تلاش دوباره امارات این بار برای خرید سوخو ۳۵ روسی

کدخبر: ۳۹۵۴۳۶
امارات قصد ابتدا قصد داشت با خرید اف ۳۵ از آمریکا به آرزوی خود در هژمونی کشورهای عربی منطقه جامه عمل بپوشاند، ولی با تغییر دولت آمریکا و روی کار آمدن دولت جدید در این کشور و توقف اجرای قرارداد خرید اف ۳۵ از سوی دولت جو بایدن، سران ابوظبی خود را در بن بست یافتند.
تلاش دوباره امارات این بار برای خرید سوخو ۳۵ روسی

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، امارات به دلیل برخورداری از دلارهای هنگفت نفتی و در رقابت با عربستان و قطر به دنبال هژمونی (قدرت برتر) عربی در منطقه است و در این راه چندین گزینه را برای کسب این موفقیت برای خود ترسیم کرده که خرید تسلیحات پیشرفته نظامی، شرکت در تجاوز به یمن به منظور غصب جزیره سقطری  و سازش با رژیم صهیونیستی همگی در این راستا می باشد.

امارات قصد ابتدا قصد داشت با خرید اف ۳۵ از آمریکا به آرزوی خود در هژمونی کشورهای عربی منطقه جامه عمل بپوشاند، ولی با تغییر دولت آمریکا و روی کار آمدن دولت جدید در این کشور و توقف اجرای قرارداد خرید اف ۳۵ از سوی دولت جو بایدن، سران ابوظبی خود را در بن بست یافتند، اما آرام ننشستند و این بار برای رسیدن به آرزوی خود به سراغ روس ها رفتند تا با خرید "سوخو ۳۵" و همچنین پروژه ساخت مشترک ساخت جنگنده‌ای جدید با مسکو ، از آن ناکامی عبور کنند ، جنگنده‌ای که ادعا شده از نوع نسل پنجم بوده و مشابه با جنگنده «اف-۲۲» و «اف - ۳۵» آمریکایی خواهد بود.

منابع خبری اماراتی همچنین شنبه گذشته اعلام کردند که ارتش این کشور به یک فروند دیگر از هواپیمای جاسوسی آواکس«گلوبال آی» مجهز شده است؛ این سومین هواپیمای تجسسی آواکس گلوبال آی می باشد که در اختیار امارات قرار گرفته است؛ شرکت سوئدی «ساب» سازنده این هواپیمای جاسوسی است.

امارات اخیرا پهپادهای «پردیتور» ساخت آمریکا به ارزش ۱۹۷ میلیون دلار را نیز تحویل گرفته است.

سرخوردگی امارات از آمریکا

در روزهای آخر حکومت "دونالد ترامپ" بود که توافقنامه پرماجرای خرید جنگنده های "اف ۳۵" میان واشنگتن – ریاض نهایی شد و بر اساس آن امارات متحده عربی توافقنامه ای مبنی بر خریداری ۵۰ فروند هواپیمای جنگنده اف ۳۵ و ۱۸ فروند پهپاد نظامی و تهاجمی از آمریکا را با دولت ترامپ امضاء کرد.

دقیقا در همان زمان بود که کارشناسان مسایل امنیتی به دلیل پایان حکومت ترامپ از احتمال لغو این توافقنامه در دوره بایدن خبر دادند که این مسئله نیز اتفاق افتاد.

هرچند قرارداد نهایی فروش جنگنده‌های اف ۳۵ از سوی آمریکا به امارات در اول بهمن ماه و دقیقا یک ساعت قبل از تحلیف بایدن به امضای نهایی رسید، ولی موافقت این قرارداد بیستم آبان ماه سال جاری خورشیدی (۱۳۹۹) از سوی "مایک پمپئو" وزیر خارجه جنگ‌طلب و پیشین آمریکا آمریکا اعلام شده بود.

وزیر امور خارجه آمریکا در همان زمان و در بیانیه‌ای اعلام کرد که وزارتخانه تحت امرش با فروش حداکثر ۵۰ فروند جنگنده اف ۳۵ و تسلیحات دیگری از جمله ۱۸ فروند پهپاد «ام‌کیو-۹» به امارات موافقت کرده است.

پمپئو در این بیانیه تاکید کرده بود که "امارات متحده عربی یک شریک امنیتی قدیمی و حیاتی برای ایالات متحده است و امروز به دستور من، وزارت امور خارجه رسماً تصمیم ما مبنی بر موافقت با درخواست ابوظبی برای خرید تسلیحات پیشرفته به ارزش ۲۳.۳۷ میلیارد دلار را به اطلاع کنگره رساند".

وی این موافقت را شامل فروش ۵۰ فروند جنگنده پیشرفته اف-۳۵ لایتنینگ به ارزش ۱۰.۴ میلیارد دلار، ۱۸ فروند هواپیمای بدون سرنشین ام‌کیو-۹ به ارزش ۲.۹۷ میلیارد دلار و مجموعه‌ای از مهمات هوا به هوا و هوا به زمین به ارزش ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرده بود.

مقامات آمریکا و امارات متحده عربی در اواخر دوره ترامپ تلاش کردند تا این قرارداد را پیش از آغاز ریاست جمهوری "جو بایدن" نهایی کنند، ولی همان موقع رئیس جمهور جدید آمریکا گفته بود که در این توافقنامه بازنگری خواهد کرد.

موضوع قرار داد خرید جنگنده اف ۳۵ امارات از آمریکا چند سالی می شد که مطرح بود، ولی با مخالفت‌های رژیم صهیونیستی این موضوع به ثمر نمی‌نشست تا این که در ۲۵ شهریور ماه سال جاری قرارداد سازش میان دو کشور عربی امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی در کاخ سفید به امضا رسید و همین مساله مجوزی شد از سوی صهیونیست‌ها به آمریکا برای فروش جنگنده‌های اف ۳۵ به امارات.

دستان خالی سران امارات از توافق سازش

یکی از شروط دونالد ترامپ برای انعقاد قرار داد فروش اف ۳۵ به امارات، سازش ابوظبی با تل آویو تعیین شده بود که به رغم انجام این سازش، معلوم شد که امضای هیچ یک از روسای جمهور آمریکا تضمینی برای دیگر کشورها نیست.

هرچند رژیم صهیونیستی موافقت خود را با فروش اف ۳۵ از سوی واشنگتن به ابوظبی پس از توافق سازش اعلام کرد، اما از همان زمان معلوم بود که این قرار داد دقیقه نودی که یک ساعت قبل از تحلیف جو بایدن از سوی ترامپ امضا شده، فقط برای دلخوشی سران امارات بوده و رییس جمهور سابق آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی سر سران امارات کلاه گذاشته اند و اجرای این قرار داد با روی کار آمدن بایدن، متوقف شد.

این اوضاع آنقدر شور شد که حتی شماری از رسانه های رژیم صهیونیستی نیز به آن پرداختند و به دستان خالی محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی از توافق سازشکارانه با رژیم صهیونیستی اشاره کردند.

روزنامه صهیونیستی "یسرائیل هیوم" در این باره نوشت، «با وجود آنکه دولت امارات متحده عربی در ساعات آخر ریاست جمهوری بایدن توانست امضای وی را برای این قرارداد تسلیحاتی بگیرد، اما آنچه از آن بیم داشت بر سرش آمد».

با این حال، این روزنامه عبری زبان به نقل از "آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه جدید آمریکا نوشت که «این کار برای بررسی این قرارداد (بخوانید باج گیری و کلاه گذاشتن بیشتر بر سر امارات) به حالت تعلیق در آمده است و طبیعی است که دولت های جدید بخواهند بررسی مجددی بر روی چنین قراردادهایی داشته باشند».

پایگاه خبری "اسرائیل دیفنس" نیز که نشریه تخصصی نظامی در رژیم صهیونیستی است هم با اشاره به این ضربه که به امارات وارد شد، به طرف اماراتی اطمینان داد این قرارداد ۲۳ میلیارد دلاری به طور موقت به حالت تعلیق درآمده است!

"معاریو" دیگر روزنامه عبری زبان هم در این باره نوشت: با وجود عقب نشینی بایدن از قرارداد فروش اف ۳۵ به امارات، تصور نمی شود این امر تاثیری بر رویکرد امارات در سازش با اسرائیل داشته باشد.

این رسانه صهیونیستی به نقل از "عاموس یادلین" رئیس موسسه پژوهش های امنیتی رژیم صهیونیستی نوشت، «امارات علاوه بر انگیزه خرید جنگنده های اف ۳۵، بستر مشترک ایران هراسی را با اسرائیل ایجاد کرده است و این امر می تواند به امارات برای باقی ماندن در توافق با اسرائیل کمک کند».

روزنامه "یدیعوت احارانوت" به نکته جالبی هم اشاره کرده و نوشته است، «این قرارداد تسلیحاتی بین امارات متحده عربی و ایالات متحده در آگوست سال گذشته و همزمان با توافق سازش بسته شده که در آن زمان با مخالفت شدید برخی از محافل اسرائیلی روبرو شده بود».

‎آیا روسیه به رویای امارات جامه عمل می پوشاند؟

به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، به رغم این که روسیه به دنبال فروش تجهیزات نظامی خود به کشورهای عربی و غیرعربی می باشد، اما مسکو نیز همچون واشنگتن به دلیل همپیمانی راهبردی با رژیم صهیونیستی هرگز تجهیزات پیشرفته نظامی خود را به اماراتی ها نخواهد فروخت، چرا که روسیه نیز نمی خواهد، برتری رژیم صهیونیستی بر کشورهای عربی دچار خدشه شود، موضوعی که هم اکنون در سوریه نیز شاهد آن هستیم.

نکته بعدی این که روسیه تجهیزات رده پایین تری به امارات خواهد فروخت و همچون مقامات واشنگتن سر سران ابوظبی را با آبنبات چوبی سرگرم خواهد کرد تا هم بازار جدید خود را گسترش دهد و هم سران امارات مشغول رویاپردازی باشند.    

نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که سران امارات تمام حیثیت خود را در مقابل سازش با رژیم صهیونیستی به مزایده گذاشتند، ولی با فروش آن عملا هیچ دستاوردی حداقل رسانه ای و تبلیغاتی هم کسب نکردند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید