سخنگوی وزارت خارجه فرانسه: اختلافات مهم در مذاکرات احیای برجام همچنان باقی است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، یک سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت اختلافات مهم در مذاکرات احیای برجام باقی است و به دلیل اینکه زمان به نفع هیچیک از طرفین نیست، باید به سرعت تصمیمات شجاعانهای اتخاذ شود.
یک سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت اختلافات مهم در مذاکرات احیای برجام باقی است.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، وی ضمن بیان این موضوع، افزود از آن جا که زمان به نفع هیچ طرفی نیست، تصمیمات شجاعانه با هرچه زودتر برای احیای توافق هستهای ایران اتخاذ شود.
پیشتر «انریکه مورا» هماهنگکننده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین برای احیای برجام تصریح کرد که پیشرفتهایی در زمینه غلبه بر موانع کلیدی در مذاکرات وین حاصل شده اما رسیدن به نتیجه نهایی به زمان بیشتری نیاز دارد.
مورا در مقابل هتل محل برگزاری مذاکرات میان مقامهای جمهوری اسلامی ایران با نمایندگانی از کشورهای روسیه، چین، فرانسه، آلمان و بریتانیا گفت که نمیتواند بگوید که دور فعلی مذاکرات وین، دور آخر مذاکرات است یا خیر.
روز گذشته نیز اتحادیه اروپا و آمریکا طی یک بیانیه مشترک ضمن تأکید بر اینکه رفع تحریم را جزء اساسی برجام میدانند از گامهایی که تهران در واکنش به عدول طرفهای غربی از تعهداتشان در این توافق هستهای برداشته است، ابراز نگرانی کردند.
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم در جدیدترین اظهارنظر در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی«ریپابلیکا» تصریح کرد که برای احیای توافق هستهای ایران باید تا تشکیل دولت جدید جمهوری اسلامی ایران صبر کرد.
گروسی با تأکید بر این که حصول توافق به اراده سیاسی تمامی طرفها نیاز دارد، گفت: «همه میدانند که در این برهه، ضروری است که منتظر دولت جدید ایران بمانیم».
این اظهارات در حالی است که دور ششم مذاکرات وین برای احیای برجام روز شنبه (۲۲ خردادماه) بین ایران و طرفهای برجام و ایالات متحده در وین آغاز شد و همچنان در جریان است.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.
مقامهای دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کردهاند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زدهاند.
واشنگتن میگوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریمها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح میشود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستیآزمایی هستند، اما راستیآزمایی رفع تحریمها به دستکم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.
جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریمها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستیآزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجلهای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.