث ارزش ۶۲.۵ درصد افزایش داشت.
جزئیات واردات کالای اساسی در فروردین ۱۴۰۰
براساس این گزارش ۲۵ قلم کالایی وارد شده در مجموع یک میلیون و ۳۲۶ هزار و ۶۱۵ تن به ارزش ۸۵۶ میلیون و ۶۰۹ هزار و ۷۳۹ دلار بوده است.
مواد غذایی و خوراکی چقدر وارد شد؟
اما از اقلام وارداتی در بخش خوراکی ها می توان به گوشت قرمز سرد با ۴۹۹.۹ تن به ارزش ۲.۲ میلیون دلار، گوشت مرغ ۹۴.۲ تن به ارزش ۱۸۲.۸ هزار دلار اشاره کرد.
براساس این گزارش میزان برنج وارداتی در فروردین ماه ۹۹۶.۵ تن به ارزش بیش از یک میلیون دلار ، شکر خام ۱۲۸.۸ هزار تن به ارزش ۵۵.۳ میلیون دلار و ۱۷.۵ هزار تن حبوبات به ارزش ۱۴.۶ میلیون دلار بوده است.
واردات چای خشک نیز در فروردین ماه نیز ۳.۷ هزار تن به ارزش بیش از ۱۸.۹ میلیون دلار ثبت شده است.
واردات ۱۷۹ هزار تنی روغن جامد و مایع
همچنین از انواع دانه های روغنی ۱۳۳هزار تن به ارزش ۶۸.۶ میلیون دلار و روغن خوراکی جامد و مایع ۱۷۹.۶ هزار تن به ارزش ۲۱۶.۷ میلیون دلار وارد شده است.
وضعیت واردات نهاده های دامی
در بخش دیگر کنجاله سویا ۱۶۱.۲ هزار تن به ارزش ۷۶ میلیون دلار ، جو ۱۸۶.۱هزار تن به ارزش ۵۳.۵ میلیون دلار و ذرت ۱۴۴.۴هزار تن به ارزش ۴۵.۱ میلیون دلار بوده که جزو نهاده های تولید دام و طیور نیز محسوب می شوند.
واردات ۱.۱ هزار تن دارو و تجهیزات پرشکی
در بخش دارویی نیز ۳۲.۳ تن داروهای دامی ضروری به ارزش پنج میلیون دلار و همچنین دارو، تجهیزات و ملزومات ضروری پزشکی ۱.۱ هزار تن به ارزش ۱۱۱.۹ میلیون دلار وارد شده است.
اوضاع واردات انواع کاغذ
در سایر اقلام ۱۲ هزار تن خمیر کاغذ به ارزش ۱۰.۲ میلیون دلار، کاغذ روزنامه ۱۱۸.۹ تن به ارزش ۶۷.۲ هزار دلار و کاغذ چاپ و تحریر ۱۵.۶ هزار تن به ارزش ۱۲.۵ میلیون دلار بوده است.
واردات ۲.۳ هزار تن لاستیک
اما سموم تکنیکال شیمیایی ۸۹۹.۶ تن به ارزش ۷.۸ میلیون دلار ، کودهای شیمیایی ۸.۵ هزار تن به ارزش ۸.۵ میلیون دلار و انواع بذر ۲۱۸ تن به ارزش ۲.۳ میلیون دلار واردات داشته است.
همچنین میزان ماشین الات تولید کننده کالاهای اساسی ۳.۳ هزار تن به ارزش بیش از ۳۲.۵ میلیون دلار و لاستیک سنگین وارداتی ۲.۳ هزار تن به ارزش ۹.۵ میلیون دلار گزارش شده است.
در بین ۲۵ گروه کالای اساسی در حال حاضر در کنار دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی فقط پنج قلم دیگر ارز ترجیحی با نرخ ۴۲۰۰ جهت واردات دریافت می کند و ما بقی با ارز نیمایی تامین ارز می شود.
در قانون بودجه سال جاری نیز با وجود تغییراتی که در محاسبه حقوق ورودی کالاهای واردات اعمال شد، اقلام اساسی و تجهیزات پزشکی مستثنی شده است؛ به طوری که محاسبه حقوق ورودی این اقلام با نرخ ۴۲۰۰ انجام می شود ولی برای سایر کالاها مصوبه بودجه بر نرخ سامانه ای تی اس بانک مرکزی که نرخ حاشیه بازار است تاکید دارد ولی فعلا با مصوبه هیات وزیران به روال گذشته برای تمامی اقلام اعمال می شود.