عکس سفارت روسیه درباره ایران جنجالی شد

کدخبر: ۴۳۲۸۰۹
لوان جاگاریان سفیر روسیه در تهران و سایمون شرکلیف سفیر انگلیس در تهران عکس سران شوروی، انگلیس و آمریکا در تهران را بازسازی کردند.
عکس سفارت روسیه درباره ایران جنجالی شد

لوان جاگاریان سفیر روسیه در تهران و سایمون شرکلیف سفیر انگلیس در تهران عکس سران شوروی، انگلیس و آمریکا در تهران را بازسازی کردند.آنها در بازسازی این عکس هر کدام جای رهبران خود نشستند و صندلی آمریکا را خالی گذاشتند. این بازسازی و اشاره به کنفرانسی که بدون اطلاع دولت ایران برگزار شده بود؛کنفرانس تهران.

سفارت روسیه با توئیت این عکس حساب کاربری وزارت خارجه ایران را نیز منشن کرده بود. پس از این توئیت اعتراض های زیادی در فضای مجازی به این عکس شد.

در واکنش به این عکس محمد جواد ظریف در توئیتی نوشت: «امروز یک تصویر به شدت ناپسند را مشاهده کردم. باید به همگی یادآوری کنم که اوت ۲۰۲۱، نه اوت ۱۹۴۱ است و نه دسامبر ۱۹۴۳. مردم ایران از جمله در طی مذاکرات برجامی نشان‌ داده‌اند که تقدیرشان هیچ‌گاه به تسلط قدرت‌های خارجی درنخواهد آمد و توسط تصمیمات داخل سفارت‌های خارجی تعیین نخواهد شد.»

عبدالله رمضان زاده فعال سیاسی اصلاح طلب هم خواهان واکنش اخراج این دو سفیر شد عبدالله گنجی فعال اصولگرا نیز سئوال کرده پیامی این عکس چیست؟

عکس سفارت روسیه

کنفرانس تهران با اسم رمز یوریکا در 6 تا 9 آذر 1322 در تهران برگزار شد در این کنفرانسوینستون چرچیل، فرانکلین دلانو روزولت، و ژوزف استالین حضور داشتند نکته این بود که کنفرانس صورت سرّی و محرمانه در سفارت شوروی در تهران، و بدون اطلاع دولت ایران برگزار شد.

روزولت، چرچیل و استالین، رهبران آمریکا و بریتانیا و شوروی بدون این که دولت ایران خبر داشته باشد، برای برگزاری کنفرانس تهران به ایران سفر کردند. اجلاس تهران مصادف بود با سالروز تولد چرچیل، بهمین علت جشن تولدی ترتیب دادند.در این جشن، چرچیل شمشیر استالینگراد را که یک شمشیر تیغه بلند دولبه تشریفاتی است از طرف جرج ششم، پادشاه بریتانیا به جوزف استالین رهبر اتحاد جماهیر شوروی اهدا کرد که با استقبال وی و فرانکلین روزولت روبرو شد.

علت تشکیل این کنفرانس در تهران به پیشنهاد استالین رهبر شوروی بود و ملاقات نیز  در محل سفارت شوروی برگزار شد. ژوزف استالین، رهبر این کشور می‌خواست در اوج جنگ جهانی دوم کنفرانس محلی نزدیک به مسکو باشد. از طرفی دیگر، متفقین به دلیل اشغال ایران، تهران را در اختیار داشتند و تأمین امنیت این شهر برایشان آسان بود.

در روز ورود رهبران متفقین، علی سهیلی نخست‌وزیر وقت ایران در جریان سفر این سه‌ نفر قرار داده شد و وی نیز خبر حضور آنها را به سمع محمدرضا پهلوی که بعد از تبعید پدرش به سلطنت رسیده بود، می‌دهد. محمدرضاشاه نیز برای شرکت در کنفرانس ناگزیر شد به محل سفارت برود اما در جریان کنفرانس، چرچیل و روزولت حاضر نشدند به دیدار شاه بروند و با وی تنها در محل سفارت دیدار کردند.

در پایان این کنفرانس، روز 10 آذر سران متفقین اعلامیه مشترکی را به امضا رساندند که در یک بند آن درباره ایران نوشته شده بود "سه دولت نامبرده تصدیق دارند که این جنگ مشکلات اقتصادی خاصی برای ایران فراهم آورده و موافقت دارند که با در نظر گرفتن احتیاجات سنگینی که عملیات جنگی جهانی بر آنها تحمیل می‌‌کند و کمی وسایل حمل و نقل در دنیا و همچنین کمی مواد خام و سایر حوائج کشوری، کمک‌های اقتصادی خود را تا حد امکان به دولت ایران ادامه بدهند

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید