غرضی: با عملکرد هیچ رییس جمهوری موافق نبودم/ کاندید انتخابات ریاست جمهوری می شوم

کدخبر: ۳۹۷۲۹۳
غرضی خود را منتقد دولتهای پس از انقلاب اسلامی توصیف کرد و گفت: با عملکرد هیچ رییس جمهوری موافق نبودم و با تمام دولت‌ها درگیر بودم و دائم انتقاد می‌کردم؛ در دهه هفتاد مرحوم هاشمی رفسنجانی دل خوشی از من نداشت و تحملم میکرد.
غرضی: با عملکرد هیچ رییس جمهوری موافق نبودم/ کاندید انتخابات ریاست جمهوری می شوم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «سیدمحمد غرضی» درباره گرایش و نسبت خود با دو جناح اصلی کشور، گفت: اصلاح طلب و اصولگرا ریشه در حزب جمهوری اسلامی دارد. تیر ۵۹ در خوزستان، شهید بهشتی به من گفت که چرا عضو حزب جمهوری اسلامی نشدی؟  گفتم که از حزب جز موریانه بالا نمی‌رود. احزاب خدمتگذار نیستند بلکه امتیازطلب هستند. او از پاسخ من دلگیر شد و به سمت تهران حرکت کرد و چندی بعد شهید شد.  در پاسخ به پرسش شما عرض می‌کنم که تمایلی به کار حزبی، گروهی، امتیازطلب، اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقل ندارم. هیچ ارتباطی با دو جریان معروف کشور ندارم و به عنوان سرباز جز قاعده جمع هستم.

این فعال سیاسی در مورد اعتقاد به سازمان، تشکل و سازمان‌یافتگی در حکمرانی، گفت: چون کارها را تخصصی انجام می‌دادم سال ۴۴ من را از کار اخراج کردند. بعد از انقلاب هم وزیر و وکیل شدم. سازمان ذهنی من این است که در کشور افراد متخصص و کارآمد وجود دارند که نیاز ما را برطرف می‌کنند باید به دنبال آنها برویم. سازمان متعلق به مردم است، آنها حاضر هستند به کمک دولت بیایند.

مرحوم هاشمی تحملم می‌کرد

غرضی ادامه داد: در بیست سالی که وزیر بودم مستقل عمل می‌کردم و با عملکرد هیچ رییس جمهوری موافق نبودم و با تمامی هیات‌های دولت درگیر بودم و دائم به آنها انتقاد می‌کردم و آنها هم خیلی دل خوشی از من نداشتند. در دهه ۶۰ حضرت امام (ره) تاکید می‌کردند غرضی باید در سیستم اجرایی حضور داشته باشد و در دهه هفتاد مرحوم هاشمی رفسنجانی دل خوشی از من نداشت ولی تحملم می‌کرد. بعد که دولت‌ها دست چپ و راست افتاد، هیچ‌کدام از من دعوت به کار نکردند.

عضو کابینه سازندگی،  با ترجیح حقوق عامه با حقوق خاصه، اظهار کرد: مثلا شهردار سابق تهران را احزاب و گروه‌های سیاسی راهی پاستور کردند.  او عقبه اجتماعی نداشت و بدون سابقه خدمت روشن و کارنامه مشخص اجرایی از حمایت جناح  راست بهره‌مند شد.  حرف من این است که انتخاب این افراد به‌دلیل علاقه مردم به آنها نبود، بلکه احزاب و شخصیت‌ها این قبیل افراد را رییس جمهوری کردند.

وزیر پیشین نفت، خود را بدهکار به انقلاب اسلامی معرفی کرد و خاطرنشان کرد: نمی گویم بهترین بودم، اما خدماتم به مردم رسید و حقوق عامه را تامین کرد. به جای اینکه خط تلفن به مدیر کل بدهم به مردم و عادی تلفن دادم.

غرضی درباره شرایط سنی‌اش و احتمال تاییدنشدنش از سوی شورای نگهبان، بیان کرد: چه طرح این مجلس درباره شرط سنی به انتخابات ۱۴۰۰ برسد یا نرسد، کار خودم را می‌کنم. اینکه عده‌ای برای ریاست جمهوری طرح بدهند و به قول مسیح مهاجری مدیر مسوول روزنامه جمهوری اسلامی برای تن خود پیراهن بدوزند ارزش ندارد برای مردم اهمیتی ندارد.

این فعال سیاسی با تایید اعلام نامزدی خود برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، درباره برنامه انتخاباتی خود گفت:  در ۴۰ سال اخیر در سنگرهای مختلف خدمت کرده‌ام و شیوه کار من مشخص است. بدون برنامه کاری از پیش نمی‌رود اما برنامه خود را نمی‌نویسم چون مردم فرصت خواندن  ندارند و به عملکرد افراد در گذشته رجوع می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در سال ۹۶ با ارائه برنامه‌ای یک قرن گذشته را مرور کردم و گفتم که همه دولت‌های بعد از مشروطه طوری عمل کردند که از چشم مردم و نخبگان افتادند، برنامه من این است که به مردم بگویم که با این روش‌ها مخالفم و به سمتی می‌روم که حقوق عامه را بر حقوق خاصه ترجیح داده شود.
 

یکی از برنامه‌های من رساندن گاز به مردم است

غرضی ادامه داد: دولت باید به مردم امتیاز دهد نه اینکه از مردم امتیاز بخواهد. در روزنامه‌ها طی سی سال اخیر مرتب نگاه خود به حکمرانی را بیان کرده ام و کسی هم نبوده که با نظرات من مخالفتی کرده باشد. برنامه آن چیزی است که رفاه عمومی در خود داشته باشد. یکی از برنامه‌های من رساندن گاز به مردم است. ۸۰ سال پیش مادر من به وسیله چوب و ضایعات و یا کمی نفت، اجاق را روشن می‌کرد اما امروز گاز در اختیار ما است و باید از این امکان خدادادی به نحو احسن بهره بگیریم.

عضو کابینه سازندگی ادامه داد: وقتی در اوایل دهه ۶۰ وزیر نفت شدم برای خودم واجب شرعی می‌دانستم که گاز را به همه کشور برسانم. وقتی با متخصصان صحبت کردم گفتند که جنگ است و با یک سرمایه‌گذار خارجی باید توافق شود که سرمایه بیاورد و  این مهم را انجام دهد همچنین گفتند این کار را  حتی رژیم پهلوی هم نتوانست انجام دهد و... شما هم نمی‌توانید.  گفتم تمامی امکانات در کشور موجود است.  در هر محله ای از کشور، لوله‌کش، جوشکار، ابزار و دیگر امکانات وجود دارد، یعنی هم آدم کاربلد و هم امکانات و ابزار برای توزیع عادلانه گاز داریم. به نظرم هزینه اشتراک ۵هزارتومان بود که قابل توجه نبود ولی از این نظر که به سرمایه خارجی نیاز نباشد برای انجام گاز کشی کفایت می‌کرد. در همان چندسالی که وزیر نفت بودم، لوله‌های اصلی سراسر کشور را کار گذاشتیم.

 

آمریکا هم در حوزه مخابرات نتوانست مثل ما عمل کند

غرضی گفت:  ۲۷۴ شهر را گازکشی کردم. تهران، مشهد، تبریز، زاهدان و اهواز که در زیر بمباران بود را در چهار سال اول خدمتم گازکشی کردم. اکنون ۹۳ درصد کل ملت ایران دارای لوله‌کشی گاز هستند. اگر برنامه، سرمایه، تخصص و توانایی نبود، این اتفاق رخ نمی‌داد. روسیه، آمریکا، کشورهای عضو اوپک و بسیاری از کشورهای اطراف ما هنوز نتوانسته‌اند مردم خود را از این امکان بهره‌مند کنند.

این دولتمرد سابق ادامه داد: روسیه به دلیل وسعت زیاد و آمریکا بخاطر اینکه گاز در اختیار شرکت‌های خصوصی است نتوانسته‌اند چون ما عمل کنند. بقیه هم به همین صورت. برنامه ای عمل کردن در روش اجرای مجریان است نه روی کاغذ. مخابرات را در نظر بگیرید، کشور ۸۰ میلیون جمعیت دارد ولی ۱۸۰ میلیون سیم کارت وجود دارد، تمامی کشور تحت پوشش است و هر سیم‌کارت ماهیانه به شکل میانگین ۳۰ هزارتومان برای مخابرات کشور سود دارد. حتی آمریکا هم در حوزه مخابرات نتوانسته مثل ما عمل کند.

غرضی اضافه کرد: آمریکا به اندازه جمعیت ۳۲۰ میلیونی خود سیم کارت ارائه نکرده است. هر مشترک برای یک تماس تلفنی باید ۵۰ دلار پرداخت کند.  به نظر من موبایل واجب‌تر از غذا است. موبابل به عنوان ابزاری که اگر کسی نداشته باشد، هیچ اموری از زندگی خود را نمی‌تواند انجام دهد.

وی، توسعه مخابرات را ناشی از برنامه‌های خود در دوره وزارتش دانست و گفت: از مدیریت و سرمایه خارجی استفاده نکردم و فواید آن به همه مردم رسید.

تاریخ و اقتصاد ایران از اوزون حسن تا ناصرالدین شاه را مطالعه کردم

غرضی درباره روابط خارجی ایران اظهار کرد: ظرف ۴۰ سال گذشته آمریکا، روسیه، اروپا و منطقه خلیج فارس نسبت به ایران مواضع دوستانه ای نداشته اند و حتی برخی از آنها دائما با ایران درگیر بوده و هستند. امروز قدرت ما به حدی است که آنها نمی‌توانند جمهوری اسلامی را مایوس کنند. بنابراین اصل اول ما در روابط بین الملل این است که رضایت مردم را به دست بیاوریم، یعنی سیاست خارجی انعکاس استعداد داخلی است. اگر رضایت داخلی داشته باشیم کسی نمی‌تواند آسیبی به ما بزند.

عضو کابینه سازندگی گفت: در دهه هفتاد که وزیر پست و تلگراف بودم، گفتند در داخل و خارج تعداد یک میلیون ایرانی در زمینه کامپیوتر و مخابرات تحصیلات دارند. من همه این افراد را به کار گرفتم.

غرضی ادامه داد: وقتی ارزش پول ملی در نوسان است نمی‌توانیم با ارزهای دیگر تبادل کنیم، صبح با ۱۰ هزار تومان می‌توانیم ۱ دلار تهیه کنیم، شب همان مبلغ، ۹۰ سنت می‌شود. از زمان اوزون حسن تا اواسط دوره ناصرالدین شاه قاجار را مورد مطالعه قرار دادم، در این دوران سکه که عباسی بود هرگز دچار افت نشد. اگر در این دوره بتوانیم ارزش پول ملی را تثبیت کنیم، برای ابد ۱۰۰۰ ریال ایران مثلا برابر ۱۰ سنت باشد و دولت در این زمینه پافشاری کند، هرگز نیازی به FATF نداریم و تحریم‌ها بی اثر می‌شود.

نماینده ادوار مجلس در این باره که تنظیم روابط خارجی ایران و پاسخ به قوانین و کنوانسیون‌هایی چون پالرمو و CFT از نظر شما تثبیت دستوری ارزش پول ملی و مدل حکومت اوزون حسن تا ناصرالدین شاه است، گفت: جواب تحریم و لیست سیاه FATF فقط در تثبیت پول ملی است و حرف دیگری ندارم.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید