آمار صادرات ایران به ۱۷ کشور در ۹ ماهه ۱۴۰۰
به گزارش اقتصادنیوز؛ رصد داده های آمار نشان دهنده آن است که در مدت زمان مورد بررسی ۸۵ درصد کل صادرات ایران به ۱۷ کشور شامل کشورهای همسایه به همراه هند و چین صورت گرفته و ۷۱ درصد صادرات صورت گرفته نیز صرفاً به ۱۵ کشور همسایه اختصاص داشته است.
کیوان کاشفی عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به هدفگذاریهای انجام شده برای صادرات ۴۵ میلیارد دلاری در سال جاری، گفت: طبق آمار در ۹ ماهه امسال ۷۷,۵ درصد از این هدفگذاری محقق شده است.
براساس آمار اعلام شده از سوی اتاق بازرگانی ایران؛ برای سال ۱۴۰۰ حدود ۴۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کل کشور هدفگذاری شده که خوشبختانه تا پایان ۹ ماهه امسال ۷۷,۵ درصد آن محقق شده است.
کیوان کاشفی ادامه داد: با توجه به میزان صادراتی که در ۹ ماهه امسال در کل کشور داشتیم، حدود ۲,۵ درصد هم از هدفگذاری انجام شده جلوتر هستیم.
به گفته رئیس اتاق کرمانشاه، ۸۵ درصد کل صادرات ایران به ۱۷ کشور شامل کشورهای همسایه بهاضافه هند و چین بوده و ۷۱ درصد صادرات صورت گرفته نیز صرفاً به ۱۵ کشور همسایه اختصاص داشته است.
کاشفی از وضعیت مناسب استان کرمانشاه نیز در صادرات غیرنفتی امسال کشور یاد کرد و افزود: بر اساس آمار سازمان توسعه تجارت، کرمانشاه بعد از استانهای هرمزگان، خوزستان، بوشهر و آذربایجان غربی جایگاه پنجم کشور را کسب کرده است.
وی اضافه کرد: این در حالی است که سه استان جنوبی کشور دارای بنادر فعالی هستند و سهم قابلتوجهی از صادرات آنها محصولات پتروشیمی است.
به گفته کاشفی؛ این وضعیت نشان میدهد که کرمانشاه به لحاظ پتانسیلهای تجاری و ظرفیتهای صادراتی در کشور بسیار قابلتوجه است.
کاشفی هدف صادراتی که برای سال ۱۴۰۰ استان کرمانشاه از سهمیه ۴۵ میلیارد دلاری کشور در نظر گرفته شده را دو میلیارد و ۸۵۳ میلیون دلار برآورد کرد و یادآور شد: در ۹ ماهه امسال با ثبت رقم دو میلیارد و ۱۱۵ میلیون دلار صادرات، ۷۴ درصد هدفگذاری در نظر گرفته شده را محقق کردیم.
وی تأکید کرد: اگر میعانات گازی را هم محاسبه کنیم ۹۸ درصد سهمیه صادرات سال ۱۴۰۰ استان کرمانشاه محقق شده است.
رئیس اتاق کرمانشاه پیشبینی کرد: تا پایان سال سهمیه دو میلیارد و ۸۵۳ میلیون دلاری صادرات استان را به همت تلاش تجار و تولیدکنندگان استان محقق شود و اگر برخی زیرساختها در استان فراهم شود، برای سال ۱۴۰۱ رقم صادرات سه میلیارد دلاری هم قابل تحقق باشد.
کاشفی زیرساختهای مرزی مانند سومار و خصوصاً جاده دسترسی این مرز را از مهمترین این موارد برشمرد که بهبود آن میتواند کمک شایانی به توسعه صادرات استان کند.