محبوبیت سعید جلیلی بیشتر شده است یا کمتر؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از شرق، شانس سعیدجلیلی برای رسیدن به صندلی پاستور هشت سال بعد از اینکه نخستین بختش را امتحان کرد، چیست؟
او سال 92 بازی را در زمین دیپلماسی به روحانی باخت. او برای چند سال مسئول پیشبرد پرونده هستهای بود که نتایجش رفتن ایران ذیل فصل هفت منشور شورای امنیت و صدور چندین قطعنامه علیه ایران و تحریمهای بسیار بود. حالا او در شرایطی نامزد شده که مذاکرات وین برای احیای برجام در دست انجام است.
به نظر میرسد که سعید جلیلی باز هم به پیچ هستهای خواهد خورد. درصورتیکه مذاکرات وین بهخوبی پیش برود و چشمانداز مثبتی تا زمان انتخابات از آن دیده شود، احتمال اینکه شانس جلیلی باز هم افول کند، وجود خواهد داشت . البته به شرطی که باز یک دوقطبی در حوزه دیپلماسی در آستانه انتخابات شکل بگیرد و بازگشت او تصویرکننده دورانی شود که پرونده هستهای ایران به بنبست خورده بود. اما در صورت شکلنگرفتن یک دوقطبی که احتمالش زیاد است، شاید برای بدنه مردمی جریان اصولگرایی ماجرا از این حیث خیلی تفاوتی نکند.
تنها شانس جلیلی حمایت جریان جبهه پایداری از اوست. صادق محصولی و سعید جلیلی دو گزینه این جبهه برای انتخابات بودند. سقای بیریا، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری، پیش از تعطیلات نوروز اعلام کرد که این جبهه از میان محصولی و سعید جلیلی یکی را برمیگزیند. سال 92 هم گزینه اصلح همین جبهه بود، پس او حداقل همان پایگاه رأی چهارمیلیونی خودش را هم دارد، اما رأی او در سال 92 کمتر از رأی قالیباف بود و این یعنی او در یک رقابت درونگروهی رأیی شکنندهای دارد و درصورتیکه قالیباف یا چهره دیگری بتواند نظر بدنه مردمی جریان اصولگرایی را بیشتر به سمت خود جلب کند، از او پیشی خواهد گرفت.
نظرسنجیهای اول اردیبهشت هم البته وضعیت خوبی برای او ترسیم نمیکرد؛ در آن نظرسنجی که با فرض حضور رئیسی، حسن خمینی و ظریف انجام شده بود، جلیلی حتی بعد از سعید محمد، محسن رضایی و علی مطهری، نزدیک به 4.6 آرا قرار داشت!
نکته جالب اینکه میزان محبوبیت سعید جلیلی گویا از شش سال به اینسو هیچ تغییری نکرده است! سال 94 نزدیک به صد هزار نفر در یک نظرسنجی شرکت کردند، از مخاطبان سؤال شده که «اگر به ایام انتخابات ریاستجمهوری 92 بازگردید، به چه کسی رأی خواهید داد» پس از روحانی، سعید جلیلی با 16 درصد رتبه دوم را به خود اختصاص داد. اما آنچه بیش از نتایج این نظرسنجی، جالب به نظر میرسید، جهش عجیب آرای «سعید جلیلی» بود که در ابتدای نظرسنجی، چهار درصد آرا را به خود اختصاص داده بود. این درحالی است که طبق روال چنین نظرسنجیهایی، نتایج نهایی با نتایج اولیه، شاید «درصد اندکی» تفاوت داشته باشد اما در مورد سعید جلیلی اتفاقات دیگری افتاد. بررسیهای سایت «انتخاب» نشان میداد پس از مشاهده نتایج ضعیف مربوط به جلیلی، لینک نظرسنجی «انتخاب» در گروههای وایبری، تلگرام و ... حامی «جلیلی - احمدینژاد» دستبهدست شد تا مانع پیروزی روحانی در این نظرسنجی شوند!