کشف کرونای خطرناکتر از هندی و انگلیسی در ویتنام
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، وزارت بهداشت ویتنام اعلام کرد که گونه جدیدی از ویروس کرونا در این کشور کشف شده است که آمیخته ای از گونه های هندی و انگلیسی کرونا است.
وزیر بهداشت ویتنام تأکید کرد که ملاحظه شده است که گونه ویتنامی قدرت شیوع بیششتری دارد و به سادگی از طریق هوا منتقل می شود.
وزیر بهداشت ویتنام تأکید کرد که به زودی جزئیات گونه کشف شده را برای جهان اعلام می کند.
نزدیک به 3600 نفر در 31 شهر و استان از بین 63 شهر و استان ویتنام از اواخر ماه آوریل به ویروس کرونا مبتلا شدند و این بیش از نیمی از مبتلایان به کرونا در این کشور را شکل می دهد.
در همین حال، کرونا در هند اندکی فروکش کرد و هندی ها نفس راحتی کشیدند.
هند امروز شنبه اعلام کرد که که 173هزار و 790 مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در 4 ساعت گذشته ثبت کرده است که پایین ترین تعداد ثبت شده در روز از 45 روز پیش تا کنون به شمار می رود.
هند همچنین در 24 ساعت گذشته 3هزار و 617 مورد فوتی در اثر ویروس کرونا ثبت کرد.
بر اساس داده های وزارت بهداشت هند تعداد موراد ابتلا به هند اکنون 27.7 میلیون نفر و تعداد جان باختگان 322هزار و 512 نفر است.
در اکوایران ببینید: حریفان خبری آمار مرگ و میر کرونا
با واکسیناسیون 70 درصد مردم جهان کرونا تمام می شود
«هانس کلوگه» مدیر سازمان جهانی بهداشت در قاره اروپا گفت تا زمانی که دست کم ۷۰ درصد مردم جهان واکسن کرونا دریافت نکنند، همهگیری تمام نمیشود.
کلوگه روز جمعه ۲۸ مه (۷ خرداد) در مصاحبهای با خبرگزاری فرانسه ضمن ابراز تأسف از روند کند واکسیناسیون کووید از جمله در اروپا گفت که سرعت سرایت انواع جهشیافته ویروس کرونا در جهان «نگرانکننده» است.
این مدیر ارشد سازمان جهانی بهداشت همچنین گفت: «به عنوان مثال میدانیم که نوع بی۱۶۱۷ (ویروس کرونای هندی) از بی۱۱۷ (ویروس انگلیسی) مسریتر است و خود این نوع آخری نیز از ویروس قبلی مسریتر بوده است.»
وی با اشاره به این که واکسنهای موجود تاکنون علیه ویروسهای جهشیافته مؤثر بودهاند، گفت که افزایش شتاب واکسیناسیون برای پایان دادن به این همهگیری که «بیشتر از حد انتظار» هم طول کشیده، مهم است. هانس کلوگه که از فوریه ۲۰۲۰ تاکنون مدیریت سازمان بهداشت جهانی در اروپا را بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: «برای مهار یک بیماری همهگیر، سرعت ضروری است و این چیزی است که در ابتدای شیوع کرونا وجود نداشت.»
این پزشک بلژیکی افزود: «حتی زمانی که سازمان بهداشت جهانی همهگیری را اعلام کرد، بسیاری از کشورها هنوز منتظر بودند. ما وقت گرانبهایی را از دست دادیم.»
در مجموع ۵۳ کشور و قلمرو موجود در منطقه اروپا بر پایه معیارهای سازمان جهانی بهداشت، تاکنون ۲۶ درصد افراد دوز نخست واکسن کرونا را دریافت کردهاند. بر پایه برآورد خبرگزاری فرانسه، در اتحادیه اروپا تاکنون ۳۶.۶ درصد از مردم حداقل یک دوز و ۱۶.۹ درصد نیز هر دو دوز واکسن را دریافت کردهاند.
در تحولی دیگر در پیوند با واکسیناسیون کرونا در اروپا، قرار است نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله نیز برای نخستین بار واکسن نوع فایزر-بیونتک را دریافت کنند.
«مارکو کاولری» رئیس بخش راهبرد واکسنها و تهدیدهای بهداشتی آژانس دارویی اروپا روز جمعه گفت: «کمیته داروهای انسانی آژانس دارویی اروپا امروز استفاده از واکسن فایزر-بیونتک به نام کمیرناتی را برای نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله تأیید کرد. این واکسن تاکنون برای تزریق به افراد ۱۶ سال به مجوز گرفته و هماکنون دادههایی داریم که نشان میدهد این واکسن برای سنین سن ۱۲ تا ۱۵ سال نیز ایمن است.»
کمیته داروهای انسانی آژانس دارویی اروپا که مسئول ارزیابی و نظارت بر فرآوردههای دارویی در اتحادیه اروپاست گفته است که فواید ناشی از تزریق فایزر در این گروه سنی بیش از خطرات احتمالی آن است، اما همچنین گفته است که به دلیل محدود بودن تعداد کودکان شرکتکننده در مطالعه کارآمدی واکسن، این آزمایش نمیتواند عوارض جانبی نادر را تشخیص دهد.
اتحادیه اروپا اولین قدرت غربی نیست که به نوجوانان اجازه تزریق واکسن کرونا میدهد. در اوایل ماه جاری میلادی، ایالات متحده آمریکا نیز واکسن فایزر-بیونتک را برای استفاده اضطراری در نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله تجویز کرده بود.
این در حالی است که «تدروس آدانوم» رئیس سازمان جهانی بهداشت در اواسط ماه مه گفته بود کشورهایی که در حال حاضر به جوانان واکسن میزنند، باید این کار را متوقف کنند زیرا این گروه سنی در معرض خطر بیماری نیستند.
وی در عوض گفت که این دوزها باید از طریق ساز و کار کوواکس، برنامه ابتکاری این سازمان به هدف دسترسی عادلانه کشورهای فقیرتر به اکسن اهدا شود.
یافتههای کمیته داروهای انسانی آژانس دارویی اروپا اکنون به کمیسیون اروپا منتقل میشود و سپس کمیسیون در این زمینه تصمیمی قانونی میگیرد که رسما به همه ۲۷ کشور عضو ابلاغ میگردد.
برتری واکسن چینی بر آمریکایی
تحقیقات تازهای که در کشور اروگوئه انجام شده نشان میدهد که واکسن «کروناواک» که توسط شرکت داروسازی چینی «سینواک» تولید شده تاثیر بیشتری از واکسن آمریکایی فایزر در کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا دارد.
بر اساس نتایج اولیه این تحقیق که روز پنجشنبه در اروگوئه منتشر شد واکسن کروناواک تا میزان ۹۷ درصد مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری کووید۱۹ را کاهش میدهد در حالی که میزان تاثیرگذاری واکسن فایزر بر کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا ۸۰ درصد عنوان شده است.
این تحقیق توسط وزارت بهداشت اروگوئه و با بررسی یک جامعه آماری از میان جمعیت ساکن در این کشور انجام شده و نتایج اولیه آن میزان تاثیرگذاری واکسن بر کاهش مرگ و میر ناشی از کووید۱۹، بیش از چهارده روز پس از تجویز دوز دوم را نشان میدهد.
بر اساس این تحقیق، از میان کل افراد دریافت کننده دوز دوم واکسن کروناواک در تاریخ ۲۵ مه که تعداد آنها ۷۱۲ هزار و هفتصد و شانزده نفر است، تست کرونای ۵ هزار و سیصد و شصت نفر مثبت شد.
از میان این افراد همچنین ۱۹ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدند و ۶ نفر نیز به دلیل وخامت بیماری جان خود را از دست دادند.
همین مطالعه روی ۱۴۹ هزار و سیصد و بیست و نه دریافت کننده واکسن فایزر در تاریخ مشابه انجام شد که از میان این افراد ۶۹۱ نفر برغم واکسیناسیون به بیماری کووید۱۹ مبتلا شدند و از میان بیماران تنها یک نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد و هشت نفر نیز جان خود را از دست دادند.
مسئولان این تحقیق مطالعاتی اعلام کردند که افراد فوت شده پس از ابتلا به کووید که قبلا واکسن فایزر دریافت کرده بودند همگی هشتاد ساله بودند.
بدین ترتیب نتایج اولیه تحقیق نشان میدهد که واکسن کروناواک از حیث تاثیرگذاری بر کاهش موارد ابتلا به بیماری کووید ۵۷ درصد موثر بوده در حالی که میزان تاثیرگذاری واکسن فایزر از این لحاظ ۷۵ درصد شده است.
در زمینه کاهش موارد بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه نیز وضع واکسن فایزر بهتر است. تاثیر کروناواک از این لحاظ ۹۵ درصد و تاثیر فایزر ۹۹ درصد عنوان شده است.
به گزارش یورونیوز،مقامات وزارت بهداشت اروگوئه اعلام کردهاند که آمار ارائه شده در این تحقیق مقدماتی است و باید با در نظرگرفتن جوانب احتیاط تعبیر و تفسیر شود زیرا در این مطالعه سن افراد، ابتلای آنها به یک بیماری دیگر و یا احتمال تعلق آنها به گروههایی نظیر کادر درمان که بیش از دیگران در معرض ویروس کرونا هستند، لحاظ نشده است.
قرار است جزئیات بیشتری از نظر آماری که از نتایج حاصل از این تحقیق استخراج شده به زودی در اختیار رسانهها قرار گیرد.
اروگوئه، کشوری با جمعیت سه میلیون و پانصد هزار نفری در آمریکای لاتین است که هرگز برای مهار ویروس اقدام به قرنطینه شهروندان خود نکرده و بخش زیادی از فعالیتها و کسب و کارها را نیز باز نگه داشته است.
واکسیناسیون در اروگوئه از ابتدای ماه مارس آغاز شده و با تاکید و مساعدت دولتمردان با سرعت قابل قبولی پیشرفت کرده است.
به گزارش وزارت بهداشت اروگوئه تاکنون ۴۷ درصد جمعیت این کشور دوز نخست واکسن کرونا را دریافت کردهاند و ۲۸ درصد جمعیت نیز با دریافت دوز دوم واکسن ایمن شدهاند.