بعضی‌ها از کلمه همه پرسی خوششان نمی‌آید

کنایه روحانی به رئیسی و جلیلی: الحمدلله که مذاکره را قبول کردید

کدخبر: ۴۱۶۴۹۵
رئیس‌جمهور با بیان اینکه صندوق رأی و انتخابات دستاورد انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی است، گفت: راه‌حلی که امام برای اداره کشور داد، انتخابات بود، بنابراین نباید از امام فاصله بگیریم.
کنایه روحانی به رئیسی و جلیلی: الحمدلله که مذاکره را قبول کردید

به گزارش اقتصادنیوز، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز(چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت اظهار کرد: امام خمینی(ره) در نهضت اسلامی دنبال جنگ مسلحانه و چریکی نبود و آنها راه حل اساسی نمی‌دانست بلکه حرکت اساسی را همفکر شدن و جوشش مردم می‌دانست.

روحانی با بیان اینکه ۱۴ خرداد روز بسیار غم‌انگیزی بود و صبح و عصر آن روز شرایط جدیدی را ایجاد کرد، گفت: در آن روز خداوند یک متانت و سکینه قلبی را برای مردم ایجاد کرده بود.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از مهر و ایلنا بخوانید؛

* عصر ۱۴ خرداد تصمیم بسیار مهم و تاریخ‌سازی انجام شد که هدایت‌های قبلی امام راحل در آن تاثیر داشت. قبل از رای‌گیری نهایی برای مقام معظم رهبری، در زمان تنفس، تمام بحث‌ها این بود که شورای رهبری چند نفر باشد. من بیرون از سالن با مقام معظم رهبری درمورد تعداد اعضای شورای رهبری صحبت می‌کردیم. اما بعد از زمان تنفس، وقتی شورایی رای نیاورد یک نقطه جدیدی در تاریخ سیاسی کشور بود.

*{ با اشاره به اینکه این کار در زمان کوتاهی انجام شد و قبل از غروب آفتاب ایران دارای رهبر جدید شد}: آن شب خبرگان با امامت رهبری نماز مغرب و عشا را بر پا کردند کسی فکر نمی کرد در کمتر از ۲۴ ساعت رهبر بعدی مسئولیت را بردوش بگیرد، ۱۴ خرداد از روزهای سرنوشت ساز و تاریخی ما است.

* صندوق رأی و انتخابات دستاورد انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی است، راه حلی که امام برای اداره کشور داد، انتخابات بود. نباید از امام فاصله بگیریم، باید روز به روز به امام نزدیک شویم. نظریه امام این بود که مردم نقش تعیین کننده در قدرت و اداره کشور داشته باشند.

* پانزده خرداد سال ۴۲ هم در جای خود بسیار مهم بود، در آن شب که امام را دستگیر کرده بودند و به انفرادی بردند؛ در آن شرایط اگر قیام مردم در شهرهای مختلف در سراسر کشور نبود، معلوم نبود سرنوشت نهضت و انقلاب چه می شود. در آن روز از همان زمان طلوع آفتاب که مردم مطلع شدند از سراسر قم مردم به سمت صحن حضرت معصومه حرکت کردند، مراجع آمدند و هیجان وقتی به وجود آمد که زن‌های قم چادر به کمر بسته، شمشیر به دست وارد صحن شدند؛ این جمعیت زنان و آن هم با شعار پرشور «یا مرگ یا خمینی» فوق العاده بود. آن جمعیت عظیم موج زد و آن جا مواجه شدند با سلاح دژخیمان که خود من در آنجا شاهد شهادت یک جوان حدودا ۲۰ ساله در کنار خودم بودم. پانزده خرداد نشان داد که ملت زنده است و نشان داد که ملت در برابر ظلم و ستم زنده است، این روز نشان داد که مرجعیت زنده است.

* امام از آغاز با مردم نهضت خود را شروع کرد، مردم را بیدار کرد و به حرکت در آورد و با مردم کار را پیش برد؛ همه جا هم گره اصلی را با هدایت خودش و دست مردم باز کرد. شما ببیند کدام انقلاب در تاریخ است که بعد از ۴۷ روز از تاریخ انقلاب مردم پای صندوق آراء بیایند، صندوق نتیجه و دستاورد مهم انقلاب اسلامی و انقلاب مشروطه است. در انقلاب مشروطه هم یکی از دستاوردهای مهم صندوق بود، یکی از ثمرات مهم نهضت و انقلاب مشروطه همین صندوق بود. همچنین در انقلاب اسلامی هم یکی از ثمرات مهم صندوق بود. یعنی راه حلی که امام داد برای کشور از طریق صندوق و مردم بود.

* «میزان رای ملت است» شعار اصلی امام بود ما نباید از امام فاصله بگیریم باید روز به روز نزدیک شویم، ما نباید اجازه دهیم که سیر قهقهرایی اتفاق بیفتد. نظر اصلی امام این بود که مردم نقش اصلی و تعیین کننده در قدرت و اداره کشور داشته باشند؛ این نظریه امام بود و بر همین نظر هم ایشان جمهوری اسلامی ایران را پایه ریزی کرد، در آن زمان برخی می گفتند الان که موقع انتخابات و رای گیری نیست اما امام تاکید کرد بر برگزاری همه پرسی از مردم؛ شما ببینید ۲۲ بهمن انقلاب پیروز شد و ۱۰ فروردین سال ۵۸ مردم پای صندوق رفتند، بعضی ها که اکنون از کلمه «همه پرسی» خوششان نمی آید، این را بدانند. این کدام انقلاب است که دریک سال دو بار همه پرسی و سه بار انتخابات مردم شرکت کنند.

* این نشان می‌دهد که ذات این انقلاب چیست، امام می‌خواهد بگوید راه ما این است از این طرف با آرا مردم است. اگر خدای نکرده ما از این راه که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری هم بوده و ایشان همیشه تاکید کردند بر مشارکت پرشور و شرکت همه مردم، پس این راه ادامه دارد. نکند یک نفر از روی نادانی بگوید که مشارکت مردم مهم نیست. این‌ها بدانند که صندوق مهمترین مساله ماست همه ما باید کاری بکنیم که مردم پای صندوق بیایند. به فرد اصلح رای بدهند نه فقط به فرد اصلح بلکه به برنامه و استراتژی اصلح رای بدهند. مردم می‌خواهند بهترین فرد بیاید این بار سنگین مسئولیت را بر دوش بگیرد.

* من نمی‌خواهم نطق خداحافظی انجام دهم؛ هنوز دو ماه دیگر در خدمت مردم هستیم و به موقع حرف‌هایی که باید گفته شود را خواهم گفت. اگر امروز دولتی قوی با پشتوانه آرا قوی مردم در کشور روی کار نبود، گذراندن سه سال و نیم جنگ تمام عیار اقتصادی به مراتب سخت‌تر از امروز بود، اما تدبیر این دولت کاری کرد که ترامپ نتوانست خود را از انزوا و تنهایی نجات دهد. ترامپ بر خلاف عهد از برجام خارج شد اما تنها ماند. چرا از شکست ترامپ و پیروزی سیاسی ملت ایران کمتر صحبت می‌شود؟ بارها ترامپ در شورای امنیت شکست خورد.

* برای رفع تحریم تسلیحاتی ایران و اجرای اسنپ‌بک، شکست خورد. همه کشورها ترامپ را محکوم کردند. اگر توان این دولت برای اقناع سیاستمداران و سران جهان نبود، چنین واقعه‌ای را شاهد نبودیم. یکی از افتخارات بزرگ تاریخ ایران است که در برابر آمریکا روبروی هم قرار گرفتند و چندین بار آمریکا شکست خورد.

*{ با طرح این سوال که چرا نمی‌گویند در تاریخ ایران این پیروزی‌های ایرانیان کم نظیر بوده است؟}: همه امروز به تعامل سازنده افتخار می‌کنند. امروز هیچکس از تقابل با دنیا استقبال نمی‌کند و همه از مذاکره بحث می‌کنند؛ الحمدلله که مذاکره را قبول کردید. اهلاً و سهلاً، شما تشریف بیاورید؛ مهم این است که در طول این هشت سال فهمیدید که مذاکره راه حل است. و راه مقابله با جهان نیست. امروز کسی نمی‌تواند بگوید برجام بد است.

* ما در این هشت سال به نقطه‌هایی رسیدیم که هیچکس نمی‌تواند به عقب بازگردد و هیچکس نمی‌تواند بگوید برجام بد است. امروز بعد از هشت سال فکر ما یکی شده است. در مسائل مهمی، به نظر واحد رسیدیم و این پیروزی بزرگ برای ملت ایران است. چرا آمریکا آمد و ثابت قدم پای جنگ اقتصادی و تهدید ۱۰۰ درصدی ایستاد؛ صریح گفتند که هدفشان سرنگونی نظام بود اما نتوانستند نظام را سرنگون کنند. پس از شش ماه خودشان به دنبال مذاکره آمدند. ترامپ یکی از مسئولان مهم منطقه شرق جهان را خدمت مقام معظم رهبری فرستاد. آیا این به معنای شکست نبود؟

* آگاهی، بیداری، صبر و استقامت مردم ما در طول این چهار سال موجب شد که آمریکا شکست بخورد. پیروزی ما در سایه ایستادگی ملت ایران و راهنمایی مقام معظم رهبری است. مجانی که پیروزی به دست نمی‌آید، بهای سنگینی پرداخت شد. اما در عین حال دولت نیز در کنار مردم تدبیر کرد.

*  امروز الحمدلله مسائل اصلی ما با آمریکایی ها در وین حل و فصل شده و چند نکته فرعی باقی مانده که اگر اراده بر این باشد که در این دولت این کار انجام شود من می گویم که این دولت این کار را انجام داده است. ما کارمان را انجام داده ایم و تمام کرده ایم.

* در سال ۹۸ پیش‌بینی کردند که دولت از بانک مرکزی استقراض کند و تورم سه رقمی شود اما دولت برای بوجه خود یک ریال از بانک مرکزی نگرفت و یک ریال از پایه پولی استفاده نکرد. این کار عظیم دولت در سه سال اخیر بود.

* سهام را بردیم به بازار عرضه کردیم، اوراق را منتشر کردیم و انتشار اوراق یک راه دیگر بود که در بودجه صرفه‌جویی کردیم که از بانک مرکزی استقراض نکنیم. مقام معظم رهبری هم در یکی از سخنان‌شان بر این موضوع تاکید کردند. آیا یک روز شد کالاهای اساسی نایاب شود؟ بروند ببینند نیست؛ حتی در زمان کرونا و در روز سختی که همه مبادلات ما با همسایگان قطع شد یک روز کالاهای اساسی نایاب نشد. ما در همین زمان به صادرکننده بنزین تبدیل شدیم. امروز صادرکننده ریل شده‌ایم؛ یک عمر برای راه‌آهن ریل از خارج می‌خریدیم و امروز در داخل تولید می‌کنیم.

* چطور شد که امروز در همین سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ و در دو ماهه اول امسال پولی که برای بودجه عمرانی پرداخت کردیم بیش از ۵ برابر دو ماهه اول پارسال است. این نشان می‌دهد این ملت زنده است و مقاومت می‌کند. این چیزی که ما امروز می‌بینیم نشان می‌دهد حرکت چگونه بوده وقتی ملت ایستاد و دیدند نمی‌شکند و تنوع صادرات دارد و مردم علیرغم اینکه جنس گران است اما به آن دسترسی دارند و وضع صنایع ما نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت کرده و در صنایع لوازم خانگی ۷۰ درصد داخلی تولید می‌شود؛ همه این‌ها را خارجی‌ها مطلع هستند و فهمیدند باید تسلیم شوند و از ماه‌ها قبل آقای بایدن در تبلیغات انتخاباتی رسما اعلام کرد که اگر من پیروز شوم به برجام باز می‌گردم. برخی فکر می‌کنند اخیرا ایشان چیزی گفته و باز هم تکرار کرد و زمانی این را گفت که تنگاتنگ با رقیبش در حال مبارزه بود؛ چون دولت آمریکا رای بیشتری به بایدن دادند یعنی ملت آمریکا هم ترامپ را محکوم کرد. همه فهمیدند راه تعامل است. اگر اراده بر این باشد که در این دولت این کار انجام شود این دولت این کار را انجام داده است و من فعل ماضی استفاده می‌کنم. آن قولی که به ملت ایران دادیم، به قول‌مان وفادار ماندیم. یکبار تحریم را در سال ۹۴ و یکسال هم در ۱۴۰۰شکاندیم.

*{ با اشاره به مساله ویروس کرونا}: در کرونا هم به مردم قول دادیم و گفتیم کرونا را تا پایان این دولت مهار می‌کنیم، من دست همه مدافعان سلامت را می‌بوسم، کار بزرگی بر دوش این عزیزان بود. البته کار بزرگ بر دوش همه ملت ایران بود. ما اکنون در مساله کرونا در حال حرکت از قله به سمت سرازیری هستیم. با ادامه واکسیناسیون ان‌شاء‌الله در پایان دولت این ویروس را مهار شده به دولت آینده تحویل خواهیم داد.

* یک علامتی که ما در سال گذشته به ترامپ دادیم افتتاح‌های پنجشنبه‌ها بود، آن‌ها دیدند که بعضاً در یک روز چند صد پروژه در بخش‌های مختلف افتتاح می‌شود. همین فردا هم افتتاح داریم در بخش کشاورزی، ۲۰ هزار هکتار زهکشی جدید را افتتاح خواهیم کرد. البته بگویم که از هفته آینده تنها پنجشنبه‌ها  نیست و دوشنبه هم افتتاح داریم تا بدخواهان بفهمند که ایران استوار در مسیر جهش تولید ایستاده و فرمان جهش تولید را پیش می‌برد.

* این افتتاح‌ها در همه پنجشنبه‌ها ادامه خواهد داشت و وعده ما پنجشنبه عید غدیر خم است که روزهای پایانی دولت است، در آن روز هم افتتاح خواهیم داشت و همه این‌ها نشان می‌دهد که ما در مسیر تولید و توسعه همچنان گام‌های استوار را برخواهیم داشت.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲۶ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید