طالبان به مردم آمریکا نامه نوشت

کدخبر: ۳۹۳۵۸۸
ملا عبدالغنی برادر، با نگارش نامه‌ای سرگشاده خطاب به مردم آمریکا، خواستار پایبندی دولت جدید ایالات متحده به پیمان صلح قطر شده که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به امضای دو طرف رسیده است.
طالبان به مردم آمریکا نامه نوشت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از یورونیوز، همزمان با آغاز تلاش‌های دولت جو بایدن برای بازنگری در توافق صلح آمریکا با گروه طالبان و در آستانه برگزاری نشست وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو، ملا عبدالغنی برادر، معاون این گروه با نگارش نامه‌ای سرگشاده خطاب به مردم آمریکا، خواستار پایبندی دولت جدید ایالات متحده به پیمان صلح قطر شده که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به امضای دو طرف رسیده است.
در این نامه که به تاریخ روز سه‌شنبه(۱۶ فوریه) منتشر شده، آقای برادر ابراز اطمینان کرده که افغان‌ها خود می‌توانند از راه تفاهم بین‌الافغانی به برپایی نظام اسلامی و صلح و امنیت دائمی برسند. او همچنین حمایت اکثریت قاطع مردم افغانستان از حکومت امارت اسلامی را یک حقیقت مسلم عنوان کرده و این حکومت را متعهد به رفع تبعیض در میان افغان‌ها و تامین و تضمین همه آن حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی دانسته است.

معاون سیاسی طالبان در ادامه این نامه بر تعهد به حق آزادی بیان تحت اصول اسلامی و منافع ملی افغانستان تاکید کرده و یادآور شده که امارت اسلامی همچون گذشته گام‌های لازم را برای مبارزه با مواد مخدر برخواهد داشت.

آقای برادر در این نامه همچنین نوشته است:«ما درک می کنیم که ایالات متحده امریکا و متحدین آن به این نتیجه رسیده‌اند که معضل افغانستان تنها از راه تفاهم ممکن است حل شود. بنا بر این مذاکرات مثبتی را برای تحقق یافتن پیمان دوحه، با امارت اسلامی انجام دادند. اکنون که یک‌سال از پیمان دوحه می‌گذرد، خواست ما از جهت امریکایی این است که مطابق با تعهدات خود به تطبیق کردن پیمان متعهد بماند.»

معاون گروه طالبان یادآور شده که جنگ افغانستان که طولانی‌ترین جنگ تاریخ آمریکاست، چنان که ملت افغانستان را با فجایع و مشکلات بزرگ مواجه ساخته، خسارات سنگین جانی و مالی به آمریکا هم وارد کرده و به ضرر «حیثیت» این کشور تمام شده و هنوز هم به هر دو طرف آسیب می‌رساند.

او سپس خاطر نشان کرده که روند نوزده سال گذشته ثابت کرد که موضوع افغانستان با کاربرد زور و قدرت و استراتژی‌های جنگی حل نمی‌شود و مقتضای عقل و منطق هم این است که برای پایان دادن کامل به جنگ در افغانستان، تلاش‌های صادقانه صورت بگیرد و تعهداتِ انجام یافته عملی شود.

 

آقای برادر سپس با اشاره توافق صلح امضا شده در تاریخ ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ میلادی میان نمایندگان این گروه و دولت سابق آمریکا، آن را متضمن خواسته‌های منطقی و صادقانه دو طرف دانسته و از آمریکا خواسته است تا مطابق مفاد این پیمان به خروج نیروهای نظامی خارجی تا پیش از ماه مارس متعهد باشد و در مقابل تاکید کرده که گروه طالبان بر تعهد خود برای اجتناب از آسیب زدن به امنیت سایر کشورها از خاک افغانستان پایبند خواهد بود.

انتشار این نامه در شرایطی است که پنج ماه پس از آغاز مذاکرات بین‌الافغانی با هدف حصول صلح میان دولت و گروه طالبان، طرف‌های مذاکره‌کننده، به ویژه طالبان، گفت‌وگوهای صلح در دوحه قطر را بدون حصول نتیجه مشخصی در مورد آتش‌بس متوقف کرده‌اند.

همزمان برخی مقام‌های آمریکایی پس از روی کار آمدن دولت جو بایدن با استناد به موج تازه خشونت‌ها در افغانستان نسبت به پایبندی طالبان به تعهداتشان ابراز تردید کرده‌اند. بر همین اساس، اقای بایدن نیز از لزوم جلوگیری از خروج فوری نیروهای نظامی کشورش از افغانستان سخن گفته است. همچنین دبیر کل ناتو نیز در تازه‌ترین اظهارنظر خود تاکید کرده که هنوز زمان مناسب برای خروج از افغانستان فرار نرسیده است.

وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو طی روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه در بروکسل، پایتخت بلژیک گرد هم خواهند آمد تا موضع قطعی خود را در مورد زمان خروج نیروهایشان از افغانستان مشخص کنند.

Image

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید