خبرهای نگرانکننده از موج بعدی کرونا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، براساس اعلام وزارت بهداشت در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۳ هزار و ۱۰۱ نفر رسید.
همچنین در این مدت بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۴۸۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۲۵۹ نفر از آنها بستری شدند و براین اساس مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۱۰۵ هزار و ۶۲۰ نفر رسید.
براین اساس به نظر میرسد که دیگر روند کاهشی شیوع کرونا در کشور متوقف شده است، حتی در این درباره شروع موج پنجم هم نگرانیهای زیادی وجود دارد.
احتمال شروع موج پنجم در برخی استانها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک امروز در این رابطه گفت: پیک پنجمی که متاسفانه گرفتار آن خواهیم شد از نوع دلتا خواهد بود.
سید محمد جمالیان در هیئت رئیسه دانشگاه اظهار کرد: نوع دلتا بسیار خطرناک تر است و حتی کسانی که قبلا مبتلا شده اند و حتی واکسن زده اند نیز ایمنی کامل ندارند.
او افزود: استان های جنوبی دچار بحران شده اند و چندین شهر به رنگ قرمز درآمدهاند و دیر یا زود استان ما نیز دچار بحران خواهد شد.
وی با بیان اینکه نیاز است تدبیرهای لازم اندیشیده شود و خود را آماده برخورد این موج کنیم، اظهار کرد: از هفته گذشته میزان مراجعین سرپایی به مراکز درمانی در حال افزایش است.
توقف سیر نزولی بیماری در تهران
از سویی به نظر میرسد وضعیت در تهران هم نگرانکننده باشد.
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مبارزه با کرونا در کلانشهر تهران در این رابطه گفت: میزان بستری در بخش مراقبتهای ویژه در تهران کماکان سیر ثابتی دارد و در ۲۴ ساعت گذشته ۸هزار و ۷۴۷ بیمار به صورت سرپایی به مراکز بهداشت و درمان مراجعه کردند.
او افزود: تهران و سایر شهرستانها وضیعت نارنجی دارند. از اوایل هفته سوم خرداد کاهش نزولی بیماری در تهران متوقف شده است و سرعت کاهش بیماری کندتر شده است. در هفته چهارم خرداد ماه نسبت به هفته سوم خرداد ماه ۳.۳ درصد رشد در مراجعات سر پایی داشتیم که یک زنگ خطر جدی برای ما تلقی میشود.
آخرین اخبار از واکسن ایرانی
اما در میان این شرایط نگرانکننده خبرهای امیدوارکنندهای از واکسن کرونا وجود دارد.
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، امروز در این رابطه توضیح داد: واریانتهای کرونای فعلی در کوبا، ۵۰ درصد واریانت آفریقای جنوبی و نیم دیگر واریانت نیویورکی است که تاثیر واکسنها بر آنها کم است چنانکه واکسن آسترازنکا در مقابل این ۲ واریانت، حدود ۱۰ درصد تاثیر دارد؛ لذا اثر بخشی واکسن پاستوکووک، فراتر از انتظار، مطلوب و حتی قابل توجه است.
او همچنین در توییتر خود امروز نوشت: «واکسن اسپوتنیک V تولیدی در ایران در ایستگاه آخر: هفته آینده از اولین محموله واکسن اسپوتنیک تولیدی شرکت اکتوورکو در ایران رونمایی می شود.»
تزریق دز دوم به کجا رسید؟
از سویی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اطلاعیهای اعلام کرد که زمان مراجعه برای تزریق دُز دوم واکسن کووید۱۹ از طریق پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت به نشانی اینترنتی www.behdasht.gov.ir و همچنین پیامک، اطلاع رسانی میشود.
در اطلاعیه مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکید شده است که افرادی که اولین واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرده اند، تا قبل از دریافت پیامک و یا اطلاعیه رسمی وزارت بهداشت از مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی خودداری نمایند.
همچنین، در این اطلاعیه با اشاره به تامین و توزیع واکسن مورد نیاز در روزهای اخیر، خاطرنشان شده است که تاخیر چند روزه حتی تا چند هفته و برای برخی از واکسنها تا چند ماه، تاثیر منفی در اثربخشی و ایمنی زایی واکسن نخواهد داشت.
علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت امروز در این رابطه گفته بود: در حال حاضر توصیه کمیته کشوری فنی واکسیناسیون کرونا و سازمان جهانی بهداشت دریافت نوبت دوم واکسن با فاصله ۶ ماه از ابتلاء است. بدیهی است در صورت تغییر در دستورالعمل مراتب کتباً به استحضار خواهد رسید
او توضیح داد: به عوارض شدید(serious) پساز دریافت دوز اول منع دریافت دوز دوم است و در این موارد استفاده از سایر روشهای پیشگیری از بیماری باید مورد تاکید قرار گیرد. ضمناً با توجه به محدودیت مطالعات و اطلاعات در حال حاضر تجویز دوز دوم واکسن با ساختار متفاوت توصیه نمیشود.