آمار قطعی مبتلایان کرونای انگلیسی در تهران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس ، بیش از یک سال از ورود ویروس کرونا به پایتخت می گذرد، در این مدت تهران با فراز و فرودهای زیادی به لحاظ مقابله با ویروس کرونا همراه شده است. تاکنون شهروندان چندین پیک از شیوع کرونا را تجربه کرده و در حال حاضر بسیاری از مسوولان وزارت بهداشت و کارشناسان از نشانه های بروز موج چهارم کرونا صحبت می کنند.بیش از 8 میلیون نفر در تهران ساکن هستند و روزانه آمار مسافران مترو به یک میلیون و 100 هزار نفر رسیده است؛ هرچند شهرداری تهران اعلام کرده روزانه طی 3 نوبت قطارهای مترو ضدعفونی می شود ولی نگرانی از ابتلا به کرونا به ویژه از نوع انگلیسی در حمل و نقل عمومی به خصوص در شهر زیرزمینی وجود دارد. امکان رعایت فاصله اجتماعی در مترو تبدیل به یک شوخی شده و باید شهروندان سفرهایشان با این ناوگان را مدیریت کنند.
کرونای انگلیسی هم تازه میدان را در دست گرفته و در شهرهای مختلف کشور از جمله در تهران در حال جولان است. خطر این ویروس منحوس همزمان با نزدیک شدن به نوروز در حال زیاد شدن است و رعایت پروتکل های بهداشتی باید هز چه بیشتر مورد توجه شهروندان باشد.
درباره موضوعات مختلف در شهر تهران از جمله کرونا، وضعیت بهشتزهرا (س) محدودیتهای تردد شبانه، پسماندهای بیمارستانی و فروش میدان آزادی، دستگیری شهرداران مناطق، واگذاری دو ورزشگاه به باشگاه پرسپولیس و استقلال و مباحث دیگر با ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران به بحث و گفتوگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.
تا کنون چند نفر بر اساس آمار ثبت شده در بهشتزهرا جان خود را به دلیل کرونا در پایتخت از دست دادهاند؟
تا کنون 24 هزار و 215 نفر در تهران به دلیل کرونا جان باختهاند که 14 هزار و 722 نفر از آنها مرد و 9 هزار و 493 نفر از آنها زن هستند. همچنین از این تعداد 17244 نفر در سازمان بهشتزهرا (س) کفن و دفن شدهاند و این موضوع نشان میدهد که حجم خدمات ارائه شده در سازمان بهشتزهرا (س) بسیار افزایش یافته است. همچنین سایر متوفیان کرونا نیز پذیرش و تغسیل آنها در بهشتزهرا ا(س) انجام گرفته و بعد به سایر آرامستانها انتقال یافتهاند.
حجم کار بهشت زهرا در شرایط اپیدمی کرونا 2 تا 3 برابر شده و حتی در روزهایی طی یک سال گذشته آمار متوفیان روزانه به 350 مورد رسید و کفن و دفن اموات بدن خلل و بدون کمک از بیرون شهرداری صورت گرفت. کرونا شرایطی را ایجاد کرد که با انباشت خدمات غیرقابل پیش بینی از جمله افزایش 2 تا 3 برابری متوفایان و پسماندهای بیمارستانی مواجه شویم.
در حال حاضر تعداد فوتیهای روزانه چه تعداد است؟
طی هفته جاری آمار فوتیهای کرونا در تهران بین عدد 19 تا 21 در نوسان بود و این آمار تقریبا مدتهاست که ثابت مانده و این روند کاهشی که وجود دارد نتیجه اقداماتی است که دی، آذر و بهمن صورت گرفته است و اکنون که آمار مبتلایان کمی شیب صعودی یافته ممکن است در فروردین و اردیبهشت پایتخت را با مرگ و میرهای بیشتر همراه سازد.
تهران همچنان در شرایط اضطرار در اپیدمی قرار دارد و پیشبینیهای انجام گرفته توسط کارشناسان نشان میدهد آمار مبتلایان و متوفیان در یک ماه آینده احتمالا افزایش یابد.بنابراین همچنان شهروندان باید استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را مدنظر قرار دهند و از دست دادن به صورت جدی بپرهیزند که رعایت این موارد 90 درصد ابتلا به کرونا را میتواند قبل از انجام واکسیناسیون سبب شود.
در حال حاضر تنها راه نجات جهان از اپیدمی کرونا واکسیناسیون عمومی است که امیدواریم در ایران هم دسترسی به این واکسن هر چه سریعتر فراهم شود و تا قبل از ورود واکسنهای داخلی به بازار بتوان از واکسنهای وارداتی هم استفاده کرد. حمایت از مؤسسات و شرکتهای داخلی جهت تولید واکسن ضروری است و شهرداری نیز آماده همکاری در این راستا دارد.
آیا به شما واکسن کرونا تزریق شده است؟
خیر، هنوز واکسن کرونا نزدهام جامعه پزشکی اولویتبندی شده و کسانی که در آیسییوها فعالیت میکنند در اولویت دریافت واکسن کرونا هستند همچنین حتما باید دو دوز واکسن به این افراد تزریق شود تا بتوانند در مقابل کرونا ایمنی یابند وگرنه یک دوز تأثیر چندانی ندارد.
وضعیت کرونای انگلیسی در پایتخت چگونه است؟
اطلاعات دقیق را در این زمینه وزارت بهداشت جویا شوید بر اساس آخرین آماری که من دارم 10 نفر ابتلای قطعی به کرونا انگلیسی داشتهاند که این آمار نگرانکننده است چرا که حتی یک مورد مثبت کرونای انگلیسی به معنای خطر گسترش آن است و نشان میدهد که این نوع از کرونا بیخ گوش همه تهرانیها قرار دارد بنابراین باید هر چه بیشتر در رعایت پروتکلهای بهداشتی دقت شود.
ظواهر یک دو هفته اخیر نشان میدهد که این ویروس در حال گسترش است و پیک کشنده چهارم که به گواه جامعه علمی بسیار زیانبارتر از گذشته در حال شکل گیری است، همچنین بیم آن میرود جهش ایرانی ویروس را شاهد باشیم.
شهرداری طی همکاری با سایر دستگاه ها باید با فوریت برای اجرای پروتکلهای پیشگیرانه و تشخیص زودرس اقدام کند، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی و خودداری از خوردن و آشامیدن در جلسات اجباری شود و حتی الامکان جلسات به صورت مجازی برگزار شود.
همچنین کارکنان شهرداری و شهروندان بهتر است از شرکت در تجمعات و مهمانی خانوادگی و حضور در فضای بسته در مدت طولانی اجتناب کنند و رعایت پروتکلهای عمومی در تاکسی و اتوبوس ادامه یابد و به رانندگان توصیه میشود از دو ماسک استفاده کنند.
بسیاری از شهروندان مخالف اجرای محدودیتهای تردد شبانه هستند و این درخواست به صورت مداوم از شورای شهریها انجام گرفته نظر شما در این زمینه چیست؟
موافق اجرای محدودیتهای تردد شبانه نیستم و تجربه یکسال گذشته تا کنون نشان میدهد که این حجم از اقدامات پیشگیرانه مناسب نیست استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی بیشتر کاربرد دارد و تأثیر آن قطعا از محدودیتهای شبانه و روزانه بر اساس بررسیهای جهانی بیشتر بوده است. در حال حاضر بسیاری از شهروندان در کشورهای مختلف جهان به دلیل محدودیتها با فرسودگیهای روانی همراه شده و در کشور ما نیز وضعیت اقتصادی در رکود بوده و نباید با انباشت روشها پیشگیرانه بیش از این شرایط را سخت کرد ولی به هیچ عنوان این مسأله به معنای عادینگاری قضیه نیست و همچنین باید استفاده از ماسک و رعایت اجتماعی انجام گیرد.
همچنین اگر وضعیت شهرها قرمز باشد شرایط متفاوت است و نیاز به محدودیتهای شبانه و روزانه وجود دارد ولی اکنون که شرایط تهران هنوز قرمز نیست ما هم پیشنهاد حذف محدودیتهای تردد شبانه را داریم.
وضعیت پسماندهای بیمارستانی با توجه به شیوع کرونا چگونه است؟
با توجه به شیوع کرونا طبیعی است که حجم پسماندهای بیمارستانی افزایش یابد ولی نسبت به حجم پسماندهای عادی کاهش یافته است تا زمانی که روشهای پیشگیرانه از کرونا و استفاده از وسایل حفاظت شخصی وجود دارد قاعدتا در شرایط کرونا با افزایش حجم پسماند بیمارستانی روبهرو هستیم که البته اصلاح در جمعآوری زبالههای بیمارستانی هم صورت گرفته و با همکاری وزارت بهداشت مشکل حادی در این راستا نیست.
شنیدهها حکایت از این دارد که اخیرا سند میدان آزادی به نام شهرداری تهران شده است و برخی از گمانهزنیها حکایت از این دارد که شهرداری به دلیل مشکلات مالی امکان دارد این میدان را واگذار یا بفروشد نظر شما در این زمینه چیست؟
خیر، چنین قضیه به هیچ عنوان اتفاق نمیافتد میدان ازادی سرمایه ملی کشور است و سرمایههای شهر تهران متعلق به مردم تهران بوده و خواهد بود هر چه برای شهرداری بوده برای مردم است و اگر این سرمایه ارزش سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، تاریخی و معماری داشته باشد که دیگر شرایطش ویژه خواهد بود و اکنون میدان آزادی همه این ویژگیهای را با هم دارد و فروش آن به هیچ عنوان مطرح نیست.
شهرداری تهران اعلام کرده که قصد واگذاری دو ورزشگاه را به باشگاه پرسپولیس و استقلال در ازای تهاتر با زمین جهت توسعه حمل و نقل عمومی دارد شورای شهر چقدر با این قضیه موافق است؟
مدیریت شهری میتواند جهت اجرای پروژههای شهری املاکی را خریداری یا آزاد کند و بحثی در زمینه تهاتر وجود ندارد توسعه حمل و نقل عمومی یکی از اولویتهای شهرداری تهران است و اگر به این هدف دست یابیم شورا نیز مشکلی با آن نخواهد داشت.