اختلاف آمریکا و اسرائیل بر سر برجام

کدخبر: ۴۱۵۱۸۱
وزیر خارجه آمریکا با انتقاد از خروج دولت این کشور از برجام که باعث کاهش محدودیت‌های ایران شد، گفت ما با اسرائیل در این باره اختلاف داریم که بر کسی پوشیده نیست.
اختلاف آمریکا و اسرائیل بر سر برجام

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، آنتونی بلینکن روز چهارشنبه در گفت‌وگو با کانال ۱۲ اسرائیل درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین، افزود: اکنون در دور پنجم گفت‌وگوها در وین هستیم. گفت‌وگوها غیرمستقیم است. این از طریق اتحادیه اروپا و سایر شرکای ما بوده است. 

وی ادامه داد: فکر می‌کنم ما به طور فزاینده‌ای توضیح داده‌ایم که هر یک از طرفین برای انطباق با برجام باید چه کاری انجام دهند اما این یک سوال بدون پاسخ باقی مانده است که آیا ایران واقعاً آماده انجام کارهایی است که برای بازگشت به پایبندی دوباره لازم است. هنوز قضاوت در این باره زود است.
وزیر خارجه آمریکا درباره اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که خواستار نپیوستن آمریکا به برجام شده بود هم گفت: ایالات متحده و اسرائیل کاملاً در این پیشنهاد که ایران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای بدست آورد، متحد هستند. ما در آن هدف و در آن تعهد یکپارچه هستیم. 
بلینکن افزود: همچنین مخفی نیست که در مورد بهترین راه برای رسیدن به آن اختلاف داشته‌ایم تا مطمئن شویم که ایران سلاحی به دست نمی‌آورد. از دیدگاه ما، برجام دقیقا همان کاری را انجام داد که قصد داشت انجام دهد، یعنی قطع تمام مسیرهایی که ایران مجبور بود برای تولید سلاح هسته ای با تولید مواد شکاف پذیر بپیماید. 
وی ادامه داد: کارشناسان ما تأیید کردند که آن کار می‌کند، کارشناسان بین‌المللی تأیید می‌کنند که کار می‌کند و سرزده‌ترین رژیم بازرسی نسبت به هر توافقنامه کنترل تسلیحاتی است که تاکنون بدست آمده است را داشت. 
وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: نتیجه این شد که وقتی توافقنامه در حال اجرا بود، ایران در صورت تصمیم برای تولید مواد شکاف پذیر برای سلاح هسته‌ای، حداقل یک سال احتیاج داشت که زمان زیادی برای دیدن آن و در صورت لزوم، اقدام در این باره بود.
بلینکن اظهار کرد: اما این چیزی است که از آن زمان تاکنون رخ داده است. اکنون که از معامله خارج شده‌ایم، ایران شروع به نادیده گرفتن محدودیت‌هایی کرده است که این توافق اعمال کرد.نزدیکتر و نزدیکتر و نزدیکتر است تا بتواند در مدتی کوتاه مواد شکاف پذیر برای سلاح هسته‌ای تولید کند. 
وی خاطرنشان کرد: اکنون به جای اینکه بدون توافق، کم‌خطرتر شود، خطرناک‌تر شده است. من فکر می‌کنم یک مقدار فوریت وجود دارد که سعی کند ایران را دوباره در جعبه هسته‌ای قرار دهد که توافقنامه ایجاد کرد.
وزیر خارجه آمریکا با این ادعا که اگر ایران به توافق خود پایبند باشد، ما نیز همین کار را خواهیم کرد، گفت: ما همچنین می‌خواهیم آن را طولانی‌تر و قوی‌تر کنیم. 
آمریکا در سال ۱۳۹۷ با تصمیم یکجانبه و غیرقانونی دونالد ترامپ که با اصرار رژیم صهیونیستی انجام شد، از مشارکت در برجام کنار کشید و تحریم‌های شدید و تروریسم اقتصادی را علیه مردم ایران اعمال کرد.
تا آن زمان و حتی یکسال پس از آن، ۱۵ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گواهی می‌داد که ایران به تمام تعهدات خود تحت برجام پایبند بوده است.
با این حال، دولت آمریکا هنوز سیاست شکست خورده "فشار حداکثری" را علیه مردم ایران ادامه داده است و باز هم مدعی است که اگر ایران به تعهداتش بازگردد، آنها هم این کار را انجام خواهند داد؛ در حالیکه ایران به صراحت اعلام کرده است آمریکا از اتاق خارج شده و برای بازگشتن به آن باید تحریم‌ها را به صورت یکجا بردارد.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: همچنین ما می‌خواهیم سخت تلاش کنیم تا سایر مواردی را که ایران یک بازیگر بسیار خطرناک و مشکل‌ساز برای ما و اسرائیل است همچون فعالیت‌های بی ثبات‌کننده در منطقه، گسترش سلاح، حمایت از گروه های تروریستی و همه آن چیزها، دخیل کنیم.
بلینکن در پاسخ به این سوال که وقتی می‌گویید "طولانی تر" آیا به این معنی است که مثلاً بند غروب آفتاب تمدید شده است؟ این در سال ۲۰۳۱ پایان نمی‌یابد؟ گفت: فکر می‌کنم این مهم است. 
وی افزود: البته با گذشت زمان، جدول زمانی مختلف کوتاه شده است. با گفتن این موارد، دو جدول زمانی مهم - سطحی که ایران می‌تواند غنی سازی ۳.۶۷ درصد کند و محدودیت‌های ذخیره اورانیوم غنی شده تا ۳۰۰ کیلوگرم - تا سال ۲۰۳۰ منقضی نمی‌شوند. 
وزیر خارجه آمریکا ابراز کرد: همچنین مدتی وقت خواهیم داشت تا به دنبال تمدید این مهلت‌ها و سایر موارد باشیم.
 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید