مرگ های کرونایی دوباره سه رقمی شد / احتمال افزایش آمار وجود داد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، چند هفتهای هست که شاهد هشدارهای مختلف از سوی مسئولان و متخصصان مبنی بر شکننده بودن شرایط و خطرناک بودن ویروس انگلیسی و تاکید بر افزایش رعایت شیوهنامههای بهداشتی هستیم.
از سوی دیگر مدتها بود که با کنترل نسبی و روند نزولی آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا روبرو بودیم تا اینکه سروکله ویروس انگلیسی پیدا شد و با هوشیاری مسئولان و همکاری و همراهی همیشگی مردم، تاکنون نسبت به کشورهای دیگر، شیوع ابتلای کمتر و کندتری به این نوع جهش یافته کووید ۱۹ داشتهایم.
از همان ابتدای شیوع ویروس انگلیسی، هشدارها با این مضامین مطرح میشدند که "موج چهارم در راه است"، "خیز چهارم کرونا، کشندهتر از سه خیز قبلی است"، "در صورت بروز موج چهارم، با کمبود تختهای بیمارستانها مواجه خواهیم شد" و هم اینک نیز خبر سه رقمی شدن آمار فوت هموطنانمان، میتواند هشداری مبنی بر آغاز موج چهارم کرونا باشد.
در روزهایی که مردم ما باید در حال و هوای خوش روزهای آخر سال و نوروز باشند، این خبر کام ما را تلخ میکند و ممکن است این تلخی تا روزهای آغازین سال جدید نیز ادامه داشته باشد.
روز گذشته آمار مرگومیر کرونا بعد از ۵۰ روز بار دیگر وارد کانال سه رقمی شد؛ امروز ۱۰۸ خانواده در آستانه سال جدید عزیزشان را از دست دادند. همچنین ۸۵۱۰ هموطن ما در ۲۴ ساعت گذشته به کرونا مبتلا شدند و از این تعداد ۸۱۲ نفر در بیمارستان بستری هستند.
تاکنون بارها به مردم هشدارهایی مبنی بر تداوم و افزایش رعایت شیوهنامههای بهداشتی داده شده است و با این افزایش و ۳ رقمی شدن باید منتظر اقدامات احتمالی مسئولان مبنی بر اعمال محدودیتهای جدید باشیم.
مسعود مردانی فوق تخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با اپیدمی کوچکی که ماه گذشته شاهد آن بودیم، توقع افزایش آمار را داشتیم.
مردانی افزود: مردم باید آگاهی داشته باشند که اگر سهلانگاری کنند میتوانیم شاهد افزایش بیشتر آمار هم باشیم اما برای اینکه بگوییم این آمار، آغاز موج چهارم است زود است.
مردانی بیان کرد: وقتی موارد جدید بیماری افزایش پیدا میکند، در صورت افزایش تردد و تجمع و سهلانگاری در رعایت شیوهنامهها، دو هفته بعد از افزایش آمار، موارد سرپایی، چهار هفته بعد موارد بستری و حدود یک ماه بعد مرگومیر افزایش پیدا خواهد کرد.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: این افزایش آمار روز گذشته و سه رقمی شدن آمار مرگومیر، ترکشهایی است که از خیز و اپیدمی کوچکِ یک ماه پیش به ما در حال اصابت است.
او مطرح کرد: کرونای انگلیسی هم در این افزایش آمار بی تاثیر نیست، ولی اثرش خیلی زیاد هم نبوده و باید گفت موارد بیماری غیرکرونای انگلیسی هم افزایش پیدا کرده است.
او افزود: تاکنون کمتر از نیم درصد مردم واکسینه شدهاند و حتی در صورت تزریق واکسن هم باید بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی مداومت کنند.
آتشفشان کرونای انگلیسی در انتظار فوران است
کرونای انگلیسی با توجه به قدرت شیوع و بیماریزایی زیادی که دارد، میتواند به سرعت این آمار را افزایش دهد و هرگونه سادهانگاری در این شرایط، بازی با جان خود و عزیزانمان است.
در حال حاضر ۱۱ شهر قرمز در استان خوزستان داریم و هموطنان خوزستانی ما شرایط سختی را سپری میکنند و باید امیدوار بود که شرایط، روند نزولی در پیش بگیرد و با کاهش آمار روبه رو شویم و بتوانیم خیز چهارم را در نطفه خفه کنیم.
احمد مهری کارشناس بهداشت عمومی و اپیدمیولوژیست ، با اشاره به سه رقمی شدن تعداد فوتیهای ناشی از بیماری کرونا در کشور اظهار کرد: در حال حاضر سه رقمی شدن آمار فوتیهای کشور صرفاً به معنای افزایش میزان مرگومیرهای ناشی از بیماری کرونا در سراسر کشور نیست. آمار فوتیها ناشی از تستهای مثبت PCR در افراد فوت شده است و این احتمال وجود دارد که طی چند روز آینده ما شاهد تغییرات در سه رقمی شدن میزان مرگومیرها در کشور باشیم.
او ادامه داد: هنگامی که میزان موارد بستری و بیماران بدحال در کشور افزایش پیدا کند، شاهد افزایش آمار فوتیهای ناشی از بیماری کرونا در ایران خواهیم بود.
هنوز کشور درگیر پیک چهارم بیماری کرونا نشده است
مهری بیان کرد: در حال حاضر استانی مانند خوزستان که پیک سوم را سپری میکند میزان موارد ابتلا و بستری در آن افزایش پیدا کرده است. ما پیشبینی میکردیم که به دلیل افزایش تعداد مبتلایان و بستریها و در نتیجه تکمیل ظرفیت بیمارستانها ممکن است شاهد افزایش فوتیهای ناشی از بیماری کرونا در کشور باشیم.
این کارشناس بهداشت عمومی و اپیدمیولوژیست تاکید کرد: در حال حاضر بر اساس آمار موجود، کشور درگیر پیک چهارم بیماری کرونا نشده است و خوزستان نیز پیک سوم را سپری میکند.
او بیان کرد: کرونای انگلیسی میتواند در مدت کوتاهی کل مناطق کشور را درگیر کند و اگر بیماریابی کاهش پیدا کند و رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط مردم ضعیف شود ما شاهد افزایش موارد بستری و فوتیهای ناشی از بیماری کرونا خواهیم بود.
مهری افزود: در حال حاضر، شاهد کاهش رعایت دستورالعملها و جمعیت زیاد مردم در بازار و مراکز خرید هستیم و مردم به دلیل خستگی از اپیدمی کرونا، شیوهنامه ها را کمتر رعایت میکنند و این موضوع باعث افزایش موارد بستری و فوتیها در کشور خواهد شد.
او گفت: یادمان نرود ویروس کرونا هیچگاه خسته نمیشود و اگر نسبت افرادی که تست pcr میدهند و نتیجه تستشان مثبت میشود، بیشتر شود، باید نگران تجربه جدیدی در زمینه موج چهارم بیماری کرونا در کشور باشیم.