خبر بد؛ مقاومت کرونا برزیلی برابر تمام واکسن ها
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه آکسفورد روز پنجشنبه اعلام کرد که واکسن های آسترازنکا و فایزر- بیونتک ممکن است ایمنی بیشتری را در مقابل گونه برزیلی ویروس کرونا نسبت به آنچه در ابتدا تصور می شد، ایجاد کنند.
گونه های ویروس کرونا با جهش های خاص اخیرا به مساله ای بحرانی تبدیل شده اند زیرا دانشمندان نگران هستند که این گونه های جدید کرونا تاثیر واکسن ها و ایمنی حاصل از ابتلای پیشین به بیماری کووید-۱۹(ایجاد آنتی بادی در بدن) را کاهش دهند.
دانشمندان در این تحقیقات از نمونه های خونی افراد دارای آنتی بادی حاصل از ابتلا به کووید-۱۹ و واکسن های آسترازنکا و فایزر- بیونتک استفاده کردند.
این تحقیقات نشان می دهد که در آنتی بادی های تولید شده توسط واکسن ها تقریبا سه برابر کاهش در سطح خنثی سازی ویروس گونه برزیلی P۱ مشاهده شده است؛ درست همان اندازه کاهش که در گونه شناخته شده در جنوب انگلیس مشاهده گردید.
این تحقیقات نشان می دهد که آنتی بادی های طبیعی و حاصل از واکسن می تواند همچنان این گونه ها را خنثی کند منتهی در سطح های پایین تر. مهمتر اینکه گونه برزیلی P۱ ممکن است در مقایسه با نگرانی های ابتدایی، در مقابل این آنتی بادی ها مقاومت کمتری داشته باشد.
گونه اولیه که در آفریقای جنوبی پیدا شد، کاهش بسیاری را در خنثی سازی ویروس با ۹ برابر کاهش (با استفاده از واکسن آسترازنکا) و ۷.۶ برابر کاهش (با استفاده از واکسن فایزر- بیونتک) ایجاد کرد.