سایه ترامپ بر سر دولت بایدن با حزب جدید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دونالد ترامپ» رییسجمهوری سابق آمریکا قصد دارد یکشنبه هفته آینده برای اولینبار بعد از ترک کاخ سفید، به ایراد سخنرانی عمومی بپردازد. سخنرانی که گفته میشود او برای انتخابات سال۲۰۲۴ اعلام نامزدی خواهد کرد.
ترامپ در واقع با سخنرانی خود قصد دارد این پیام را مخابره کند که بهعنوان یک فعال سیاسی و نامزد احتمالی ریاست جمهوری در سال۲۰۲۴ میخواهد کنترل پایگاه رأی حزب جمهوریخواه را به دست بگیرد.
پیوستن جمهوری خواهان به حزب ترامپ
دهها جمهوریخواه سابق آمریکا برای تشکیل یک «حزب مستقل» عزم خود را جزم کردند تا مگر بتوانند در دوره آتی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، برنده این کارزار باشند. اما براساس یک نظرسنجی در آمریکا گفته شده، نیمی از جمهوریخواهان به حزب جدید ترامپ میپیوندند.
حزبی که مشاور دونالد ترامپ دیروز رسما از آن سخن گفت و از نامزدی او در انتخابات۲۰۲۴، خبر داد و عنوان کرد؛ سخنرانی ترامپ برای روز یکشنبه آینده طراحی شده که نشان دهد، حزب جمهوریخواه را در کنترل خود دارد.
نتایج نظرسنجی جدیدی که اخیرا منتشر شد، نشان داد تقریبا نیمی از جمهوریخواهان میگویند که اگر رییسجمهوری سابق آمریکا دونالد ترامپ ریاست حزب جدیدی را به عهده میگرفت، به آن میپیوستند و از چیزی که در حال حاضر حزب جمهوریخواه نامیده میشود، خارج میشدند.
نمایش قدرت
«جیسون میلر»، مشاور ارشد ترامپ نیز از این سخنرانی ترامپ بهعنوان «نمایش قدرت» یاد کرد و گفت پیام او حاوی این موضوع است که: «من شاید توییتر یا دفتر بیضی (کاخ سفید) را در اختیار نداشته باشم، اما همچنان مسوولیت دارم.»
هرچند که حزب حاکم آمریکا توانست ترامپ را در انتخابات را شکست دهد، اما همچنان سایه ترامپ با ۷۰میلیون رأی بالای سر دولت بایدن است و این موضوع چالشی برای دولت بایدن تبدیل شده است. همچنانکه یک منبع که نامش فاش نشده به رویترز گفته است «او (ترامپ) روز یکشنبه درباره آینده حزب جمهوریخواه و جنبش محافظهکار صحبت خواهد کرد. همچنین منتظر به چالش کشیدهشدن سیاستهای فاجعهبار رییسجمهوری [جو]بایدن توسط او باشید».
موضوعی که بایدن نیز خود به آن معترف است و در برابر سؤال خبرنگاران گفته است که «من از صحبت کردن درباره ترامپ خسته شدهام.» حالا ترامپ به «رییسجمهوری در سایه» برای بایدن تبدیل شده و شعار انتخاباتی او مبنی بر وحدت آمریکا را هر لحظه به چالش میکشد.
بیشتر بخوانید
- ترامپ حزب جدید خود را میسازد؛ شیری که به جنگ فیل و الاغ میرود
کار سخت بایدن
همچنانکه «لیندسی گراهام»، نماینده جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا پیشبینی کرده اثر «دونالد ترامپ»، رییسجمهوری سابق آمریکا روی صحنه سیاسی آمریکا بعد از خروج او از قدرت محو نخواهد شد. این نماینده ایالت کارولینای جنوبی گفت نفوذ ترامپ روی حزب جمهوریخواه و طرفداران زیادی که او دارد موجب خواهد شد کار نمایندههای کنگره را برای حمایت از طرحهایی که مورد مخالفت او هستند دشوار خواهد کرد. اگر او با کارهایی که بایدن میکند مخالفت کند، متحد کردن جمهوریخواهان دشوار خواهد بود.
با گذشت یک ماه ازروی کار آمدن دولت جدید در آمریکا و عدم فروکش کردن خشم و کینه رییسجمهوری سابق و هوادارانش، احتمال برنامهریزی آنها برای ایجاد ناآرامیهای بیشتر در این کشور قوت گرفته است. ترامپ بارها، بسیاری از چهرههای سرشناس حزب جمهوریخواه را به بیکفایتی متهم کرده و انتظار میرود که این اظهارات به دو دستگی در این حزب بیش از پیش دامن بزند.
در حالی که حزب جمهوریخواه در دادگاه استیضاح از ترامپ حمایت کرد؛ هنوز برای ادامه حمایت از او در انتخابات ریاست جمهوری۲۰۲۴ تصمیمگیری نکرده است. این در حالی است که «لیندسی گراهام» سناتور ارشد جمهوریخواه هشدار داده که عدم حمایت از ترامپ میتواند به تداوم ضعف جمهوریخواهان در کنگره منجر شود.
در رأیگیری سنای آمریکا برای استیضاح ترامپ در ماجرای حمله به کنگره این کشور در روز تأیید آرای الکترال انتخابات ریاست جمهوری، ۵۷سناتور به استیضاح او رأی مثبت دادند و ۴۳سناتور با این کار مخالفت کردند و بهدلیل نرسیدن آرای استیضاح به حد نصاب ۶۷رأی، ترامپ تبرئه شد.
از سوی دیگر زمانی که فردی بتواند از میان بسیاری از بلایا و توفانهای سیاسی جان سالم به درببرد، قطعا کاریزما پیدا میکند و از جانب قشری از افکار عمومی بهعنوان ناجی انگاشته میشود، این حکایتی است برای ترامپ و هواداران وی که دارای خوی برتری نژادپرستانه توام با خشونت هستند.
قدرتی ضد واشنگتن
حال که وی توانست کنگره آمریکا را برای دومین بار شکست دهد، با اهرم ۷۵میلیون رأی دهنده و هوادار، در قیاس با جمعیت بیش از ۳۲۰میلیون نفری آمریکا، ۲۲درصد مردم این کشور را پشت سر خود دارد، بهواقع به قدرتی نگرانکننده برای امنیت ملی دراین کشور و با توجه به اینکه بایدن در رأس قدرت قرار دارد و وی را متهم به تقلب در آرای انتخاباتی میداند، به قدرتی ضد واشنگتن بدل خواهد کرد. رسانه آمریکایی «ووکس» (Vox) در تحلیلی درباره دومین استیضاح ترامپ نوشته بود که این محکمه پنج بازنده و تنها یک برنده که خود ترامپ بود، داشت. «ووکس» بزرگترین بازنده این استیضاح که در تاریخ آمریکا بی سابقه بود را قانون اساسی و نظام قانون اساسی در این کشور دانست
پس از دموکراتها و سنای آمریکا و حتی تیم حقوقی وکلای ترامپ. ترامپ طی چهار سال گذشته نشان داد که هیچ حد و مرزی برای پیشبرد کارهای خود نمیشناسد و جمهوریخواهان نیز طی این مدت اجازه دادند وی هرآنچه میخواهد انجام دهد. جمهوریخواهان هنوز خود را در سایه ترامپ میبینند، اگر خود را از سیطره ترامپ خارج نسازند، باید چهارسال توام با هراس را تجربه کنند، البته بهواقع آنها خواهان قرار گرفتن در سایه و سیطره ترامپ هستند.
«ران براون اشتاین» تحلیلگرمسائل سیاسی شبکه خبری سیانان نیز به صراحت دراین باره گفته است: در واقع دیکتاتوری بر آمریکا سایه افکنده است. نظام سیاسی آمریکا که کمتر از ۲۵۰سال از قدمت آن میگذرد، اکنون علاوه بر بحرانهای به جای مانده از چهلوپنجمین رییسجمهوری این کشور و وضعیت نابسامان سیستم درمانی و شکاف عمیق اجتماعی و سیاسی، با تبرئه ترامپ با بحرانی به مراتب وخیمتر و نگرانکنندهتر مواجه است.